@Ayhan Dönmez hocam, Artic yerine Enermax almayı planlıyorum, Enermax'ın sıvı soğutmasını ters montaj yapsam sıkıntı olur mu? Birde Jonsbo RAM soğutma yerine 2 adet 8 cm'lik Artic fanla aktif soğutma yapsam daha mı iyi sonuç alırım? Ters montaj yaptığım zaman aktif soğutma için alan açılıyor, 2 adet 8 cm'lik fan koyabilirim ya da jonsbo RAM soğutucu alabilirim.

Enermax Pump ters montaja gerek yok, Offset mount için gerekli. Jonsbo kararı ise sana ait, mATX uyarsa sorun çıkmaz.

Enermax Pump ters montaja gerek yok, Offset mount için gerekli. Jonsbo kararı ise sana ait, mATX uyarsa sorun çıkmaz.
Hocam, kasamda ters montaj yapınca 2 adet 8 cm'lik fan koyabiliyorum çünkü borular değmiyor fanlara.

Hocam, ATX ile mATX anakart arasında fark yok muhtemelen. 2 adet 8 cm'lik Arctix fan daha iyi soğutur gibime geliyor.

Enermax ya da diğer sıvı soğutmalara ters montaj yapmak sıkıntı çıkartır mı?

Hocam, kasamda ters montaj yapınca 2 adet 8 cm'lik fan koyabiliyorum çünkü borular değmiyor fanlara.

Hocam, ATX ile mATX anakart arasında fark yok muhtemelen. 2 adet 8 cm'lik Arctix fan daha iyi soğutur gibime geliyor.

Jonsbo görsellik, diğeri performans. Ters monte etmende sakınca yok.

Enermax ya da diğer sıvı soğutmalara ters montaj yapmak sıkıntı çıkartır mı?

Kasa ya da montaj braket kaynaklı bir engel yoksa hayır.

@Ayhan Dönmez hocam, Artics yerine enermax almayı planlıyorum, Enermax'ın sıvı soğutmasını ters montaj yapsam sıkıntı olur mu? Bir de jonsbo RAM soğutma yerine 2 adet 8 Cm'lik Artics fanla aktif soğutma yapsam daha mı iyi sonuç alırım? Ters montaj yaptığım zaman aktif soğutma için alan açılıyor, 2 adet 8 Cm'lik fan koyabilirim ya da jonsbo RAM soğutucu alabilirim.

Hocam OCCT testinde ısınması normal oyunlarda boşta vs değerler nasıl?

Kasalar fanlar aynımı peki hava sirkülasyonu çok etkiler ısıyı.
Hocam, uzay montaj bile denedik, ortam çok serin olmasına rağmen 95 derecelerde geziyordu. PBO ayarı yapmadığım zaman 130W çekip, 95 derecelerde geziyordu
Kasalar fanlar aynı mı peki? Hava sirkülasyonu çok etkiler ısıyı.
Kasada 8 adet Artic P14 Pro fan var.

Garantiden gelsin bakalım bir, umarım olumlu sonuçlanır. Pompada sorun var muhtemelen.

Hocam, uzay montaj bile denedik, ortam çok serin olmasına rağmen 95 derecelerde geziyordu. PBO ayarı yapmadığım zaman 130W çekip, 95 derecelerde geziyordu

Kasada 8 adet Artic P14 Pro fan var.

Garantiden gelsin bakalım bir, umarım olumlu sonuçlanır. Pompada sorun var muhtemelen.
Bendede 9800x3d var. Arctic 2 360 ile birlikte Yük altında 95 dereceyi görüyor fakat oyun vs sorun yok 60 derecelerde çalışıyor

Bende ise Ryzen 9 7900 takılı ve PBO ayarı açık. Sıvı soğutma olarak ise elimde Arctic Liquid Freezer III Pro 280 modeli mevcut, yük altında 95 °C civarında sıcaklığa denk gelse de hiçbir zaman sorun yaşatmadı. Birçok kez yaptım bunu ve hâlâ yapmaya devam etsem de bile işlemci kendini kapatmıyor. Günümüzdeki AMD çipler, kendini çok fazla frenlemeden 95 °C'ye kadar frekansları tamamen rahat bir şekilde yükseltmesine izin veriyor. Günümüzdeki birçok işlemci modeli TJMax değerine göre değişken bir şekilde ayarlanabiliyor otomatik olarak.