Oncelikle tekrardan selamlar. 1 saatlik "cok konusma" cezasindan sonra tekrar aranizdayim.
Ilginiz icin cok cok tesekkur ediyorum hocam. BETA BIOS'a gecmeden once bazi bilgiler vermek istiyorum sistemim ile ilgili.
Konuda da bahsettigim gibi Nebi Akgun'un 6000 Mhz timing ayarlarini kullaniyorum su anda. 1:1 6000 Mhz FCLK dedigimiz ayar da 2000 Mhz.
Az once Armoury Crate yazilimini kaldirdim. Ozellik GameFirst yuzunden bir ara surekli yuksek performans moduna sistemi gecirip duruyordu. Neyse, bir ayari varmis onu da kapatip oyle kullandim ama RGB degistirmek ve fan ayarlamak disinda kullandigim bir uygulama degildi. BIOS'dan Windows Dynamic Lightning ayarini acip yine BIOS'dan fanlari da ayarladiktan sonra zaten pek ihtiyacim kalmadi. RAM'ler disinda anakartin ve anakarta bagli fanlarin ledlerini Windows icerisinden ayarlayabiliyorum su anda.
Ekran kartimin iGame Center yazilimi vardi. Onu da sirf RGB icin kurdum. iGame Center Lite yazilimi yeterli oluyordu benim icin. Onu da kaldirdim. Yemisim RGB'yi.
Su anda bu iki uygulamayi kaldirdigimda dahi sistemde bir toparlanma varmis gibi hissediyorum, belki de plasebo etkisidir.
Guc planim dengelide ve buna dikkat ederim. Bir stabilite sorunu hissettigimde ilk oraya bakarim. Core parking'e de Windows icindeki Resource Monitor yani Kaynak Izleyici uygulamasindan bakiyorum ve oyuna gectigimde 16. cekirdek dahil sonraki tum cekirdekler parking moduna geciyor. Yani sorun yok. Bu konuda.
Selamlar hocam. Bugun Fast Boot ayarina bakmistim tam da.
Enabled durumundaydi, hemen Disabled yaptim fakat bahsettigim seyler cozulmedi.
Az once USB bellegime mevcut BIOS ayarlarimi kaydettim. CMO uzantili dosya elimde.
BIOS uzerinde ve Armoury Crate kuruluyken hicbir zaman Turbo Mod, AI Overclock gibi fantazi ayarlarini acmadim, uygulamadim hocam. Normal ve Auto olarak duruyor her sey.
Birazdan verdiginiz linkteki BIOS'u indirip yazdiracagim ama oncesinde ayarlarim sifirlanacagi icin 8000 MT/s RAM ayarlari hakkinda bilgi verebilme sansiniz var mi? Guncellendikten sonra direkt ayarlari uygulamaya baslayayim ve test edeyim.