ayiifosho

Çalışkan
Merhaba iyi sosyaller,

Kasam Thermaltake S250 TH. İçindeki PSU stok şekilde geldi, verilen bilgiye göre 750W 80+ Bronze.

Daha dün RX 9070 XT Nitro+ ekran kartını satın aldım, fakat aklımdan çıkan şey bu ekran kartının 3 adet 8 pinlik bir PCI-e kablosu gerektirdiği. Ne yazık ki benim PSU'da sadece tek PCI-e kablosu var ( birbirine bağlı 2 tane 8'lik) bazı yabancı kaynaklardan okuduğumda 2 pin olarak takıp çalıştırdığımda OC yapmadığım sürece sıkıntı yaşamayacağım söyleniyordu. 3 pinlik girişi 2 pin olarak taktım. Sistemi çalıştırdım fakat, ekran kartında RGB LED dışında tık yok, görüntü de alamıyorum, fanları da dönmüyor. Sadece ışıkları yanıyor. Problemin yetersiz sayıda PCI-e kablosu takılmadığından dolayı olduğunu düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz nelerdir? PCI-e çoklayıcı gibi bir aparat kullansam yeni bir PSU almadan durumu kurtarabilir miyim?

Ek not: DDU işlemi yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
PCI-e çoklayıcı gibi bir aparat kullansam yeni bir PSU almadan durumu kurtarabilir miyim?

Günü kurtarırsınız belki ama yarın veya üç vakte kadar eriyen soketlere de sahip olabilirsiniz. Üç adet 8 pin soketli herhangi bir ekran kartının, minimum iki kablo ile beslenmesinin faydası, uzun vadede belli olur.

Olası dönüştürücüler de çözüm olabilir ama sizin durumunuz için pek de tavsiye edilebilir durmuyor.

Günü kurtarırsınız belki ama yarın veya üç vakte kadar eriyen soketlere de sahip olabilirsiniz. Üç adet 8 pin soketli herhangi bir ekran kartının, minimum iki kablo ile beslenmesinin faydası, uzun vadede belli olur.

Olası dönüştürücüler de çözüm olabilir ama sizin durumunuz için pek de tavsiye edilebilir durmuyor.
Teşekkür ederim, yeni bir güç kaynağı almaya karar verdim.