Ryzen 7 7700X & RTX 5070 Ti sistemde bazı oyunlarda bir süre sonra görüntü gidiyor

anilx

Yetkin
Arkadaşlar merhaba,

Cyberpunk ve benzeri ağır oyunlarda 4K çözünürlükte tüm grafik ayarları ve RTX açıkken yaklaşık 10–15 dakika oynadıktan sonra sistem siyah ekran verip kilitleniyor. Bu sırada görüntü tamamen gidiyor ancak oyun ve sistem sesleri gelmeye devam ediyor, hatta Alt+Tab yaptığımda Windows'un klasik geçiş seslerini bile duyabiliyorum fakat ekran geri gelmiyor. Oyun sırasında ekran kartı sıcaklığı 78–81 derece aralığında geziniyor ve hiçbir zaman 81 dereceyi geçmiyor, işlemci ise 65–70 derece civarında çalışıyor, yani sıcaklık değerleri gayet normal. Bu yüzden sorunun ısınmadan kaynaklandığını düşünmüyorum. Daha çok PSU'dan şüpheleniyorum çünkü güç kaynağında belirgin bir coil whine var ve sistem yük altına girdiğinde elektronik aksamdan gelen ince sesler, hafif bir gıcırdama benzeri sesler duyuluyor. Windows Olay Görüntüleyici'nde de çökme anına dair net veya açıklayıcı bir hata kaydı göremedim. Bu belirtilere bakınca sizce sorun güç kaynağı kaynaklı olabilir mi, benzer bir durum yaşayan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Yok hocam yok sıfır hard format attım USB'den gene OCCT testinde siyah ekran veriyor ve kitliyor, neden FurMark'ta böyle olmadığını bilmiyorum. Tek kaygım ekran kartı yerine RAM'lerden anakarttan ya da SSD'den kaynaklı olması.

@Ateş Hekimoğlu, format BIOS ayar sıfırlama, PSU değişme. En son OCCT böyle hocam, bir anda siyah ekranda takılı kalıyor herhangi bir ses gelmiyor ve fanlar çalışmaya devam ediyor, ilgimi çeken ise geçen seferde her çökmede istisnasız GPU temp kısmı sıfıra düşerdi şimdi ekran siyah olduktan 4 5 dk bekleyip kapatsam bile düşmüyor ilgin.

@Ateş Hekimoğlu, Vulkan iGPU kapalı AA ve MSAA kapalı 4K. Hocam Cyberpunk'ta 30. dakikanın sonunda DLSS'i falan kapattım aşırı zorladım gene siyah ekran verdi. Garip bir şekilde OCCT 5 10dakikada kitlerken FurMark'ta 1 2 saat bile beklesem kitlemiyor.

Son düzenleme:
@anilx dediğim gibi kart sorunlu, garantiye yolla.

Hocam düşünürken aklıma BIOS'u Update etmek geldi. Ve Update ettikten sonra OCCT testinde 1 saat Full yükte herhangi bir hata veya undervolt pek rastlamadım.

Oyunlarda vs bilgisayarımı tanıdığım için herhangi bir FPS kaybı falan rastlamadım. Fakat gene de pazartesiye kadar her gün en az 1 saat OCCT testi yapacağım. Eğer sorun devam etmezse garantiye yollamayacağım, PSU'yu iade etme niyetim yok hocam çünkü o kadar sessiz ki PC açık değil mi acaba falan diyorum kendi kendime diğeri araba aküsü gibi bağırıyordu, kafam dinlendi resmen, ekran kartında sorun olsa da olmasa da iade etmeyeceğim PSU'yu, sadece aklıma takılan neden OCCT'de 250wat ve FurMark'ta 280 290 arası gidip geliyor ona bir özel konu açacağım. Ha bir de eski PSU'nun içini açtım birkaç kablosu erimiş gibime geldi fakat ChatGPT onların silikon olduğunu sallanmaması için konulduğunu yazıyor, fakat gene de bobinlerden birisi eğilmiş gibime geldi. Ona da ayrı konu açacağım. Hocam çok teşekkürler ilginiz için çok yardımcı oldunuz.

BIOS Update sonrası FurMark'ta fan değerleri ve Watt ne durumda hocam? OCCT testi boyunca da 300W çekti mi?

BIOS Update sonrası FurMark'ta fan değerleri ve watt ne durumda hocam? OCCT testi boyunca da 300W çekti mi?

Yok hocam, fan değerleri gayet normal hocam, 4K MSAA açık olduğundan RPM'ler yükselmiş, RPM'ler MSI marka ekran kartındakiyle aynı 2800 2900 arası gidip geliyor, fakat FurMark'ta hala 284 291 arası gidip geliyor, OCCT'de 250'yi geçmiyor. Onun için ayrı konu açıyorum hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…