Pedi falan mı oynattılar acaba, ülkede doğru düzgün servis yok ki. 69 derece fazla değil de benim Aorus 7900XTX bu kadar yüksek sıcak nokta göstermiyordu.
Bu arada vida bile düştü karttan başı boş yapıyorlar her şeyi servise göndermedim öyle kullanıyorum şuan. Değişim aldırtma imkanım var mı sizce?

@845 " 100 derece üzerinde yıllarca kullanabilen " bir teknolojik alet gösterirsen bir daha yorum yapmayacağım. Kaç saat boyunca o sıcaklıklarda kalabiliyor. Anlık veya 1 saat boyunca o sıcaklıklarda kalan demiyorum. -3 derece gayet normal bir değer bu arada kutuplarda yaşayan bir tanıdığınız varsa -10 derecelerde çalışan sistemlerde gördüm. Söylediğim şeyler gayet açık ve net ek bir şey yazmayacağım herkese iyi Sosyaller.

Bana bir tane teknolojik alet gösterirsen -33 derecede aktif olarak çalışan veya 100 derece üzerinde yıllarca kullanabilen bir teknolojik alet gösterirsen bir daha yorum yapmayacağım.

GDDR6X bellekler kaç derecede çalışıyormuş biraz araştır bakalım beynin kıvrım kazanır diye umut edelim biz de.

Uçak mı kaldırıyorsun, ekran kartı mı soğutuyorsun 3000 RPM ne yazarken üşendim. Bariz şekilde bozuk bu kart servisin düzeltmesi şart veya bir bilgisayarcının, tabi eğer evde uçak motoru sesini sürekli duymak istemiyorsanız.

Karta bir miktar undervolt yaparak RPM'i ve sıcaklığı bir miktar düzeltebilirsiniz fakat bir çözüm olmaz sadece biraz daha rahat ettirir

Oncelikle 1440p'de 8x MSAA acikken, o ayarlarla aldiginiz performans gayet normal. 8x MSAA inanilmaz agir bir sey. CS2'de yuksek shader quality ayari da keza oldukca agir bir ayar.

Bunun disinda o RPM degerlerinde GPU core ile hotspot arasinda aldiginiz delta (fark) ise normal degil. Hotspot degerinizin normal olup olmadigi hakkinda kuskuya dusuyorsaniz, GPU core sicaklik degeriniz ile hotspot degeriniz arasindaki farka bakmalisiniz. Bu fark asiri buyuk olmamali.

1754122065790.webp

1754122071119.webp

TPU, 7900 XTX Pulse modeline inceleme yapmadigi icin -sizinkiyle neredeyse ayni isi bloklu- Pulse 7900 XT modeli ve AMD'nin referans 7900 XTX modelinden yola cikarak konusursam, degerleriniz gram normal degil. 5700 XT'deki gibi MCM olmayan, kucuk ve oldukca yogun die hakkinda konusuyor olsaydik 100 derece hotspot belki gecer puan alirdi ancak sizinki gibi bir GPU'da stok haldeyken hicbir bahane olmamali.

1754122805547.webp

Kartinizin hotspot thermal limit degeri zaten 110 dereceye ayarlanmis durumda. Bu dereceye ulastiginizda kart frekanslari geri cekmeye basliyor ve bu degere oldukca yakinsiniz.

1754122146634.webp

7900 XTX, MCM (Multi Chip Module) turunde bir die kullandigi icin bazen fabrikada -dogalari geregi- termal macun uygulanirken, termal macun yirtilma yasayabiliyor. Yirtilma yasadiginda da die ile isi blogu arasinda bosluklar olustugu icin die'in belli kisimlari iyi sogurken belli kisimlari iyi soguyamayabiliyor.

Muhtemel cozum? Garantisi varsa durumu guzelce anlatarak garantiye gondermek, garantisi yoksa dogru vidalama sirasi ile esit baski uygulayarak guzel bir macun surmek.

Dogru vidalama sirasi icin igor'sLAB abimizin bu rehberini takip edebilirsiniz. Kendisi rehberi harici Vega GPU'lar icin yapmisti ancak onlar da MCM turunde die iceren GPU'lar olduklari icin rehber sizin icin de uygun.

Bunun disinda bu tur GPU'larda dogru macunlamanin gercekten ise yaramayacagini dusunuyorsaniz, az once attigim rehberdeki Vega GPU'nun da tamamen yeni bir GPU oldugunu ve dogru macunlamanin ardindan -ozellikle hotspot degerlerinde- buyuk bir fark yasadigini hatirlatayim. : )