Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
104
Yer
İstanbul
Arkadaşlar selam. RX 9070 XT taktığımdan beri YouTube'da takılma sorunu yaşıyorum. 10 dakikada bir falan sistem fare hariç tamamen kilitleniyor. O esnada yaptığım işlemler kilitlenme bitince art arda gerçekleşiyor. Kilitlenme yaklaşık 5 saniye sürüyor.
  • Core Ultra 9 285K İşlemci
  • MSI Z890 ACE Anakart
  • Windows 11 24H2 27871
  • Adrenalin 25.6.1
Yemin ediyorum kartı taktıktan sonra ne oyunlarda ne de iş yaparken huzur kalmadı :/

Çözüm
Arkadaşlar selam. RX 9070 XT taktığımdan beri YouTube'da takılma sorunu yaşıyorum. 10 dakikada bir falan sistem fare hariç tamamen kilitleniyor. O esnada yaptığım işlemler kilitlenme bitince art arda gerçekleşiyor. Kilitlenme yaklaşık 5 saniye sürüyor.
  • Core Ultra 9 285K İşlemci
  • MSI Z890 ACE Anakart
  • Windows 11 24H2 27871
  • Adrenalin 25.6.1
Yemin ediyorum kartı taktıktan sonra ne oyunlarda ne de iş yaparken huzur kalmadı :/

Dahili GPU ile bir alıp veremediği var bu kartların, bazen de temiz kurulum gerekebiliyor, yeni topladığım 9070'li bir cihazda 1 saniye aralıklarla tarayıcıda takılma sorunu vardı, IGPU'yu kapatıp, sürücüleri kaldırıp tekrar kurunca düzeldi.
Artık uzun videolar izlemediğim için sorun tam olarak çözülmese de çözüldü olarak kabul edebiliriz.
Bu karta geçiş yaptığınızdan beri yaşadığınızı gördüğüm ikinci sorun. Daha bir ay bile olmamış iken. Sanırım haklı olarak puan kıracaksınız gibime geliyor. Pek tak kullan deneyimi olmamış.

Abi sağ olasın senin sayende 5070 Ti alma yönünde ilerliyorum.
Aylardır şu fikirdeyim: AMD harika CPU'lar yapıyor ama berbat GPU'lar üretiyor.

Gerçi ileride Linux'e tamamen geçtiğimde içimden bir ses Nvidia beni çok üzecek diyor ama. Neyse...

Artı -1 Eksi
Güncelleme: Olayın video ile bir ilgisi yok gibi. Az önce soru cevaplarken de takıldı :)
Hocam merhaba amd yeni sürücü yayınladı ve çözümler arasında şunlar var.

• Bazı AMD Radeon™ Grafik Ürünlerinde (Radeon™ RX 7000 serisi gibi) 80 Hz veya 90 Hz yenileme hızında bazı VR kulaklıklarla oyun oynarken takılmalar görülebilir. Bu sorunu yaşayan kullanıcıların geçici bir çözüm olarak yenileme hızını değiştirmeleri önerilir.
  • Radeon™ RX 7000 serisi ve Radeon™ RX 9000 serisi gibi bazı AMD Radeon™ Grafik Ürünlerinde Cyberpunk 2077 oynarken aralıklı sistem veya uygulama çökmeleri görülebilir.
  • Radeon™ Anti-Lag ve Instant Replay etkinleştirilmiş Monster Hunter Wilds oynarken aralıklı uygulama çökmeleri veya sürücü zaman aşımı görülebilir.
  • Bazı AMD Grafik Ürünlerinde Call of Duty®: Warzone™ Season 03 ‘Verdansk’ haritası oynarken takılmalar görülebilir.
  • Chrome'da 4K çözünürlüklü YouTube videoları oynatılırken takılmalar ve beklenenden düşük performans görülebilir. Bu sorunu yaşayan kullanıcıların geçici bir çözüm olarak videoları tam ekran oynatmaları önerilir.

Hocam merhaba amd yeni sürücü yayınladı ve çözümler arasında şunlar var.

• Bazı AMD Radeon™ Grafik Ürünlerinde (Radeon™ RX 7000 serisi gibi) 80 Hz veya 90 Hz yenileme hızında bazı VR kulaklıklarla oyun oynarken takılmalar görülebilir. Bu sorunu yaşayan kullanıcıların geçici bir çözüm olarak yenileme hızını değiştirmeleri önerilir.
  • Radeon™ RX 7000 serisi ve Radeon™ RX 9000 serisi gibi bazı AMD Radeon™ Grafik Ürünlerinde Cyberpunk 2077 oynarken aralıklı sistem veya uygulama çökmeleri görülebilir.
  • Radeon™ Anti-Lag ve Instant Replay etkinleştirilmiş Monster Hunter Wilds oynarken aralıklı uygulama çökmeleri veya sürücü zaman aşımı görülebilir.
  • Bazı AMD Grafik Ürünlerinde Call of Duty®: Warzone™ Season 03 ‘Verdansk’ haritası oynarken takılmalar görülebilir.
  • Chrome'da 4K çözünürlüklü YouTube videoları oynatılırken takılmalar ve beklenenden düşük performans görülebilir. Bu sorunu yaşayan kullanıcıların geçici bir çözüm olarak videoları tam ekran oynatmaları önerilir.
Tam bir çözümü ne zmn gelir RX999900 serisi cikincami 🤨