Yazılım konusunda deneyimlerinizi duymak isterim. Yaklaşık 10 senedir AMD ekran kartı kullanmıyorum, yazılım konusunda AMD bıraktığım yerde mi yoksa ilerisine gidebilmiş mi merak ediyorum. Özellikle video kayıt ve stabillik konusunda.

Düzenli olmasa da arada sırada render ve edit işleriyle uğraşıyorum. RT çok ilgimi çekmese de kartın performansı el verirse ve akıcı bir deneyim sunarsa tabii ki kullanırım.

Fakat F/P konusunda AMD doğru tercih.

Fiyat farkı %30 da olsa şuanlk NVIDIA tarafına daha yakınım.

Halı hazırda RX6800 kullanıyorum, şunu söylemeliyim AMD çok iyi geliştirdi kendini yazılımda herhangi bir oyunda da performans sorunu yaşamadım. Video kaydı da stabil durumda bir sorun yok.

Stabil PC = Stabil Performans. NVIDIA tarafında girişten orta segmente kadar kullandım. AMD tarafında neredeyse üst segmentte kaldım. 2'sinde de kayda değer fark ya da hatalar göremedim. Günlük kullanıcı için ki böyle bir karttan gündelik performans beklenmeli ucuzu F/P hangisi ise o alınmalı. Bence sırf teknolojisi iyi diye 3 5 k fazla vermeye gerek yok. Teknoloji her daim gelişiyor yarın ne olacağının kimse garantisini veremez. Bakarsın yarın 9060XT FSR5 desteklerken sen DLSS4 de çırpınıp NVIDIA'ya neden kartına DLSS5 vermedin diye küfürler yağdırırsın.

Yazılım konusunda deneyimlerinizi duymak isterim. Yaklaşık 10 senedir AMD ekran kartı kullanmıyorum, yazılım konusunda AMD bıraktığım yerde mi yoksa ilerisine gidebilmiş mi merak ediyorum. Özellikle video kayıt ve stabillik konusunda.

Düzenli olmasa da arada sırada render ve edit işleriyle uğraşıyorum. RT çok ilgimi çekmese de kartın performansı el verirse ve akıcı bir deneyim sunarsa tabii ki kullanırım.

Fakat F/P konusunda AMD doğru tercih.

Fiyat farkı %30 da olsa şuanlk NVIDIA tarafına daha yakınım.

Hocam ben laptop kullandım 5 sene GTX 1650 Ti pek bir sorun yaşamadım fakat AMD'yi bende daha yeni deneyeceğim. Ekran kartı ayıplı mal kategorisinde değilse en fazla bir önceki driverı kullanırsınız diye düşünüyorum. Ama bence AMD önceki ekran kartlarına göre daha stabildir diye düşünüyorum. Nvdidanın kötü yönlernden bir fiyatı. Adamlar AMD'ye göre genelde 7-8k daha pahalıya satıyor aynı segment cihazları. Tabii fiyatını hak eden kartlar da oluyor tabii.

Dediğim gibi mağazadan alabilirim. İkinci el alma şansım yok maalesef.

5060 Ti 16 GB sunduğu özelliklere kıyasla bana da pahalı geliyor.

Bu böyle giderse 1080p kartlarına 30-40k para vermeye başlayacağız. Bunun sonu yok. Oyun anlamında Ray Tracing kartları değil ikisi de. İki kartta RT açamaz demiyorum hatta akıcı da oynatır ama kısa vadeli olur. 9000 serisinde FSR 4 ve kare oluşturma gibi teknolojiler donanım bazlı çalışıyor. Yani redstone ile kare oluşturma da donanım bazlı olacak. Yazılım bazlı olsaydı NVIDIA daha mantıklı olurdu fakat AMD artık donanım bazlı geliştiriyor. Bu yüzden kayda değer bir fark olacağını düşünmüyorum. En azından FSR 4 ve DLSS 4'ün karşılaştırmalarına baktığımda büyük bir fark görmedim. FSR 3'ün aksine FSR 4 iyi çalışıyor.

Render, edit, video kaydı vs kısımlarında NVIDIA hatrı sayılır düzeyde üstün. Bu tarz şeylere ağırlık verecekseniz o zaman aradaki fark verilebilir. Oyun anlamında değmez. Eğer iki kartta fabrikadan sorunsuz gelirse rahat rahat ikisinde de oyununu oynarsın.

Her ikisini de kullanmış birisi olarak tek tek oyun kıyaslarını açıkladım. Her ikisinin başarısız olduğu oyunları da dile getirdim. Ben fanboy oldum ama siz açıklama bile yapmadan AMD linki bırakarak fanboy olmadınız. O da güzel :)