Talha Yiğit

Yetkin
Yer
Konya
Sapphire Nitro+ Special Edition RX590 ekran kartım var, kendisi ile haşır neşir değildik ta ki sistemi söküp temizleme isteği gelinceye kadar. Üstündeki macunu vs. sildim, termal pad elimde olmadığı için ellemedim, onların durumu da vahim. Gelelim asıl mevzuya; kart olduğundan çok ısınıp görüntü kesiyor. Normalde 77-76 derecelerde takılırdı FurMark'ta, şimdi termal macun sürdüğüm halde 1 sn ekran görüp 77 derecelerde olduğunu da okuyorum görüntü kesiyor. Şu an CS2 oynuyorum, 60 derecelerde takılıyor, kart bozuk değil fakat böyle bir durum var; fan ayarı devreye girmiyor. MSI Afterburner'den ayar çekili, kendisi değerleri de göstermeyi bıraktı. Anlam veremiyorum artık, mosfetlerle mi alakalı, VRAM'lerle mi. Fikri olan varsa sevinirim.

Kartın eski test videosu 1080p, hiçbir sıkıntısı yoktu bu videodaki halinde, kartı açmadığım hali:

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok ihtimal var, fanların bağlantı kablosuna zarar vermiş olabilirsin. Tamamen dönmüyor mu bilemiyorum. Ya da macunu çok uygulamış olabilirsin.

Çok ihtimal var, fanların bağlantı kablosuna zarar vermiş olabilirsin. Tamamen dönmüyor mu bilemiyorum. Ya da macunu çok uygulamış olabilirsin.

Sistem uzay montaj dediğin gibi macunu fazla sürmüşüm blokta yapışım diken diken olarak geldi bir taraftan temizleyip tekrar kapattım gene aynı durum. Bu olay ETS2MP oynarken oldu Afterburner olayı hakkında ne düşünüyorsunuz.

1730314117881.webp

Benim fanlarım normalde ölü olarak gösteriyordu kartın kendi yazılımı. Fan soket bağlantısını söküp taktım yani fan sistemi sağlam olarak gözüküyor.

Öncelikle fanların yükte çalışır halde olması gerekiyor. Eğer sorun devam ediyorsa çip bozulmaya başlamıştır.

Öncelikle fanların yükte çalışır halde olması gerekiyor. Eğer sorun devam ediyorsa çip bozulmaya başlamıştır.

Kartı artık 6 kere falan söküp açtım hiç furmarka dayanmıyordu şu an ayarlar ve soğutma daha iyi fanlar 3100 devirde çalışıyor. Biliyorum kötü değerler fakat önceki değerlerime göre 4 derece ve 200 devir aşağı çalışıyor şu an anlam veremedim macunuda farklı şekilde sürmedim. MSI Afterburner hala göstermiyor silip tekrar deneyeceğim.

Kartı artık 6 kere falan söküp açtım hiç furmarka dayanmıyordu şu an ayarlar ve soğutma daha iyi fanlar 3100 devirde çalışıyor. Biliyorum kötü değerler fakat önceki değerlerime göre 4 derece ve 200 devir aşağı çalışıyor şu an anlam veremedim macunuda farklı şekilde sürmedim. MSI Afterburner hala göstermiyor silip tekrar deneyeceğim.

Metalik macun kullanabilirsin. Bende RX 580 vardı bir zamanlar çok güzel gidiyor. 65 derece geçmiyordu. 590 performansı alıyordum.

Hiç macunla vs uğraşma ikinci el soğutucu blok bul. Fan ömrünün de öyle kolay kolay biteceğini zannetmiyorum "yazılım öyle söylese" bile. Diğer ihtimal de montajın yanlış yapıldığı. Ki bu bence daha yüksek ihtimal çünkü bakımdan önce bakımsız haliyle böyle bir sorun olmuyormuş anladığım kadarıyla.