schizoprenia

Çalışkan
Herkese merhaba, yeni bir sistem topladım. RAM olarak ne seçmem gerekir. Bu CL değerleri ve Hynix konusu hakkında bir şeyler okudum ama tam anlayamadım. Almayı düşündüğüm RAM bu uygun olur mu?

Aşağıya sistemimi bırakıyorum, ona göre tavsiye verirseniz çok memnun olurum. Herkese teşekkürler şimdiden.
  • RTX 5090 Vanguard SoC.
  • Ryzen 9 9950X.
  • X870e Edge Ti.
  • 9100 Pro.
  • Enermax 1650W.
  • Arctic Liquid Freezer III 360 Pro.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• 20250715_212134.webp
    20250715_212134.webp
    1,6 MB · Görüntüleme: 51
  • format_webp.webp
    format_webp.webp
    16,6 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba, yeni bir sistem topladım. RAM olarak ne seçmem gerekir. Bu CL değerleri ve Hynix konusu hakkında bir şeyler okudum ama tam anlayamadım. Almayı düşündüğüm RAM bu uygun olur mu?

Aşağıya sistemimi bırakıyorum, ona göre tavsiye verirseniz çok memnun olurum. Herkese teşekkürler şimdiden.
  • RTX 5090 Vanguard SoC.
  • Ryzen 9 9950X.
  • X870e Edge Ti.
  • 9100 Pro.
  • Enermax 1650W.
  • Arctic Liquid Freezer III 360 Pro.

96 GB RAM inanilmaz gereksiz ve pahali hocam. 48 GB oyun oynayan birisi icin fazlasiyla bile yeterli. Ha is yapacaksaniz orasi ayri.

Bu benim paylaştığım nasıl hocam. Hynix a die m die gibi muhabbetler var mış. Cl 30 yapayım diyince fiyat 7 8 bin artıyor en az

Evet hocam 9100ü bir defa alıp bir daha uğraşmamak adına aldım

Çok irdelemeye gerek yok. 6000 MHz, mümkün olduğunca düşük CL değeri olması yeterli.

9100 pro gözümden kaçmadı bu arada.

Bu benim paylaştığımda overclock falan yapılıyor mu hocam. Yüksek mhzlere çıkartılıyormuş galiba

Düşük CL değerinde kaliteli çip oluyor zaten, siz OC yapmayacağınız için çok mühim değil, 30 olmaz 32 olur 34 olur.

Bu benim paylaştığım nasıl hocam. Hynix a die m die gibi muhabbetler var mış. Cl 30 yapayım diyince fiyat 7 8 bin artıyor en az

Evet hocam 9100ü bir defa alıp bir daha uğraşmamak adına aldım

Bu benim paylaştığımda overclock falan yapılıyor mu hocam. Yüksek mhzlere çıkartılıyormuş galiba
Overclock olayına girmene gerek kalacağını pek zannetmiyorum onun hız farkını hissetmezsin diye düşünüyorum.