2018 yılında aldığım sistemi 5-6 ay önce DDR5’e yükselttim. Sistem rastgele zamanlarda kendi kendine reset atıyor, “şunu yapınca oluyor” diyebileceğim belirli bir sebebi yok. Bir anda ekran kararıyor, monitör kapanmış gibi siyah oluyor, ardından şifre girme ekranı geliyor. Bu süreç yaklaşık 20-25 saniye sürüyor. Ayrıca anakartta önce yeşil, sonra beyaz ışık yanıyor.
Kasa ve PSU ilk aldığım haliyle duruyor. Ekran kartını yükselttiğimde uygun bir PSU alırım diye şimdilik yenilemedim. Bazen günlerce hiç reset atmıyor, bazen günde 3 kere atıyor. Bu yüzden denediğim çözümlerin işe yarayıp yaramadığından emin olamıyorum. Günde 1 kere olmasını tolere ediyordum ama az önce 2 defa peş peşe olunca kafama takıldı (ETS 2 açtım, 2 dakika içinde reset attı). Aklıma ilk olarak PSU’nun çok eski olması ve sistemde 2018’den kalma eski disklerin de takılı olması geldi.
Sistem özelliklerim:
BIOS Sürümü: 1006
Radeon Pro Sürümü: 25.Q2
Windows 10 Pro 22H2
Kasa ve PSU ilk aldığım haliyle duruyor. Ekran kartını yükselttiğimde uygun bir PSU alırım diye şimdilik yenilemedim. Bazen günlerce hiç reset atmıyor, bazen günde 3 kere atıyor. Bu yüzden denediğim çözümlerin işe yarayıp yaramadığından emin olamıyorum. Günde 1 kere olmasını tolere ediyordum ama az önce 2 defa peş peşe olunca kafama takıldı (ETS 2 açtım, 2 dakika içinde reset attı). Aklıma ilk olarak PSU’nun çok eski olması ve sistemde 2018’den kalma eski disklerin de takılı olması geldi.
Sistem özelliklerim:
- Ryzen 5 7500F
- Radeon RX5600 XT
- Colorful Battle-AX B650M-Plus V15 Wi-Fi
- Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30
- WD Blue SN5000 1 TB
- Corsair Force LE200 120 GB SATA SSD + Seagate Barracuda ST1000DM010 7200 RPM 1 TB (eski sistemden)
- Corsair VS450 (Gri etiketli versiyon)
BIOS Sürümü: 1006
Radeon Pro Sürümü: 25.Q2
Windows 10 Pro 22H2