Screenshot_20251129_171314_Gallery.webp

@Ayhan Dönmez, arkadaşın ZenTimings görseli biraz farkı. Mesela bende powerDown disabled ama onda o gorunmuyor. Acaba voltaj ayarları harici enabled/disabled yapmalik yonlendirdigin ayarlar mi eksik kaldı hocam?

Expo auto yaptım. Target 6200 kalmaya devam etti. Voltajı şimdi 1.15 yaptım bakalım değişecek mi. Nitro aynı.

Değişmedi.
MCR-PDM Disabled mi, @SunseTTime bahsettiği gibi.

Expo auto yaptım. Target 6200 kalmaya devam etti. Voltajı şimdi 1.15 yaptım bakalım değişecek mi. Nitro aynı.

Değişmedi.
Diğer kısımdan da frequency 6200 ayarlar mısın Tweaker kısmından.

Senin de sütten ağzın yandı bir kere, yoğurdu üfleyerek yemek istiyorsun, daha dur, @Bandırmalı1965 hoca sana 6800 C24 açtıracak, bir sorunun düzelsin de :D

@Bandırmalı1965 hocam ne diyorsun, pressure kaynaklı mı yoksa RAM'ler slota mı tam oturmamış?

Klik sesi geliyorsa takıp çıkarırken %99.9 oturması gerek hocam.

Ayrıca sorayım tuningden sonra PC'nin daha geç açılmasının Memory training ile alakası var mıdır?

Klik sesi geliyorsa takıp çıkarırken %99.9 oturması gerek hocam.

Ayrıca sorayım tuningden sonra PC'nin daha geç açılmasının Memory training ile alakası var mıdır?
MCR-PDM-Disabled kalması daha iyi stabilite için, o sebepten hafızada tutmuyor, sistem geç açıyor.

Stabillikten kesin emin olduktan sonra eğer mavi ekran yedirtmiyorsa, MCR-Enabled PDM-Disabled çekmek uygun B850/X870 çipsette.

@Bandırmalı1965 Daha 6200 C28 açtıramadık bu kartta, 6800 C24 nasıl olacak hocam, top sende, beni pes ettirdi bu kart :/

Memory Context Restore-MCR, Power Down Enable-PDM

Tweaker kısmından da 6200 çek frekansı, o şekilde teste al geri, VDDP mevzusu can sıktı, 1.0 falan da mı olmuyor VDDP Voltage Control.
Disabled şuan.

Memory Context Restore-MCR, Power Down Enable-PDM

Tweaker kısmından da 6200 çek frekansı, o şekilde teste al geri, VDDP mevzusu can sıktı, 1.0 falan da mı olmuyor VDDP Voltage Control.
Yok hocam işin ilginci orası değişiyordu. Neden değişmiyor anlamadım.