Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dogukanm

Çalışkan
Geçen hafta tebiliyorsundan bu bilgisayarı aldım: AMD 7500F-MSI RTX 4060 TI GAMING X SLIM 16G-A620M-E-500GB-16GB Ram Uygun Fiyatları ile Tebilonda
Ancak fazla test etme fırsatım olmadı. Bugün oyun oynamak için girdiğimde fortnie ve Apex de işlemci ısım 75- 80'in altına dusmuyor sık sık 80'in üstüne cıkıyor hatta 90'ı gördüğü seferler bile oldu. CPU fan hızını arttırdım, sistem fan hızını arttırdım ancak fayda etmedi. yuksuz olarak bile 55 derecede çalısıyor. Ne yapmam gerekli (kasa fanları çalışıyor ancak MSI Center ve BIOS da 0RPM görünüyor, işlemci stok fan RPM'i görünüyor sadece)? Yardımıcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Stok fan o işlemciye yetmiyor. Kule tipi bir soğutucu alarak sorunu çözebilirsin. Korkuyorsan soğutucu alana kadar limitleyerek kullanabilirsin.

Bir daha soğutucunun yüzüne bakmam derseniz:

sıvı sogutucu için f/p model önerin var mı?

Başka işlemciler de (daha çok ısınma ve güçlü) kullanmayı düşünmüyorsan bence gerekli olmayabilir. Ama ileriye dönük çok uzun vadeli bir yatırım için iyi bir sıvı soğutma ömürlük olur.