Ryzen 5 7500F & B850M Force sistem için ideal ayarlar nedir?

Boot failure olması mantıklı değil, pressure kaynaklı olur bu sorunların çoğu.

Evet. TF4 ile geliyor. O zaman sökeyim.
Dikkatlice baştan tak dediğim şeylere dikkat ederek, 2-3 tur bir tarafı, 2-3 tur diğer tarafı, sırayla sıkacaksın ve dönmediği yerde bırak, aşırı zorlama, bir de RAM'leri söküp dikkatlice tekrardan tak, slotların yerini değiş. @nikilaudaxxx

AM5 pinleri hassas, İntel LGA soket gibi değil, hatalı montaj ya da dengesiz pressure neticesinde boot etmiyor sistem bu tarz OC profillerde, bir de pinler hassas olduğundan bent oluyor zaman içinde, contact frame takılması bile önerilmez o yüzden, işlemciyi kaç kişi yaktı bu frame'ler yüzünden, özellikle 7800x3D'yi.

Ben kendim de yaktım 3D'yi, zorlayarak sıkarsan anakart PCB'den tut, pinlere gereksiz baskı sonucu işlemciyi yakıyor, arka pad kısmında discoloration-renk değişikliğine sebep oluyor.

AM5 Secure Frame'lerin piyasadan toplatılması lazım, İntel'deki gibi değil mevzu.

Hiç yok hocam kalmadı kenarlardan ortaya biraz aktardım. İnşallah sorun olmaz.

Hiç yok hocam kalmadı kenarlardan ortaya biraz aktardım. İnşallah sorun olmaz.
TF 4 gelmiyor muydu kutu içeriğinde, ben mi yanlış hatırlıyorum, IHS ortasına nokta kadar sık elinde varsa, öyle üzerine kapat, daha uygun olur. Yoksa da yapacak bir şey yok tabii, montaj olayını dediğim gibi hallet, karşılıklı eşit şekilde sırasıyla sık ve dönmediği yerde dursun. RAM'lerin slotlarını değiş, sök-tak onları da.

@Ayhan Dönmez, ramlarim çalışmıyor sanki? Clear CMOS yaptım. Eki Görüntüle 206284
Az beklemen lazım, pinlere dokundun mu? Sök tak yaptın mı bir de, slota oturduğundan tam emin ol, sök tak işlemi sırasında PSU kapalı konumda olsun. @nikilaudaxxx

CLR_MOS pinlere 15 sn yıldız dokundun mu arasına, PSU şalteri 0 konuma getir, ya da fişten çek sök tak yaparken ya da Clear CMOS'ta @nikilaudaxxx

Soğutucu blok aşırı gevşek kalmasın bu arada, sadece karşılıklı ve sırayla dönmediği yere kadar sıkacaksın, aşırı sıkılı olmayacak. RAM'leri de sök tak slotlarını değiş, PSU kapalı olsun ya da fişten çek.

@SunseTTime Senin kart başımıza ne işler açtı görüyor musun

Son düzenleme:
Ramleri takamamışım. Şimdi taktım. Clear CMOS da yaptım. Soğutucuyu bir sağdan bir soldan sırayla sıktım. Gevşek tuttum kontrol kalemini zorlandığım anda bıraktım.

Ramleri takamamışım. Şimdi taktım. Clear CMOS da yaptım. Soğutucuyu bir sağdan bir soldan sırayla sıktım. Gevşek tuttum kontrol kalemini zorlandığım anda bıraktım.
@SunseTTime profilini tekrar geçir, bu sefer açılacak mı, bir şeyler düzelmiş olması gerekiyor, adımları düzgün yaptıysan, tek tek anlattım.

Latch'lerden çıt sesini duyacaksın yine, tek taraflı tırnak olabiliyor bazılarında, bu kartta çift mi tek taraflı mı tırnaklar bilmiyorum. Oturup oturmadığı zaten belli olur.

Tek taraflı tırnakmış. Hocam benim elim biraz dengesiz. Çok bastırıp kırmaktan da korktum. Lakin çıt sesi gelmedi. Dedim bir gariplik var. Biraz daha bastırınca oldu. şimdi kaydettiğim frekansı yüklüyorum.

Sorunsuz boot etti. Ama sabah da boot etmisti. Bakalım rastgele Windows çökecek mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…