Bütçe
20.000 TL

Ben de uzun süre sonra Nvidia kart denemek istedim ama bu kart kesinlikle RTX 5060 olmamalı. Açıkçası bence RTX 5070'in altında Nvidia tercih edilmemeli. Bu arada Hepsiburada'da indirime girince direkt RX 9060 XT 16 GB siparişi geçtim.

Ben de uzun süre sonra Nvidia kart denemek istedim ama bu kart kesinlikle RTX 5060 olmamalı. Açıkçası bence RTX 5070'in altında Nvidia tercih edilmemeli. Bu arada Hepsiburada'da indirime girince direkt RX 9060 XT 16 GB siparişi geçtim.
Hocam incelemenizi okudum söylediklerinizde haklısınız 8 GB çok az kalıyor artık. 5070 almaya kalksam bilgisayarımda da belli başlı parçaları değiştirmem gerekecek monitörüm 2K değil dolayısıyla 1080P oyunlarda darboğaz yaşayacağım. 5070 almak istesem arada 14 bin TL gibi devasa bir fark var. Zaten normal şartlarda 5070 düşünüyordum fakat şu anlık bu düşünceden vazgeçtim. Alacağım kartı geçici bir kart olarak düşünün bu arada yani maksimum 2 yıl kullanıp komple sistemi değiştireceğim. Grafik takıntısı olan birisi de değilim genelde custom ayarlarla oynamayı tercih ediyorum. Konudaki tek problem AMD tarafının gözümü çok korkutması. Bazı sistemlerde 9060 XT aşırı kararsız çalışıyormuş micro stutter, oyunlarda alt tab vs atınca çökmeler yaşayanlar gördüm. Bende aynı şeyi yaşamaktan çekiniyorum açıkçası.

En az 12 GB VRAM olması gerek. DLSS ve frame gen olmadan 12 bile sınır bu teknolojilerle 10GB'ya düşüyor VRAM kullanımı. AMD tarafında VRAM yetmezse RAM'lerden VRAM desteği alınabiliyor diye biliyorum ama gecikme süresi artıyor.

Konudaki tek problem AMD tarafının gözümü çok korkutması. Bazı sistemlerde 9060 XT aşırı kararsız çalışıyormuş micro stutter, oyunlarda alt tab vs atınca çökmeler yaşayanlar gördüm. Bende aynı şeyi yaşamaktan çekiniyorum açıkçası.
Her şey ekran kartıyla alakalı değil. Onları yaşayan insanların sistemlerini bilmiyorsunuz, Windows'ta ne ayar yaptılar, BIOS'tan neleri kurcaladılar hiçbir bilgimiz yok. Ben 24.12.1 sürücüsünden itibaren hiçbir problem yaşamadım. Ondan önce oyununa bağlı sıkıntı yaşadığım oldu ama bu ekran kartı bozuk ya da sürücü bozuk demek değil bazen de oyunlar tamamlanmadan çıkabiliyor. Özellikle Hepsiburada indirimi varken alın geçin. Kaldı ki RDNA 4 diğer AMD kartlardan tamamen farklı bir mimari. He olur da bir sıkıntı yaşarsanız da 14 gün içinde iade hakkınız var. Hepsiburada sıkıntı çıkarmıyor iadelerde.

RTX 5060 Ti geçemiyorsanız VRAM'den ötürü RX 9060 XT.

Her şey ekran kartıyla alakalı değil. Onları yaşayan insanların sistemlerini bilmiyorsunuz, Windows'ta ne ayar yaptılar, BIOS'tan neleri kurcaladılar hiçbir bilgimiz yok. Ben 24.12.1 sürücüsünden itibaren hiçbir problem yaşamadım. Ondan önce oyununa bağlı sıkıntı yaşadığım oldu ama bu ekran kartı bozuk ya da sürücü bozuk demek değil bazen de oyunlar tamamlanmadan çıkabiliyor. Özellikle Hepsiburada indirimi varken alın geçin. Kaldı ki RDNA 4 diğer AMD kartlardan tamamen farklı bir mimari. He olur da bir sıkıntı yaşarsanız da 14 gün içinde iade hakkınız var. Hepsiburada sıkıntı çıkarmıyor iadelerde.
Orası tabii ki öyle her zaman ekran kartı problemli diye bir şey yok. Ben kendi yaşadıklarımdan dolayı böyle endişeli olduğumu söylüyorum sadece. Şu an kullandığım 6600 XT sistemde aşırı kararsızdı mesela ben BIOS ayarları, kayıt defterinde çeşitli değişiklikler, undervolt tarzı işlemlerle yapabildiğim kadar stabil hale getirdim kartı. Hiç olmadı dediğiniz gibi alıp test eder olmazsa iade ederim.