Özelleştirme seçeneklerinde biraz daha ucuz modeller mevcut. Onlarada balabilirsiniz. 6000MHz CL36 seçeneklerinden bahsediyorum.
Bir yandan da onlara bakıyorum hocam. Gskill Ripjaws S5 var yine ışıklı veya ışıksız, Corsair'ın ışıksızı var ama öyle aman aman bir fiyat farkı yok diye şey yapmadım -300, -500 falan. Gerekirse değişirim. Onun dışında kasa indirimi böyle devam ederse büyük ihtimal son hali artık bu RAM dediğimiz olay dışında. Belki depolamayı artırmak isterse bizimkiler 2 TB yaparım o kadar.
Güncelleme: Öncelikle SSD için Samsung 990 Pro tercihinde bulundum çok fark yoktu yani best sonuçta. Nzxt 120 mm hava soğutucu 1500 liraya düşmüş

. RGB versiyonu da 1700 satılmıyor galiba

. Thermaltake ile karşılaştırdım yine thermaltake üstün gibi duruyor ama, Nzxt 65w diyor okuduğum kadarıyla hata olmalı herhalde hava soğutmalara hiç hakim değilim. Bu arada A31 Plus'ı da değiştirdim, yabancı birkaç kanaldan hava akışı testini inceledim şimdi anladım neden fiyatlarının indiğini

biraz yanlış yapılmış ve dış tasarımda da birkaç sıkıntı var. Onun yerine Msi Mag Pano M100R Pz ile değiştim. Hayırlısıyla şu an almaya gidiyorum inşallah. Gerekirse soğutmalara ben sonradan ayar çekerim başka yerden falan.
Belki Thermalright Burst Assasin falan.
Son durum: Arkadaşlar an itibarıyla PC'yi aldım, hatta ufak da bir sürpriz ile karşılaştım

. Ben INNO3D 5060 ekran kartını seçmişken aynı fiyatta hatta daha ucuza yaklaşık 1000 TL ucuza ASUS Dual 5060 ekran kartı indirime girdi o anda. Hemen onu eklettim ve o takılı şu an. Güncel sistem parçaları artık şöyle oldu:
- Anakart: ASUS Prime B650M-R
- İşlemci: Ryzen 5 7500F.
- Ekran kartı: ASUS Dual OC RTX 5060.
- RAM: Corsair Vengeance RGB DDR5 6000 MHz 32 GB (2x16)
- İşlemci soğutucu: Thermaltake astria 200
- SSD: Samsung 990 Pro 1 TB.
- PSU: NZXT C750 80+ Bronze 750W
- Kasa: MSI MAG pano M100R pz siyah.
Cevap yazan başta
@LH44 @Rauf olmak üzere herkese teşekkür ederim. Tam Windows kurulumu - kaldırması sırasında sorunlar yaşadım o sırada da tam Techolay çöktü

. Neyse biraz stresli de olsa her şeyi hallettim aslında basitti ama aklıma sadece takılan bir yer oldu sonra müsait olduğunuzda beraber konuşuruz, bu arada görsel de bırakabilirim

. Şu an hala devam ediyorum BIOS, Driver gibi ayarlar için. Yazılımsal değil de fiziksel olarak dikkat etmem gereken şeyler var mı bilinenler dışında belki onları da yazabilirsiniz. Fan hızlarını ideal olması gereken seviye falan. Özellikle anakartın ya da kasanındı galiba ekran kartını destekleyici bir parça olduğu yazıyor ama tam göremedim belki montajı yaparken kutunun içine opsiyonel olarak bırakmışlardır onun da görselini bırakabilirim.
(RAM CL36 yazmayı unutmuşum).