Detaylar
Kim cevapladı?1Mehmet_Bey
Becerikli
Genel sıcaklık ile hotspot arasındaki fark bana biraz fazla gibi geldi.
Dandik bir modele benziyor, hangi model bu kart?
Kartın mimarisine göre değişir o değerler.Hotspot 100 derece de ve bu değerin suyun kaynama sıcaklığı olduğunu hatırlatayım. Hotspot sıcaklığı için 85 derece üstü genel olarak kırmızı bölge ve 90 dereceden sonra tehlike çanlarının çaldığını gösterir.
troken
Başarılı
Hotspot 100 derece de ve bu değerin suyun kaynama sıcaklığı olduğunu hatırlatayım. Hotspot sıcaklığı için 85 derece üstü genel olarak kırmızı bölge ve 90 dereceden sonra tehlike çanlarının çaldığını gösterir.
Sapphire Pulse RX 7900 XTX bu garantiye gitmişti zaten hocam termal macun değiştirip geri gönderdiler. Sorunlu mu ozaman bu değişim yapılsın?Dandik bir modele benziyor, hangi model bu kart?
Kartın mimarisine göre değişir o değerler.
Hotspot 100 derece de ve bu değerin suyun kaynama sıcaklığı olduğunu hatırlatayım. Hotspot sıcaklığı için 85 derece üstü genel olarak kırmızı bölge ve 90 dereceden sonra tehlike çanlarının çaldığını gösterir.
Suyun kaynama noktası nasıl bir argüman? Amonyakta -33'te kaynıyor bundan sonra onu standart alalım kendi kafamızdan.
lazye
Üstün
- Makaleler
- 1
@845 Milattan kalma bir ekran kartı kullanmıyorsan hiçbir koşulda değişmez. AMD genellikle 105 veya 110 derecede VBIOS kilit koyuyor. Eğer bu değeri 1 derece geçerse bile kart kendini korumaya alır. Ama bu değer ekran kartı kendini yakmaması için belirlenir bu değere kadar güvenli demek değildir. Bizzat test yapmış biri olarak GPU sıcaklığı 60 derecelerde iken 85 derece ve altında hotspot ve Memory sıcaklığında kaldığımda tüm stutter ve takılma sorunlarımın ortadan kalktığına bizzat şahit oldum. GPU sıcaklığı yine 60 derecelerde fakat Memory veya hotspot sıcaklığım 90 derecenin üzerine çıktığımda bariz bir şekilde akıcılık problemleri yaşadım.
troken
Başarılı
Bu kart bozuk mu yav ne bu 3000RPM.@845 Milattan kalma bir ekran kartı kullanmıyorsan hiçbir koşulda değişmez. AMD genellikle 105 veya 110 derecede VBIOS kilit koyuyor. Eğer bu değeri 1 derece geçerse bile kart kendini korumaya alır. Ama bu değer ekran kartı kendini yakmaması için belirlenir bu değere kadar güvenli demek değildir. Bizzat test yapmış biri olarak GPU sıcaklığı 60 derecelerde iken 85 derece ve altında hotspot ve Memory sıcaklığında kaldığımda tüm stutter ve takılma sorunlarımın ortadan kalktığına bizzat şahit oldum. GPU sıcaklığı yine 60 derecelerde fakat Memory veya hotspot sıcaklığım 90 derecenin üzerine çıktığımda bariz bir şekilde akıcılık problemleri yaşadım.
lazye
Üstün
- Makaleler
- 1
Suyun kaynama noktası nasıl bir argüman? Amonyakta -33'te kaynıyor bundan sonra onu standart alalım kendi kafamızdan.
Bana bir tane teknolojik alet gösterirsen -33 derecede aktif olarak çalışan veya 100 derece üzerinde yıllarca kullanabilen bir teknolojik alet gösterirsen bir daha yorum yapmayacağım.
Pedi falan mı oynattılar acaba, ülkede doğru düzgün servis yok ki. 69 derece fazla değil de benim Aorus 7900XTX bu kadar yüksek sıcak nokta göstermiyordu.Sapphire Pulse RX 7900 XTX bu garantiye gitmişti zaten hocam termal macun değiştirip geri gönderdiler. Sorunlu mu ozaman bu değişim yapılsın?
Al bakalım.Bana bir tane teknolojik alet gösterirsen -33 derecede aktif olarak çalışan veya 100 derece üzerinde yıllarca kullanabilen bir teknolojik alet gösterirsen bir daha yorum yapmayacağım.
Yeni konular
-
-
POCO X8 Pro Max telefonun ekran renkleri çok soluk ve renksiz
- Evet gerçekten de öyle
-
-
-
Rehber Termal Macun, PTM7950, Ice Dragon Kryosheet - Hangisi Tercih Edilmeli?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-