Ryzen 5 7500F & B850M Force sistem için ideal ayarlar nedir?

Hocam 90 dakika boyunca hata almazsam daha yukarı seviyeyi zorlayabilir miyiz peki? Merakımdan soruyorum.
Evet,mümkün.

Zaten B850-Force var, anakart olarak bir sıkıntın yok da, bellekler H16M olduğu için problem, 6200-6400 CL30-32 falan denenir belki bundan sonrasında. M-Die CL düşürtmeye müsade etmiyor çünkü. İlk jenerasyon iyi değil, voltaj ihtiyacı fazla. 2. jenerasyon bir nebze daha iyi, H16A en iyisi, Hynix A-Die yani.

Hocam kusura bakmayın. Çok soru sordum. İşlemcim ve ekran kartım içinde oc veya uv mümkün mü? Mümkünse bir rehberiniz var mıdır?

Hynix a die sanıyordum. M miymiş?

Hocam kusura bakmayın. Çok soru sordum. İşlemcim ve ekran kartım içinde oc veya uv mümkün mü? Mümkünse bir rehberiniz var mıdır?

@nikilaudaxxx Per Core Curve Optimizer bu şekilde, PBO-Advanced PBO Limits-Motherboard Scaler-6x Boost Clock +200 verip Per Core bu programdan gerekli değerleri, voltajları bulduktan sonra BIOS'ta geçireceksin Negative değer olarak, mantığı videoda anlatmış.

İhtiyaç duyacağın programlar:

Statuscore, SMU Debug Tool, HWiNFO

Programlar ilgili konuda mevcut alt kısımda.

@nikilaudaxxx M diye tahmin ediyorum da, onu anlayamayız şu anda, N/A yazıyor çünkü, tRFC ile anlayabiliriz, onda da sistem boot etmez, Clear CMOS tuşu Force'ta var mı bilmiyorum. Boş yere uğraşman gerekir. M-Die gibi davran o yüzden.

G.Skill olsa barkod yöntemi ile anlardık, diğer firmalarda barkoddan anlayamazsın, tek yol tRFC ile öğrenmek, 400 tRFC eğer boot ediyorsa A, etmiyorsa M-Die. Boot etmediğinde de Clear CMOS gerekecek. Ya pinlerden sıfırlayacaksın ya da tuş ile, tuş yoksa @LH44 tornavida ile sıfırlar.

@nikilaudaxxx Kartın için UV+OC:

Teşekkür ederim hocam. Anakartta Clear CMOS tuşu var. Açıkçası merak ediyorum. Test bittikten sonra tRFC değerini 400 yapıp deneyeceğim. Çok teşekkürler.

@Ayhan Dönmez, hocam bir saattir hata yok. 90 dakikayı beklemek zorunda mıyım?

Son düzenleme:
Değilsin, bu profili BIOS içine kaydet User Profile olarak, Clear CMOS gerekirse direkt geri dönersin buna, boş yere bir ton ayar girmene gerek kalmaz. tRFC1-2 ve tRFCsb üçünü 400 ver 6000 MT/s'deyken, açarsa A-Die, açmazsa M-Die. Ona göre konuşuruz durumu.

Boot olmadı. Şöyle bir ekran geldi. Buradan eski değerlere (sadece 3ünü) dönebiliyorum. Sanırım m die peki sınırları zorlamak istersek yapabilir miyiz?

Dosya Ekleri

• IMG_20251122_215904.webp
    5,9 MB · Görüntüleme: 36
Boot olmadı. Şöyle bir ekran geldi. Buradan eski değerlere (sadece 3ünü) dönebiliyorum. Sanırım m die peki sınırları zorlamak istersek yapabilir miyiz?
Dediğim gibi M-Die evet, eski ayarları yükle, 6400 deneyelim. VDD-VDDQ-VDDIO değerleri de vereceğim.

@LH44 Hani A-Die'ydi, M çıktı P-Die olsa yine iyiydi, M-Die çıkmasaydı keşke.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…