Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
104
Yer
İstanbul
Arkadaşlar selam. RX 9070 XT taktığımdan beri YouTube'da takılma sorunu yaşıyorum. 10 dakikada bir falan sistem fare hariç tamamen kilitleniyor. O esnada yaptığım işlemler kilitlenme bitince art arda gerçekleşiyor. Kilitlenme yaklaşık 5 saniye sürüyor.
  • Core Ultra 9 285K İşlemci
  • MSI Z890 ACE Anakart
  • Windows 11 24H2 27871
  • Adrenalin 25.6.1
Yemin ediyorum kartı taktıktan sonra ne oyunlarda ne de iş yaparken huzur kalmadı :/

Çözüm
Arkadaşlar selam. RX 9070 XT taktığımdan beri YouTube'da takılma sorunu yaşıyorum. 10 dakikada bir falan sistem fare hariç tamamen kilitleniyor. O esnada yaptığım işlemler kilitlenme bitince art arda gerçekleşiyor. Kilitlenme yaklaşık 5 saniye sürüyor.
  • Core Ultra 9 285K İşlemci
  • MSI Z890 ACE Anakart
  • Windows 11 24H2 27871
  • Adrenalin 25.6.1
Yemin ediyorum kartı taktıktan sonra ne oyunlarda ne de iş yaparken huzur kalmadı :/

Dahili GPU ile bir alıp veremediği var bu kartların, bazen de temiz kurulum gerekebiliyor, yeni topladığım 9070'li bir cihazda 1 saniye aralıklarla tarayıcıda takılma sorunu vardı, IGPU'yu kapatıp, sürücüleri kaldırıp tekrar kurunca düzeldi.
  • Güvenli moda girdim.
  • DDU ile önce Intel GPU sürücüsünü kaldırdım.
  • Sonra AMD GPU sürücüsünü kaldırdım.
  • Normal moda dönüp temiz 25.6.2 kurdum.
Takılma neredeyse bitti ama tamamen yok olmadı. Videonnu 30. dakikalarından yine takıldı.
Hocam mesela bunu normal karsilamayacaksin değil mi? Hiç normal bir durum değil bu.

Recep abi sadece meraktan soruyorum neden Pro driver kurmuyosunuz maksat bilgilenmek istiyorum bu konuda ben adrenalinden bir fark görememiştim.

• Güvenli moda girdim.
  • DDU ile önce Intel GPU sürücüsünü kaldırdım.
  • Sonra AMD GPU sürücüsünü kaldırdım.
  • Normal moda dönüp temiz 25.6.2 kurdum.
Takılma neredeyse bitti ama tamamen yok olmadı. Videonnu 30. dakikalarından yine takıldı.

Azalıp yok olmaması ilginç, Windows 11'de şüphe uyandırımaya başladı bende.

Bu arada bizim benzer sorunu yaşadığımız anakart MSI, AM5.

Abi farkli bir tarayici kurup dener misin? Eger yenisinde sorun yoksa eski tarayicini sifirdan kurmayi dusunebilirsin.
Firefox tabanli deneyeceksen Floorp dene.
Edge yüklü sistemde. Deneyebilirim müsait olursam.

Recep abi sadece meraktan soruyorum neden Pro driver kurmuyosunuz maksat bilgilenmek istiyorum bu konuda ben adrenalinden bir fark görememiştim.

Standart sürücü varken neden PRO kurayım yani, bana mantıksız geliyor.

Recep kardeşim, yeterli düzeyde olumsuzluk oluştuysa artık çok uğraşmadan iadeyi düşünün derim.
Kart zaten inceleme ürünü. Yoksa 40.000 TL para verecek olsan 5070 alırdım.

Azalıp yok olmaması ilginç, Windows 11'de şüphe uyandırımaya başladı bende.

Bu arada bizim benzer sorunu yaşadığımız anakart MSI, AM5.

Format da atacağım.

Standart sürücü varken neden Pro kurayım yani, bana mantıksız geliyor.

Format da atacağım.

Pro sürücüler hocam üstüne daha çok gidiliyor ben adrenalinde yaşadığım sorunları Pro driver'da yaşamıyorum bir tek bence deneyin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Standart sürücü varken neden PRO kurayım yani, bana mantıksız geliyor.

Format da atacağım.
Geri yollayın hocam inceleme bitti diye. Video isterlerse takılma videolarını atın, harika olmuş diye de ekleyin.

Artı -1 Eksi
6900XT kullanıyorum. Geçen çay demlemeye gittim geldim kartın sürücüsü çökmüş PC'de Edge bile açık değildi ne oldu öyle bir hata aldım bir fikrim yok şuan sorunsuz.
Şu anda bende 6900 XT ekran kartı kullanıyorum. 2024 Kasım ayında çıkan ve ciddi sorunlara yol açan sürücü hatasını düzelttikten sonra hiç problem yaşamadım. Sadece Lumion adlı render programında, VRAM sınırını aştığım zamanlarda ray tracing ile render alırken çökme yaşıyorum. Aslında bu da normal çünkü program önceden uyarıyor (Nvidialarda daha az çökme yaşanıyor). Kasım ayından beri ekran kartı çok stabil çalışıyor ve oldukça memnunum. Amd ekran kartlarının stabil olması için en az bir yıl beklemek gerekiyor herhalde.

Şu anda bende 6900 XT ekran kartı kullanıyorum. 2024 Kasım ayında çıkan ve ciddi sorunlara yol açan sürücü hatasını düzelttikten sonra hiç problem yaşamadım. Sadece Lumion adlı render programında, VRAM sınırını aştığım zamanlarda Ray Tracing ile render alırken çökme yaşıyorum. Aslında bu da normal çünkü program önceden uyarıyor (nvidialarda daha az çökme yaşanıyor). Kasım ayından beri ekran kartı çok stabil çalışıyor ve oldukça memnunum. AMD ekran kartlarının stabil olması için en az bir yıl beklemek gerekiyor herhalde.

6 ay sorunsuz kullandığım da oldu 3 gün de bir sürücü çökmesi de yaşadığım da. AMD bana gram güven vermiyor. Parası olan gidip NVIDIA almalı. AMD güven olmaz.