Kendim değiştirmem garanti dışı kalıyor.
Oncelikle 1440p'de 8x MSAA acikken, o ayarlarla aldiginiz performans gayet normal. 8x MSAA inanilmaz agir bir sey. CS2'de yuksek shader quality ayari da keza oldukca agir bir ayar.

Bunun disinda o RPM degerlerinde GPU core ile hotspot arasinda aldiginiz delta (fark) ise normal degil. Hotspot degerinizin normal olup olmadigi hakkinda kuskuya dusuyorsaniz, GPU core sicaklik degeriniz ile hotspot degeriniz arasindaki farka bakmalisiniz. Bu fark asiri buyuk olmamali.

Eki Görüntüle 169454

Eki Görüntüle 169455

TPU, 7900 XTX Pulse modeline inceleme yapmadigi icin -sizinkiyle neredeyse ayni isi bloklu- Pulse 7900 XT modeli ve AMD'nin referans 7900 XTX modelinden yola cikarak konusursam, degerleriniz gram normal degil. 5700 XT'deki gibi MCM olmayan, kucuk ve oldukca yogun die hakkinda konusuyor olsaydik 100 derece hotspot belki gecer puan alirdi ancak sizinki gibi bir GPU'da stok haldeyken hicbir bahane olmamali.

Eki Görüntüle 169458

Kartinizin hotspot thermal limit degeri zaten 110 dereceye ayarlanmis durumda. Bu dereceye ulastiginizda kart frekanslari geri cekmeye basliyor ve bu degere oldukca yakinsiniz.

Eki Görüntüle 169456

7900 XTX, MCM (Multi Chip Module) turunde bir die kullandigi icin bazen fabrikada -dogalari geregi- termal macun uygulanirken, termal macun yirtilma yasayabiliyor. Yirtilma yasadiginda da die ile isi blogu arasinda bosluklar olustugu icin die'in belli kisimlari iyi sogurken belli kisimlari iyi soguyamayabiliyor.

Muhtemel cozum? Garantisi varsa durumu guzelce anlatarak garantiye gondermek, garantisi yoksa dogru vidalama sirasi ile esit baski uygulayarak guzel bir macun surmek.

Dogru vidalama sirasi icin igor'sLAB abimizin bu rehberini takip edebilirsiniz. Kendisi rehberi harici Vega GPU'lar icin yapmisti ancak onlar da MCM turunde die iceren GPU'lar olduklari icin rehber sizin icin de uygun.

Bunun disinda bu tur GPU'larda dogru macunlamanin gercekten ise yaramayacagini dusunuyorsaniz, az once attigim rehberdeki Vega GPU'nun da tamamen yeni bir GPU oldugunu ve dogru macunlamanin ardindan -ozellikle hotspot degerlerinde- buyuk bir fark yasadigini hatirlatayim. : )
Bu kartı servise göndermeden önce kasamın altında 3 tane reverse fan yoktu ozaman çok daha sıcak oluyordu boşta bile 55 derece kartın fanları çalışıyordu 700 RPM civarı fanları şuanda inaktif etsem yine aynısı olur. Kartı 20 Mart'ta incelenmesi ve değişim doğrultusunda Endeks'e göndermiştim. Kargo ücretinide ben ödüyorum bunların kuralları neden böyle? "Kargo ücretini gönderen taraf ödemektedir; arızalı ürünü gönderirken siz, sağlam ürününü gönderirken biz ödemekteyiz."
28 Mart'ta tarafıma kargolandı. " ''''''''''' serili ürününüz sağlam olarak sonuçlanmış olup 28/03/2025 tarihinde tarafınıza kargolanmıştır."
Bende test raporlarını falan tarafıma iletmelerini söyledim.
"Merhaba,

Ürününüze yapılan işlem aşağıdaki gibidir. Isınma sorunu termal macun değişimi yapılarak sorun giderilmiştir. Ürün ile beraber size gönderilen formda yetkili servisin yapmış olduğu işlemler yazmaktadır.

TERMAL MACUN YEN GENEL TEM YAPILDI EKRAN KARTININ BÜTÜM PORTLARINDA GÖRÜNTÜ ALINDI. WİNDOWS ORTAMINDA
FURMARK/3DMARK/VALLEY TESTLERİ YAPILDI ISI.FPS.SES TESTLERİ YAPILDI HERANGİ BİR SORUN GÖRÜLMEDİ.
Saygılarımla,"

13 Mayıs'ta kartı kasadan sökerken vida düştü. Bende yazdım bunlara;
Merhaba,

24 Mart 2025’te tarafınıza ulaşan Sapphire Pulse RX 7900 XTX ekran kartım için sadece termal macun yenilenmesi yapılmış ve ürün 28 Mart’ta tarafıma geri gönderilmiştir. Ancak ürün hâlâ aynı sorunları göstermektedir:

Boşta çalışmaması gereken fanlar çalışıyor.

OCCT testlerinde hotspot sıcaklığı 110°C'yi buluyor.

Boşta 99-108W güç tüketimi devam ediyor.

Kart tarafıma 2 Nisan’da ulaştığında, GPU çipi üzerindeki soğutucu temas yüzeyinde termal macun kalıntıları gözle görülür şekilde duruyordu. Temizliği ben yapmak zorunda kaldım.

En önemlisi, bugün (13 Mayıs 2025) kartı kasamdan sökerken içinden gevşek bir vida düştü. Bu vidanın PCI braketi/PCB bağlantısından çıktığı anlaşılıyor. Bu, ciddi bir servis ihmali ve güvenlik riski yaratabilecek bir durumdur.

Ayrıca ürün gönderilmeden önce üzerinde M ve D etiketleri varken, servis sonrası sadece P etiketiyle gönderildi. Bu değişimin açıklamasını da rica ediyorum.

Kartı ciddi sorunlarla gönderdim ve hem maddi hem de zaman kaybı yaşadım. Bu nedenle:

1. Vida konusuna dair resmi bir açıklama,

2. Yapılan test sonuçlarının ve değerlendirmelerin PDF olarak tarafıma iletilmesi,

3. Ürünün neden "sağlam" olarak değerlendirildiği, hangi teknik veriler baz alındığı,

4. Sorunlar devam ettiği için nasıl bir çözüm sunulacağı,

hakkında tarafınızdan detaylı yanıt bekliyorum.

Cevabınıza göre gerekirse Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuracağım. Süreci resmî olarak takipteyim.

Saygılarımla,

Gelen yanıt;
Merhaba,

Öncelikle yaşamış olduğunuz durumdan dolayı üzgün olduğumu belirtmek isterim. Bu durumda ürünü tekrardan tarafımıza göndermeniz gerekmektedir. Ürün tarafımıza ulaştığında mail çıktıları ile birlikte yetkili servise gönderim sağlanacaktır konuyla ilgili talep ettiğiniz gerekli açıklamalar servis formunda yapılacaktır.

Saygılarımla,

Verdiğim cevap 14 Mayıs;
Merhaba '''''' Bey,

Servisten tarafıma iade edilen RX 7900 XTX ekran kartımın içinden, yalnızca kart açılarak takılabilecek bir vida düştü. Bu vida, PCI braketi ile PCB arasındaki bağlantıya aittir. Ürünü bu şekilde göndermediğim için, yaşanan durumun tamamen servis kaynaklı bir montaj ihmali olduğunu belirtmek isterim.

Ayrıca daha önce tarafınıza bildirdiğim;

Boşta çalışmaması gereken fanların sürekli dönmesi,

Boşta 99-108W arasında yüksek güç tüketimi,

OCCT testlerinde 110°C’ye ulaşan hotspot sıcaklığı

gibi sorunlar halen devam etmektedir.

Buna rağmen ürünü yeniden göndermem isteniyor ancak değişim yapılacağına dair hiçbir güvence verilmemekte ve kargo masrafı da tekrar bana yüklenmektedir.

Net sorum şudur:
Bu kadar açık bir servis hatası ortadayken neden değişim süreci başlatılmıyor ve neden ikinci kez tüm masraflar bana ait oluyor?

Tüm gelişmeleri belgeledim ve teknik forumlarda da paylaştım. Cevabınıza göre Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuracağımı bildirir, süreci resmî olarak takip ettiğimi belirtmek isterim.

Saygılarımla,

Gelen yanıt 14 Mayıs;

Merhaba,

Ürünün yetkili servisi Gigabyte TR olduğu için tarafımızdan değişim süreci başlatılamamaktadır. Ürünün tamir/test işlemleri yetkili servis tarafından yapılmaktadır ürün gönderimi için tarafınıza arama gerçekleştireceğim.

Saygılarımla,

Aradılar karşı ödemeli şekilde biz ödeyeceğiz dediler. Ama ben o günden bu yana hala göndermedim kartı.

@vanillamint @20424 @14925

Değiştirmeleri için yol var mı?

Son düzenleme: