Detaylar
Kim cevapladı?AceTeq
Üstün
Selamlar! Bugün, Ryzen 7 5700X3D işlemcimi MSI B450 Tomahawk Max anakart üzerinde nasıl daha stabil ve serin çalıştırmak için optimize ettiğimi anlatacağım. Malum, hepimiz performansı artırmak istiyoruz ama o sıcaklıklar bir yerden sonra sinir bozabiliyor. İşte bu rehberde, BIOS ayarlarından soğutma stratejilerine kadar her şeyi kendi deneyimlerimle nasıl optimize ettiğimi paylaşacağım.
Sitem Bilgilerim:
Sitem Bilgilerim:
- CPU: Ryzen 7 5700X3D
- GPU: MSI RTX 2060 Super Gaming X
- RAM: 16 GB DDR4 3200
- İşletim Sistemi: Win 11 24H2 (26100.1882)
- ilkeryuksel
- 5700x3d performans stabilite undervolt
- Forum: Overclock ve Soğutma
Daha iyi olabilir.
Arlecchino
Başarılı
Arkadaşlar işlemcimi Prime 95 ile test etmek istedim. 2 ay önce hava soğutucudan sıvı soğutucuya gelmiştim Corsair H100 tercih ettim. Prime 95 ve sıcaklık değerlerimi yorumlarsanız sevinirim.
5700X3D kullanıyorum çektiği watt aynı frekansda aynı ve aşırı dandik bir sıvı soğutucu ile 10 derece daha düşük değerler alıyorum. Poweboost denen çöpün H100'den iyi olma ihtimali yoktur bence. Gündelik hayatta o kadar yükseğe çıkmaz ama açıkçası şaşırdım.
achelleus
Yetkin
Arkadaşlar işlemcimi Prime 95 ile test etmek istedim. 2 ay önce hava soğutucudan sıvı soğutucuya gelmiştim Corsair H100 tercih ettim. Prime 95 ve sıcaklık değerlerimi yorumlarsanız sevinirim.
İnternetten araştırarak performans kaybı olmadan udnervolt yapabilirsiniz.
Hocam mesele bu değil. Soğutucu işe yarıyor mu yaramıyor mu? Normal kullanımda sorunu yok zaten. Herkes normal kullanım değerlerini paylaşmışım gibi yorum yapıyor da Prime 95 değerleri bunlar.İnternetten araştırarak performans kaybı olmadan udnervolt yapabilirsiniz.
achelleus
Yetkin
Hocam mesele bu değil. Soğutucu işe yarıyor mu yaramıyor mu? Normal kullanımda sorunu yok zaten. Herkes normal kullanım değerlerini paylaşmışım gibi yorum yapıyor da Prime 95 değerleri bunlar.
Tam yük altında normal değerler bence MHz ısıdan dolayı düşmüyor ise test sırasında.