Yani çok kafana takılırsa düz EXPO aç BIOS default çektikten sonra, öyle dene. Onda öyle bir sorun var mı yok mu anlamış olursun. Çünkü şu anki ayarlar ile onun bir bağlantısı olmaması lazım.
Yani bence de olmaması lazim. O yuzden kafama takılıyor, umarım büyük bir sorun yoktur.

Yani bence de olmaması lazim. O yuzden kafama takılıyor, umarım büyük bir sorun yoktur.
Bu ayarları zaten öğrendin, tekrar yaparsın. Yine sıfırla default çek save & exit yap, sonrasında düz EXPO aç ve tekrar BIOS girmeyi dene. Eğer yine problem yaşarsan aynı sürümü BIOS içerisinden ya da arkadaki tuş ile Gigabyte.bin isimlendirerek yaz. Eğer EXPO açınca da aynı problem olursa sonraki BIOS sürümünü bekle.

Bu ayarları zaten öğrendin, tekrar yaparsın. Yine sıfırla default çek save & exit yap, sonrasında düz EXPO aç ve tekrar BIOS girmeyi dene. Eğer yine problem yaşarsan aynı sürümü BIOS içerisinden ya da arkadaki tuş ile Gigabyte. Bin isimlendirerek yaz. Eğer EXPO açınca da aynı problem olursa sonraki BIOS sürümünü bekle.

Teşekkürler hocam. Az cok bilgi sahibi oldum, dediğin gibi yaparım şimdilik kullanacağım ara ara denerim girmeyi

O kadar uğraştınız bir Cinebench R23 ile 2024 skoru bekleriz. Bunlar benden

Dosya Ekleri

• 2024.webp
    2024.webp
    163,9 KB · Görüntüleme: 133
  • r23.webp
    r23.webp
    145 KB · Görüntüleme: 134
9800X3D ile 24500 üzeri göremiyorum, dandik Core koymuş AMD, BCLK ya da ECLK harici 5.4 GHz üstüne çıkamıyorsun :D

1756685789660.webp

@Melkor Şöyle bir yap da SS at. 1.74 VDD 1-2-0 Nitro +100/-10 max böyle oluyor.

Gayet iyi değerler bir problem yok, soğutucun nedir? -30 zorlamak aşırı fark yaratmaz gaming için, ve stabilite bozma ihtimali var. OCCT gibi programlar Ryzen 9000 serisindeki bu tarz ufak instabiliteleri, per core düzeyinde yakalaması çok zor. Ryzen 7000 serisinde bir nebze daha kolaydı, 7800X3D'yi bu şekilde optimize etmiştim ama 9700x gibi çiplerdeki ufak instabiliteyi bu program yakalayamıyor, daha ağır testlere gitmen lazım.

@xLeomessi Genel sistem özellikleri, ZenTimings vesaire paylaşırsan optimize etmene yardımcı olabilirim. +100/-20 yeterli gaming için. +200 zorlamak da anlamsız genel olarak, faydası sınırlı zaten.

hocam merhaba,

altta konu başında arkadaş yazmış hem pbo açmış motherboard yapmış
hem de 105 watt ı aktif etmiş? 9700x işlemci

şimdi anlamadığım şey bende pbo açtım motherboard seçtim ama 105 watt ı aktif etmedim. bir hata mı bu?
açmalı mıyım anlamadım? yani biz motherboard seçince zaten limitler açılmış olmuyor muydu?
yani benim şu an kapalı iken bir zararım var mı? cevaplarsan sevinirim hocam.

Merhaba, çok fazla anlamasam da forumlardan ve videolardan gördüğüm kadarıyla işlemcimde PBO ve Curve Optimizer'i aktif ettim.
  • Öncelikle anakartım Gigabyte B850 Aorus Elite, Advanced modu açıp motherboard olarak seçtim.
  • Manual kısmını seçip +100 verdim, Curve Optimizer kısmını açıp all cores seçtim ve negative yapıp -20 verdim.
  • 105W kısmınıda aktif hale getirdim.
  • Scalar kısmınıda X4 yaptım.
  • OCCT ile test yaptım, 120W çekip 72 dereceleri gördü işlemcim. 5500MHz ile çalışıyordu, 20 dakikalık test sonucunda herhangi bir problem olmadı.
Şimdi şöyle bir soru sormak istiyorum, bu değerler iyi mi? Ve performansa etkisi olacak mı? +200 -30 zorlamaya gerek var mı?

hocam merhaba,

altta konu başında arkadaş yazmış hem pbo açmış motherboard yapmış
hem de 105 watt ı aktif etmiş? 9700x işlemci

şimdi anlamadığım şey bende pbo açtım motherboard seçtim ama 105 watt ı aktif etmedim. bir hata mı bu?
açmalı mıyım anlamadım? yani biz motherboard seçince zaten limitler açılmış olmuyor muydu?
yani benim şu an kapalı iken bir zararım var mı? cevaplarsan sevinirim hocam.
Merhaba, 105w açmasan bile pbo açıp + verdiğin zaman limitini aşıp 120 125w değerlerine çıktığını gördüm. Açıp açmamak fark ettirmiyor sanırım.