Ryzen 9950X3D sistemde anlık takılmalar normal mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Engin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 63
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B

Bu ZenTimings sürümünü A2-B2 dimm'leri görünecek şekilde SS atarsan sana hazır profil vereceğim SS halinde. Önce BIOS güncelleme işlemini hallet. Ben atacağım buraya birazdan 8000 için.

iGPU-Integrated Graphics kapalı kalacak eğer kullanmıyorsan, Fast Boot zaten kapatsan daha iyi, anlamsız bir ayar.

BIOS uzerinden su anda iGPU ayari Disabled hocam. Islemcideki GPU'ya ihtiyacim yok, 5080 var

BIOS guncelleme oncesi timingleri atiyorum:

A2:

B2:

Hocam bitince bitti yazabilir misiniz takip ediyorum su anda Bir de ekrandaki tum ayarlari mi uygulamaliyim yoksa kirmizi ile yazi yazdiginiz ayarlari mi degistireyim sadece? Mesela bende VDDG CCD Voltage ayari Auto ama sizde 1050.

Hocam bitince bitti yazabilir misiniz takip ediyorum su anda Bir de ekrandaki tum ayarlari mi uygulamaliyim yoksa kirmizi ile yazi yazdiginiz ayarlari mi degistireyim sadece? Mesela bende VDDG CCD Voltage ayari Auto ama sizde 1050.
Attıgım SS'te ne varsa geçir direkt 8000 için, benim düzelttiklerimi düzelttiğim şekilde uygula.

BIOS uzerinden su anda iGPU ayari Disabled hocam. Islemcideki GPU'ya ihtiyacim yok, 5080 var

BIOS guncelleme oncesi timingleri atiyorum:

A2:
Eki Görüntüle 194494

B2:
Eki Görüntüle 194495

Son düzenleme:
Nitro ayarları da eş zamanlı yap EXPO1 üzerine yaz hepsini bu ayarların.

iGPU kapali. Nitro kismini da yine degistirdim, voltajlari da dediğiniz gibi yaptim fakat olmadi.
Eki Görüntüle 194523
7600 açıyor mu peki, onu dene şu anda bu değerlerde.

8000 yerine 7600 yap frequency kısmını sadece.

@Engin 2:1 mod biraz can sıkar, derdini anlamak zordur. 7600 boot ederse, 8000 için 1.52 vddio ver, 1.18 vddp dene. SoC voltajı 1.15-1.2-1.25 sırayla dene.

İlk etapta 1.18 vddp 1.52 vddio 1.2 SoC dene. Olmuyorsa çok yapacak bir şey yok, bazı çipler 2:1 modda başarısız.

Nitro kısmını nasıl yapıyorsun ss atar mısın o kısmı, 1-3-1 yerine 2-3-1 kalsın öyle dene bir de.

Sadece frekansi 7600 yaptim ve sistem acildi. Nitro ayarlari su sekilde, sistem acildiktan sonra girip baktim hemen:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…