Çoklu çekirdekle işin yok, ayrıca yaptığın voltaj ve frekans stabil olmayacaktır çoğunlukla. O yüzden PBO +200 positif frekans offseti kullanmak en mantıklısı.

Hwinfoda mı -1 gözüküyor? 44.75 ve 1.456 V ile en az 90 derece olduğuna eminim.

Çoklu çekirdekle işin yok, ayrıca yaptığın voltaj ve frekans stabil olmayacaktır çoğunlukla. O yüzden PBO +200 pozitif frekans offseti kullanmak en mantıklısı.

Çoklu cekirdege bakmiyorim zaten hocam tek cekirdege bakiyorum. PBO yuda yapacağım ama ondan once OC yapayım demistim birazdan ona da bakacağım.

Çoklu çekirdekle işin yok, ayrıca yaptığın voltaj ve frekans stabil olmayacaktır çoğunlukla. O yüzden PBO +200 pozitif frekans offseti kullanmak en mantıklısı.

HWiNFO'da mı -1 gözüküyor? 44.75 ve 1.456 v ile en az 90 derece olduğuna eminim.

Hocam burada 5 tane seçenek geliyor hangisine 200 yazacağım.

IMG_20250131_132625.webp

@AceTeq hocam sen anliyorsun yardimci olabilir misin ne yapmaliyim?

Max CPU boost clock override'ı +200 yapacaksın. PPT 140, EDC 100, TDC 100. Curve optimizer ayarı bu menüde yoksa uygulama ile yapabilirsin ya da arayıp bul o ayarı.

HWiNFO'da mı -1 gözüküyor? 44.75 ve 1.456 v ile en az 90 derece olduğuna eminim.

Hocam soyle bir sorun var bende RAM'i 3200 MHz ustu kullaninca derece 0 olarak gözüküyor. 3600 MHz RAM'im varken bile ayni sorun vardi RAM voltaji vs dusurup cozmeye calismistik fakat belirli voltajda duruyordu gözüküyordu ama test yaparken mavi ekran veriyordu duzgun calismiyordu. Bende zaten RAM'i degistiricektim bari daha guzel duran bir RAM'e gecip deyip RGB 3200 MHz RAM'e gectim. Ve hayir 90 derece degil. Boşken 55 60 arasi ama fan kullanimini manuel arttiriyorum isi gozukmedigi icin. Fan kullanimida yuzde 70'e yakin.

Max CPU Boost clock Override'ı +200 yapacaksın. Ppt 140, edc 100, tdc 100. Curve Optimizer ayarı bu menüde yoksa uygulama ile yapabilirsin ya da arayıp bul o ayarı.

Curve Optimizer'i bulamadim Ryzen Master'de var mı yoksa baska bir programmi lazim.

CPU'yu Auto yaptim ve dedigin ayarlari yaptım teste alim dedim fakat oncekine gore cok dusuk kalıyor. CPU Z Single 465'te.

OC daha mantikli degilmi pek de bir şey degistirmedi gibi bu ayar?

Son düzenleme:
Hocam soyle bir sorun var bende RAM'i 3200 MHz ustu kullaninca derece 0 olarak gözüküyor. 3600 MHz RAM'im varken bile ayni sorun vardi RAM voltaji vs dusurup cozmeye calismistik fakat belirli voltajda duruyordu gözüküyordu ama test yaparken mavi ekran veriyordu duzgun calismiyordu. Bende zaten RAM'i degistiricektim bari daha guzel duran bir RAM'e gecip deyip RGB 3200 MHz RAM'e gectim. Ve hayir 90 derece degil. Boşken 55 60 arasi ama fan kullanimini manuel arttiriyorum isi gozukmedigi icin. Fan kullanimida yuzde 70'e yakin.

Curve Optimizer'i bulamadim Ryzen Master'de var mı yoksa baska bir programmi lazim.

CPU'yu Auto yaptim ve dedigin ayarlari yaptım teste alim dedim fakat oncekine gore cok dusuk kalıyor. CPU Z Single 465'te.

OC daha mantikli degilmi pek de bir şey degistirmedi gibi bu ayar?

Curve Optimizer Advanced olan yerde.

Menuleri gezerken PBO buldum Advanced yaptim ve bu secenekler geldi bir şey degistirmeli miyim direk Curve Optimizer'imi ayarlayacağım?

Eki Görüntüle 120363

Şöyle yapalım, ilk önce BIOS'u bir sıfırlayın sonra yine buraya gelin ve PBO'yu yine Advanced yapın, PBO Limit Manuel yapın ve PPT: 140 girin, TDC: 90 girin, EDC: 150 girin. Curve Optimizer içine girip All Core Negative 30 yapın ve geri gelin. Boost Clock OverDrive Pozitive yapıp 200 girin. OverDrive Scalar seçeneği gelirse X10 yapın ve Thermal Throttle Limit'i 75 yapmanızı tavisye ederim. İsterseniz 95 yapıp kullanabilirisiniz bir tık daha fazla performans verir. Ayarları kaydedin ve Windows'a geçip tek döngülük Cinebench R23 testi gerçekleçtirin.

R23SET.webp

Şöyle yapalım, ilk önce BIOS'u bir sıfırlayın sonra yine buraya gelin ve PBO'yu yine Advanced yapın, PBO limit manuel yapın ve ppt: 140 girin, tdc: 90 girin, edc: 150 girin. Curve Optimizer içine girip all Core negative 30 yapın ve geri gelin. Boost clock OverDrive pozitive yapıp 200 girin. OverDrive scalar seçeneği gelirse X10 yapın ve thermal throttle Limit'i 75 yapmanızı tavisye ederim. İsterseniz 95 yapıp kullanabilirisiniz bir tık daha fazla performans verir. Ayarları kaydedin ve Windows'a geçip tek döngülük Cinebench R23 testi gerçekleçtirin.

Eki Görüntüle 120367

Yaptim ve bilgisayar acilmiyor kapatip aciliyor ve otomatik onarima gidiyor. Yeniden baslat dedim açıldı.

Yaptim testi 1364 çıktı. Ve testten birkaç dk sonra PC kapandi tekrar açıldı.

Voltajdan sanirim curveyi 25emi dusursem. Kapatip açıyor ve CPU Z de MHz'ye baktigimda 3600'den bir anda 4500 cikip geri 3600'e iniyor saniyelik. Simdi PC acilmiyor ha bire yeniden baslatiyor.

Stock halinden aslinda CPB acik halinden 150 daha fazla puan vermis R23'te fakat OCdeki kadar vermiyor üstüne biraz OC yapsam curve optimizeride azaltsam daha iyi olur mu?

@AceTeq

Dosya Ekleri

• IMG_20250131_144323.webp
    IMG_20250131_144323.webp
    3,2 MB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme: