DarthVader1
Üstün
- Makaleler
- 1
1:18 attığın videodaki bu süreye RX 9060XT 8 ve 16 GB farkına bak ek yorum yapmayacağım.
O zaman 5060 Ti 16 GB, 5070 12 GB'i döver değil mi
1:18 attığın videodaki bu süreye RX 9060XT 8 ve 16 GB farkına bak ek yorum yapmayacağım.
8x2 olarak toplam 16GB 3200Mhz RAM’lerle çalıştırıyordum. 16GB’ın nesi yüksek hocam?İşte aradaki farkı RAM kullanımından tamamlamaya çalışıyor. RAM miktarın düşükse veya RAM'lerin yavaşsa sistem nasıl takılıyor izlersin. Gidip DDR5'te 4800 MHz bellek kullan bakalım 8 GB VRAM dolunca PC oyunda kasıyor mu kasmıyor mu oyun?
Sadece 17.50 dakika sonarsında izlemene yeterli. VRAM kullanımından dolayı birebir aynı güçteki kart nasıl oyunlarda yamuluyor izlersin.
Resident Evil 2 Remake’de aynı durumla karşılaşmıştım. Açık söyleyeyim, o oyun ultra yapınca hafif takılmalar yapmıştı da istisnalar kaideyi değiştirmez. 4060ti her şeyi ultraya kökleyecek güçte kart da değildi zaten. Birkaç şeyi kıstım sorunsuz devam ettim.RE4 Remake'i 6600XT Max ayarlarda oynamıştım 10GB civarı VRAM'i aşmıştı. VRAM kısmı kırmızı oldu fakat kaplamaların bazen geç yüklenmesi dışında sorun yaşamadım. VRAM'in fark oluşturduğu senaryolarda var fakat ayarları köklemen veya çözünürlüğü 1440p falan yapman gerekiyor. Çoğu kullanıcının elindeki kart 4-8 GB arası kartlar. 12-16 GB kullananlar azınlık kesim. 8 GB kartlar sorun yaşarsa oyunları satamazlar. 4070 Ti super veya 5060 Ti 16 GB gibi kartlar dünya genelinde çok fazla satışı olan kartlar değil. Steam donanım anketinde görüyoruz zaten. PS5 Pro da büyük bir gelişim göstermedi. Her AAA oyun PS5'e çıkıyor, onun da donanım gücü belli. PS5 oynatacak ama 5060 Ti 8 GB oynatmayacak…
Kaldı ki konsollar da AMD ekran kartları kullanılıyor ve sıfır sorun.![]()
O zaman 5060 Ti 16 GB, 5070 12 GB'i döver değil mi![]()
Ben de 212 mb ekran kartı ile Silkroad'da 7-8 çar açardım. Güzel zamanlardı. Ama işte bu kadar yazışıp tartışmamızın tek sebebi artık her şey çok pahalı. 2-3 bin üstüne koyup bilgisayarı daha uzun ömürlü hale getirebiliyorsak onun daha iyi bir tercih olabileceğini dile getiriyoruz. 5060Ti 12gb üretilse muhtemelen o daha çok satılırdı. Ama tek seçenek 8 ve 16 olduğu için 16gb çok daha mantıklı oldu. @DarthVader1 isimli arkadaşın dediği gibi 5070 12gb'ı döver gibi bir şey iddia eden yok. Herkes kendince bir doğru belliyor, karşı tarafı anlamaya çalışan yok. Bu forumda bunu çok görüyorum. AMD NVDIA kavgaları da genelde bundan çıkıyor. Biraz empati ve anlayış ile tüm sorunlar çözülecek aslında..8x2 olarak toplam 16GB 3200Mhz RAM’lerle çalıştırıyordum. 16GB’ın nesi yüksek hocam?
Videoda gösterdiği oyunu ultra ayarlarda kasmasız oynadım. Indiana Jones’un son oyunu işte.
Resident Evil 2 Remake’de aynı durumla karşılaşmıştım. Açık söyleyeyim, o oyun hafif takılmalar yapmıştı da istisnalar kaideyi değiştirmez. 4060ti her şeyi ultraya kökleyecek güçte kart da değildi zaten. Birkaç şeyi kıstım devam ettim.
Aklıma çocukluğumda 512MB ekran kartı aldık diye sevindiğim zaman geldi. Call of Duty 5 oynayabildiğim için sevinçten uçmuştum. Çok tatlı zamanlardı ya.
Arada çok fiyat farkı yoksa savunulacak bir durum değil anlamında konuşuyorum hocam. Bir örnekle yaklaşalım ve şöyle olsun.Ben de 212 mb ekran kartı ile Silkroad'da 7-8 çar açardım. Ama işte bu kadar yazışıp tartışmamızın tek sebebi artık her şey çok pahalı. 2-3 bin üstüne koyup bilgisayarı daha uzun ömürlü hale getirebiliyorsak onun daha iyi bir tercih olabileceğini dile getiriyoruz. 5060Ti 12gb üretilse muhtemelen o daha çok satılırdı. Ama tek seçenek 8 ve 16 olduğu için 16gb çok daha mantıklı oldu. Arkadaşın dediğini gibi 5070 12gb'ı döver gibi bir şey iddia eden yok. Herkes kendince bir doğru belliyor, karşı tarafı anlamaya çalışan yok. Bu forumda bunu çok görüyorum. AMD NVDIA kavgaları da genelde bundan çıkıyor. Biraz empati ve anlayış ile tüm sorunlar çözülecek aslında..
Asus 5060 Ti 8gb --> 21.000 TLArada çok fiyat farkı yoksa savunulacak bir durum değil anlamında konuşuyorum hocam. Bir örnekle yaklaşalım ve şöyle olsun.
5060 8GB: 2 lira
5060 16GB: 4 lira
5070: 6 lira
Böyle bir senaryoda 4 lira vermenin mantığı yok. 16GB versiyonu 2.5-3 olsa, çok yakın fiyat olsa değer de arada güçlü fiyat farkı olunca mantıksız kaçıyor. Güncel fiyatları bilmediğim için örnekleme yaptım.
Ben de 212 MB ekran kartı ile Silkroad'da 7-8 çar açardım. Güzel zamanlardı. Ama işte bu kadar yazışıp tartışmamızın tek sebebi artık her şey çok pahalı. 2-3 bin üstüne koyup bilgisayarı daha uzun ömürlü hale getirebiliyorsak onun daha iyi bir tercih olabileceğini dile getiriyoruz. 5060 Ti 12 GB üretilse muhtemelen o daha çok satılırdı. Ama tek seçenek 8 ve 16 olduğu için 16 GB çok daha mantıklı oldu. @DarthVader1 isimli arkadaşın dediği gibi 5070 12 GB'ı döver gibi bir şey iddia eden yok. Herkes kendince bir doğru belliyor, karşı tarafı anlamaya çalışan yok. Bu forumda bunu çok görüyorum. AMD NVIDIA kavgaları da genelde bundan çıkıyor. Biraz empati ve anlayış ile tüm sorunlar çözülecek aslında.
ASUS 5060 Ti 8 GB --> 21.000 TL.
ASUS 5060 Ti 16 GB --> 24.000 TL.
ASUS 5070 12 GB --> 33.900 TL.
Fiyat farkı belirttiğiniz kadar az olsa zaten 5070 alırız. Ben o fiyat farkına monitör aldım. Her şey bütçe. 5060 Ti 8 GB ile 16 GB arasındaki fark 3 bin TL. Uzun vadeli olsun diye bunu tercih ettim hepsi bu. Yanlış bir karar olduğunu hala düşünmüyorum. Oyunların gereksinimi vesaire sürekli değişiyor, PC'yi zorlamanın da anlamı yok. Forum ve YouTube videolarının çoğu da 16 GB almanın daha mantıklı olduğunu belirtiyordu. Aksini iddia eden arkadaşlar da şu konuda haklı 12 GB çıkarsalar daha mantıklı olurdu. 16 GB zorunlu değil yani. Ama 12 GB yok diye de 8 GB yerine 16 GB'ı almak saçma denemez.
Yine de herkesin fikrine saygım var, iyi günler dilerim.