erenyigit

Gelişen
Selam arkadaşlar, kendi bilgim ile bir bilgisayar toplamaya çalıştım size de bir sormak istedim
  • Anakart: MSI MPG X870e Edge Ti Wi-Fi 16.399TL
  • İşlemci: AMD Ryzen 9 9900X3D 29.000
  • Ekran kartı: GeForce RTX 5080 (sahibim)
  • RAM: XPG Lancer RGB 6000MHz CL30 (64 GB - 2x32 GB) 11.000 TL.
  • Depolama: WD Black SN850X 2TB NVMe SSD 9.000TL
  • Güç kaynağı: ASUS TUF gaming 1000W (PCI-e 5.0 uyumlu) 8.858, 38 TL.
  • Soğutma: Corsair iCUE H150i Elite LCD XT (360mm AiO sıvı soğutma) 8000TL.
  • Kasa: Lian Li O11 vision 6000TL.
Upgrade veya downgrade olarak ne yapılabilir "şunu alma şunu al daha uygun" dediğiniz neler olabilir her türlü fikre açığım.

9950X3D'ye geçin.
RAM olarak G.Skill alın.
SSD olarak denildiği gibi 2TB Renegade daha mantıklı.
PSU olarak attığınız model alınmaz. Ya bu attığımı veya yukarıdaki Rajintek'i alın. İç yapı olarak NZXT piyasadaki en iyilerden.
Corsair AiO'lar kronik pompa sorunlu. İki seçenek attım. Birisi LCD ekranlı diğeri ise normal.
Ayrıca O11 Vision değil de Vision Compact öneririm. Ekstra fan alman da gerekli.

Son düzenleme:
9900X3D iki tane 6 çekirdekli gruptan (CCD deniyor) oluşuyor. Eğer oyun işlemci kullanımı 6 çekirdeği aşarsa muazzam gecikme ve/veya FPS düşüşü yaşarsın. Bu sebeple 9800X3D veya 9950X3D öneririm X3D işlemci alınacaksa.

Bu arada Corsair'in LCD ekranlı sıvı soğutmaları kronik sorunlu. Belki ilk haftalarda belki ilk yıl ama bozulması çok yaygın. Dersen ki havalı olsun NZXT KRAKEN ELİTE 360 öneririm, kullanıyorum:

Yazılımı çok stabil, MSI Afterburner gibi istediğin değerleri gösteriyor, yazı ve sayı renklerini ayarlayabiliyorsun, arka plana gif atayabiliyorsun ve ister kendin indir istersen tenor platformundan arat yazılım içinden. Çok özelleştirilebilir. Eğer soğutma bilgisayardaki programdan veri alamazsa pompa ve fanları standart silent profilde çalıştırıyor ve ekranı sadece sıvı sıcaklığını gösteriyor.

Son düzenleme:
9900X3D iki tane 6 çekirdekli gruptan (CCD deniyor) oluşuyor. Eğer oyun işlemci kullanımı 6 çekirdeği aşarsa muazzam gecikme ve/veya FPS düşüşü yaşarsın. Bu sebeple 9800X3D veya 9950X3D öneririm X3D işlemci alınacaksa.

Bu arada Corsair'in LCD ekranlı sıvı soğutmaları kronik sorunlu. Belki ilk haftalarda belki ilk yıl ama bozulması çok yaygın. Dersen ki havalı olsun NZXT KRAKEN ELİTE 360 öneririm, kullanıyorum:

Yazılımı çok stabil, MSI Afterburner gibi istediğin değerleri gösteriyor, yazı ve sayı renklerini ayarlayabiliyorsun, arka plana gif atayabiliyorsun ve ister kendin indir istersen tenor platformundan arat yazılım içinden. Çok özelleştirilebilir. Eğer soğutma bilgisayardaki programdan veri alamazsa pompa ve fanları standart silent profilde çalıştırıyor ve ekranı sadece sıvı sıcaklığını gösteriyor.

NZXT AiO almak yerine o fiyata çok daha iyi LCD ekranlı AiO'lar alınabiliyor. Attığım Lian Li çok daha iyi.