celikonur774

Üyecik
Herkese merhaba, geçtiğimiz günlerde yeni bir PC topladım. Yeni kasada birkaç kez AMD "sürücü zaman aşımı" hatası başıma geldi. Sürücüyü iki temiz kurulum üzerine yeniden yükledim. AMD'nin son yayınladığı önerilen sürücü olan 26.8.1 yüklü. Sizce çözümü nerede aramalıyım, bu hataya ne sebebiyet verir? PSU ya da ekran kartı arızalı diyebilir miyiz? Yardımlarınızı bekliyorum...

• İşlemci: Ryzen 5 7500F
  • Ekran Kartı: Gigabyte RX 9070 XT
  • Anakart: ASUS Prime B650M-K
  • RAM: Patriot Viper Venom 16 GB DDR5
  • SSD: Kingston M.2 1TB
  • Kasa: Montech XR
  • PSU: Alpha 850W 80+ Bronze ATX 3.1 Gen5.1

Çıkan hata ise tam olarak bu şekilde:

f4515cf4-f421-484d-92bc-915bfb775eea.webp

Tamamdır, buraya bilgi vereceğim.

Eğer bağlantıyla ilgili bir problem varsa RAM'i 6000 MHz yaptığımda BIOS ekranını göremeyişim de bununla ilgili olabilir mi? @X99

Sisteminle alakalı bir sorun hocam AMD ile alakası yok. Yanlış ayarlar, arızalı bileşenler, yanlış RAM timing ayarları hepsi sebep olur. PSU değişmelisiniz, kaliteli model alınmalı.

Sisteminle alakalı bir sorun hocam AMD ile alakası yok. Yanlış ayarlar, arızalı bileşenler, yanlış RAM timing ayarları hepsi sebep olur. PSU değişmelisiniz, kaliteli model alınmalı.
Anladım ilk olarak bağlantıları kontrol edip buraya atacağım. Daha sonra bilgisayarı güç kaynağı ve kasayı aldığım yere götürüp sorunun tam tespiti için konuya yine bilgi veririm.

Tier listte dahi bu PSU'yu bulamadim, tam adi ne?

Baglantida sorun yok. Hangi durumlarda ortaya çıkıyor eve gidince bakilmasi lazim.

Ezber konusmalar.

AMD'nin klasik yazilim hatası yazan kişi sistemde RAM'in bile buna sebep olacağını bilmiyor, kronik diyen kisi ise kronik herkeste olursa olur.

RX 9060XT kullandım aynı hatayı defalarca aldım.
Sonra NVIDIA'ya geçince düzeldi.
(Aynı RAM) ile.

RX 9060XT kullandım aynı hatayı defalarca aldım.
Sonra NVIDIA'ya geçince düzeldi.
(Aynı RAM) ile.

Kartinda sorun olamaz mi? Ayni seyi NVIDIA da yasayip AMD'ye gecince duzelende var. Yine ezbere konusmanizi degistirmez. Elime 4 tane AMD kart gecti hiç sorun yasamadim :).

Vallahi PSU mu ekran kartı mı RAM mi anakart mı iyice karıştı hangisi sorun yaratıyor anlamadım.

Bu tipler AMD sorunu gorunce direkt atlayan tiplerden NVIDIA sorunlarina bir şey yazmazlar sadece amac AMD ise sorunludur kafası. Dikkate almayin kartta fiziksel sorun yoksa bir şey olmayacaktir.

Vallahi PSU mu ekran kartı mı RAM mi anakart mı iyice karıştı hangisi sorun yaratıyor anlamadım.

Ben konuyu buraya bırakıyorum bakın belki işinize yarar.