Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kovboy Morgan

Çalışkan
Sapphire Pulse RX 9060XT 16 GB ekran kartım var. İlk defa şimdi LoL oynarken böyle bir şeyle karşılaştım. Bu neden oluyo?

Apex, CS2, RDR2 vs. 2K'da sorunsuz oynadım şimdiye kadar. Sistemi alalı da 1 ay olmadı daha. Alt + F4 çekip tekrar girdim. Birkaç dakika sonra tekrar oldu. Tekrar Alt + F4 yaptım tekrar oldu. Bir daha Alt + F4 yapınca tekrar olmadı ama canımı sıktı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• chatgpt-1755301177471.webp
    chatgpt-1755301177471.webp
    6 MB · Görüntüleme: 175
  • chatgpt-1755302765843.webp
    chatgpt-1755302765843.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 152
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Monitör kaynaklı değil, RX kartlarda oluyor bu sorun bu oyunda. Radeon ayarlarından AMD'ye özel bütün ayarları kapatın bu oyunu oynarken, Radeon Anti-Lag, AFMF, Super Resolution ne varsa kapatın. Bu ayarlar bozuyor oyunu oyunun codebase'i fosil yeni nesil hiçbir özellikle uyumlu çalışamıyor.

1755322330240.webp
Monitör kaynaklı değil, RX kartlarda oluyor bu sorun bu oyunda. Radeon ayarlarından AMD'ye özel bütün ayarları kapatın bu oyunu oynarken, Radeon Anti-Lag, AFMF, Super Resolution ne varsa kapatın. Bu ayarlar bozuyor oyunu oyunun Codebase'i fosil yeni nesil hiçbir özellikle uyumlu çalışamıyor.

Eki Görüntüle 174157

LoL'e özel RX kartlarda mı oluyor hocam yani? Dediğiniz ayarlar oyuna özel oluyor mu? Tam bilmiyorum, deneyim haber vereyim.

Monitör kaynaklı değil, RX kartlarda oluyor bu sorun bu oyunda. Radeon ayarlarından AMD'ye özel bütün ayarları kapatın bu oyunu oynarken, Radeon Anti-Lag, AFMF, Super Resolution ne varsa kapatın. Bu ayarlar bozuyor oyunu oyunun Codebase'i fosil yeni nesil hiçbir özellikle uyumlu çalışamıyor.

Eki Görüntüle 174157

Ayarları yaptım, şu an bir sorunla karşılaşmadım oyun içerisinde. Teşekkür ederim hocam. @90shiphop @BerkayZ87 sizlere de teşekkür ederim hocam ilgilendiğiniz için.

Son düzenleme:
LoL'e özel RX kartlarda mı oluyor hocam yani? Dediğiniz ayarlar oyuna özel oluyor mu? Tam bilmiyorum, deneyim haber vereyim.

Ayarları yaptım, şu an bir sorunla karşılaşmadım oyun içerisinde. Teşekkür ederim hocam. @90shiphop @BerkayZ87 sizlere de teşekkür ederim hocam ilgilendiğiniz için.
Driver'ı tekrar kurduğunuzda bu ayarların kapalı gelmesi gerekiyordu zaten ben ondan söylemedim fakat Anti Lag dışında hepsi kullanışsız, işe yaramaz özellikler bilginiz olsun.

Evet ben yalnızca League of Legendsta yaşadım bu durumu, yukarıda söylediğim ayarları kapatınca bir daha asla olmadı. Ben 9070 XT kullanıyorum ama aynı sorun 9060 XT kullanan arkadaşımda da oldu onda da aynı şekilde çözdük. Oyuna özel ayar yapılabilir evet, bu özellikleri sadece LoL için kapatın diğer oyunlarda böyle sorunlar pek yaşanmıyor.

Kartında veya monitöründe problem yok merak etme, oynadığın oyunda problem var sadece. 1000Hz üstü fare kullanınca bile bozulan bir oyun League of Legends :D

Son düzenleme: