celikonur774

Üyecik
Herkese merhaba, geçtiğimiz günlerde yeni bir PC topladım. Yeni kasada birkaç kez AMD "sürücü zaman aşımı" hatası başıma geldi. Sürücüyü iki temiz kurulum üzerine yeniden yükledim. AMD'nin son yayınladığı önerilen sürücü olan 26.8.1 yüklü. Sizce çözümü nerede aramalıyım, bu hataya ne sebebiyet verir? PSU ya da ekran kartı arızalı diyebilir miyiz? Yardımlarınızı bekliyorum...

• İşlemci: Ryzen 5 7500F
  • Ekran Kartı: Gigabyte RX 9070 XT
  • Anakart: ASUS Prime B650M-K
  • RAM: Patriot Viper Venom 16 GB DDR5
  • SSD: Kingston M.2 1TB
  • Kasa: Montech XR
  • PSU: Alpha 850W 80+ Bronze ATX 3.1 Gen5.1

Çıkan hata ise tam olarak bu şekilde:

f4515cf4-f421-484d-92bc-915bfb775eea.webp

Bu da darboğaza sebep oluyor sanırım. Hazır kasalardan almak istememiştim PSU'ları kalitesiz oluyor diye aynı hataya kendim düştüm :)
Kararları kendi başıma verdiğimde aynı şey başıma gelmişti 3-4 yıl önce :). Kendi sistemimin parçalarını kısmen forumdaki üyelerin önerileri ile topladım; şu an bal dök yala kıvamında, hepsine de teşekkürler :D.

Son düzenleyen: Moderatör:
2004 de biri taktırmak istemişti galiba türktü bir de :D. Her neyse konudan taşmayalım da 3 girişli kartlardan nefret ederim en rahatı 2 giriş baba.

NVIDIA sağ olsun, yeni giriş yüzünden firmaları arada bir bıraktı.

Bu da darboğaza sebep oluyor sanırım. Hazır kasalardan almak istememiştim PSU'ları kalitesiz oluyor diye aynı hataya kendim düştüm :)
Ne oynuyorsunuz?

Kararları kendi başıma verdiğimde aynı şey başıma gelmişti 3-4 yıl önce :). Kendi sistemimin parçalarını kısmen forumdaki üyelerin önerileri ile topladım; şu an bal dök yala kıvamında, hepsine de teşekkürler :D.

Bir bilene sormak lazım. Yakın zamanda benim sisteme çok benzer abime topladım, onda da aynı PSU var, sorun yok. 9070 XT Prime.

Singleplayer oyunlar oynuyorum genelde. Cyberpunk 2077, RD2 vs. Dediğiniz gibi kendi yarım yamalak bilgilmle bu şekilde oldu. PSU'yu değiştirdikten sonra sorun çıkmazsa hayrına lokma dağıtıcam :D

Bunda yer var ama kablo iki tane cikiyor, 1000W olan modelinde ayri 3 kablo cikiyor.

Firma ile görüşün ekstradan PCI kablosu koyarlarsa iyi olur.

Kasayı aldığım satıcı, PSU değişikliği için 4.200 TL fiyat farkıyla PN1000D Deepcool 1000W Gold ile değiştirmeyi öneriyor. Sizce uygun mudur bu PSU?