Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kovboy Morgan

Çalışkan
Sapphire Pulse RX 9060XT 16 GB ekran kartım var. İlk defa şimdi LoL oynarken böyle bir şeyle karşılaştım. Bu neden oluyo?

Apex, CS2, RDR2 vs. 2K'da sorunsuz oynadım şimdiye kadar. Sistemi alalı da 1 ay olmadı daha. Alt + F4 çekip tekrar girdim. Birkaç dakika sonra tekrar oldu. Tekrar Alt + F4 yaptım tekrar oldu. Bir daha Alt + F4 yapınca tekrar olmadı ama canımı sıktı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• chatgpt-1755301177471.webp
    chatgpt-1755301177471.webp
    6 MB · Görüntüleme: 175
  • chatgpt-1755302765843.webp
    chatgpt-1755302765843.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 152
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Monitör kaynaklı değil, RX kartlarda oluyor bu sorun bu oyunda. Radeon ayarlarından AMD'ye özel bütün ayarları kapatın bu oyunu oynarken, Radeon Anti-Lag, AFMF, Super Resolution ne varsa kapatın. Bu ayarlar bozuyor oyunu oyunun codebase'i fosil yeni nesil hiçbir özellikle uyumlu çalışamıyor.

1755322330240.webp
TV var ama şu an deneyemem DisplayPort kablosunda sorun olabilir mi? HDMI deneyeyim mi?
Port kaynaklı da sorun olabilir, söylemeyi unutmuşum. HDMI ile dene.

Bu arada monitör modeli nedir? HDMI sürümünün bant genişliği eğer monitörünün özellikleri için yetersiz ise mantıklı bir test olmaz.

Monitörünüzün OSD'sinden fabrika ayarlarına sıfırlayın. Yine düzelmezse başka görüntü aygıtı deneyin.

Sıfırlama işlemini yapıp LoL'de antrenman modunda denedim sorun olmadı. RURF giriyorum şimdi bilgi vereyim hocam. Bir de sadece LoL'de olması normal mi? Yani Apex, RDR2 vs 2K çözünürlük en yüksek grafik ayarlarda oynadım sorun olmadı da LoL mü sorunlu? GPU sağlam mıdır hocam bir de? FurMark testi yaptım ama emin olamadım, gece gece canım sıkıldı.
Güncelleme RURF'ta tekrar karıncalandı hocam.

Sıfırlama işlemini yapıp LoL'de antrenman modunda denedim sorun olmadı. RURF giriyorum şimdi bilgi vereyim hocam. Bir de sadece LoL'de olması normal mi? Yani Apex, RDR2 vs 2K çözünürlük en yüksek grafik ayarlarda oynadım sorun olmadı da LoL mü sorunlu? GPU sağlam mıdır hocam bir de? FurMark testi yaptım ama emin olamadım, gece gece canım sıkıldı.
GPU sağlamdır merak etmeyin.

Anladım hocam, şimdi tekrar sorun çıktı yarın başka ekranda sorun çıkmazsa nasıl bir yol haritası izleyim sizce?
Öncelikle tüm bileşenlerin listesini atın bir bakalım. Daha sonra Nebi Akgün'ün ekran kartı undervolt videosunu izleyerek basit bir undervolt yapın, ekran kartını stres testine sokun. Birkaç gün bekleyin LoL'e patch gelir düzelir belki.

Öncelikle tüm bileşenlerin listesini atın bir bakalım. Daha sonra Nebi Akgün'ün ekran kartı undervolt videosunu izleyerek basit bir undervolt yapın, ekran kartını stres testine sokun. Birkaç gün bekleyin LoL'e patch gelir düzelir belki.

Tamamdır yarın deneyeyim. Dönüş yapayım.

Hocam sorun sadece LoL'de dediğim gibi. Diğer oyunlarda yok böyle bir sorun, şimdi tekrar CS2, RDR2 ve Clair Obscur: Expedition 33'te denedim. Sadece LoL'de bu sorun var.

Son düzenleme:
Monitör kaynaklı değil, RX kartlarda oluyor bu sorun bu oyunda. Radeon ayarlarından AMD'ye özel bütün ayarları kapatın bu oyunu oynarken, Radeon Anti-Lag, AFMF, Super Resolution ne varsa kapatın. Bu ayarlar bozuyor oyunu oyunun codebase'i fosil yeni nesil hiçbir özellikle uyumlu çalışamıyor.

1755322330240.webp

Çözüm