Dediğiniz gibi ramlerle alakalı olsa sistemi ilk aldığım zamanda bu şekilde performans alırdım diye düşünüyorum. İlk topladığımda 20 kişilik sunucuda yağ gibi akıyordu oyun. 5v5 premier aynı şekilde 600-700 fps sabit alıyordum ve akıcılık müthişti. Sonradan bu şekilde oldu.
Dediğim gibi benim sistemde mesela CS 2'ye arada bir drop giriyor ama diğer oyunlar felaket. Ben size attığım kendi konumu okursanız RAM sipariş ettim, gelince deneyip bakacağım. Ayrıca GPT'ye çok güvenmeyin. Bana da saçma şeyler söyledi en son Lexar ramin tam modelini ve çipini söyleyince uyumsuz, değiştir dedi. Ben de sizin gibi donanımsal sorun olmasından çok çekiniyordum, düşünmek bile istemiyordum ama sonuç olarak 1 aylık sıfır aldığım peşin 82 bin verdiğim sisteme 14 bin daha harcadım.

Bir de CS 2 de bende de ilk günlerde hiç drop yoktu sonradan başladı haberiniz olsun.

Son düzenleme:
Dediğim gibi benim sistemde mesela CS 2'ye arada bir drop giriyor ama diğer oyunlar felaket. Ben size attığım kendi konumu okursanız RAM sipariş ettim, gelince deneyip bakacağım. Ayrıca GPT'ye çok güvenmeyin. Bana da saçma şeyler söyledi en son Lexar ramin tam modelini ve çipini söyleyince uyumsuz, değiştir dedi. Ben de sizin gibi donanımsal sorun olmasından çok çekiniyordum, düşünmek bile istemiyordum ama sonuç olarak 1 aylık sıfır aldığım peşin 82 bin verdiğim sisteme 14 bin daha harcadım.

Bir de CS 2 de bende de ilk günlerde hiç drop yoktu sonradan başladı haberiniz olsun.
Windows 11 kurdum benchmark testine soktum orda %1 ve %0.1 fpsler 2 de sabit kalıyor ve büyük ihtimal dropların sebebi bu bios güncelledim, ekran kartı sürücülerini geriye dönük kurdum(5-6 tane) biostan bazı ayarları kapatıp açtım hiçbir türlü olmadı donanımsal olmasını düşünmek istemiyorum ama bilmiyorum birkaç foruma ve bu işlerle ilgilenen kişilere mesajda attım ama dönen olmadı sorunla alakalı. Siz bir deneyin bakalım eğer dediğiniz gibi ramlerle çözerseniz arkadaşlardan ram bulup deneyeceğim ve duruma göre alacağım bir ram daha..

BIOS güncelledim dedin, ekran kartı chipset sürücüsü de güncel dedin sanırım bu formattan sonra oldu NVIDIA genel ayarları yapmışsındır diye düşünüyorum Windows 11 de bazı ayarlar yapmayı dene bellek bütünlüğünü kapat fazla performans harcıyor bilgisayar iyi olsa bile bilgisayarı yeniden başlat oyunu bir süre oynadıktan sonra oluyorsa muhtemelen ısınma fanlar falan doğru çalışmıyor olabilir FPS sabitlemeyi deneyebilir misin V-Sync dene falan gsyn açık mı sorun RAM de olabilir.

Bende incehesaba gönderdim 2 hafta civarı orada durdu sistem sonrasında teknik ekiplerinden bir kişi bana ulaştı donanımsal bir sorun olmadığını benim fpsi 400e sabitlediğim için drop sorunu yaşadığımı söyledi. 1 kere 400e sabitlemiştim sonrasında fps_max 0 yapmıştım oyun içinde. Test eden arkadaşlar fps sınırını kaldırdılar herhangi bir drop sorunu olmadı denildi. 1 dakikalık video yolladılar orada da gerçi 1 2 kere 450lere düşüyordu 600 fpsden. 500 altına düştüğünde akıcılık hissi gidiyor sistemde ben anlamıyorum millet 300 fps ile yağ gibi oynuyorum diyor. 300 fps düşünce benim sistem sanki 120 fps de oynuyormuşum hissi oluyor. Peki %1 ve %0.1 değerleri neden düşük dedim onu da ekibimiz redditten araştırdılar afterburner ve riva turner ile alakalı olduğunu söyledi bana pek inandırıcı gelmedi ama. Pc elime ulaştı ama sorun hala devam ediyor aslında fps 300lere düşüyor akıcılık hissi ilk aldığım gibi değil. Kesinlikle 1 kırık iğne dahi almam artık.