Ryzen 9950X3D sistemde anlık takılmalar normal mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Engin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 63
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Wi-Fi/BT kapat bir de BIOS içinden, iGPU ile beraber.

@Engin Bu ayarlar böyle kalsın. Hızlı başlatma kapalı kalsın güç planında.

@Ayhan Dönmez hocam bende ChatGPT'den undervolt ayarı çektim. 3600 MHz DDR4 128 GB RAM var. Verilen ayarları girdim daha da düşürdüm voltaj DRAM 1.6 v girdim. 1usmus V3 yeterli olur mu? 1 buçuk saat gibi süre verdi.
1usmus yeterlidir ama 1.5 saate gelince bilmiyorum. Tek bootta 24 saat test ederim ben genelde ama kimse uğraşamaz ona. 1.5/3 saat bakarsın hata yoksa yola devam edersin bence. ChatGPT çok tutarlı değil, çok sallıyor arada. vdd kısmı çipten çipe değişiyordu, Samsung B-Die için 1.65'e kadar güvenli sayılıyor olması gerekli. Aynısı şu anda DDR5'te Hynix için geçerli 1.65 üzeri önerilmiyor ama A-Die 1.8 civarında stabil açabiliyor degredasyon olmadan soğuttuğun müddetçe fan vesaire üfleterek.

@Engin Son durum ne, hata yoksa 1-2-1 deneyebilirsin 30 dk hata vermediyse eğer.

Son düzenleme:

Bayağı düşündükten sonra voltaj sanki daha stabil çalışmaya başladı hissedilir düzeydeydi. GPT Plus modelimi almıştım 1 aylık think modunda yaptırıyorum bayağı başarılı.

Bayağı düşündükten sonra voltaj sanki daha stabil çalışmaya başladı hissedilir düzeydeydi. GPT Plus modelimi almıştım 1 aylık think modunda yaptırıyorum bayağı başarılı.
Forumlardan topluyor o da, analiz ediyor sonra sana ona göre özet sunuyor. Paralı sürümü fena değil evet, ama kendin deneme yanılma ile her zaman daha iyi sonuç alırsın.

Forumlardan topluyor o da, analiz ediyor sonra sana ona göre özet sunuyor. Paralı sürümü fena değil evet ama kendin deneme yanılma ile her zaman daha iyi sonuç alırsın.

Çok hakim değilim işlemciye yapardım daha çok. Şimdi ekran kartı ile işlemciye de undervolt düşünüyorum.

Hocam uzun suredir test ediyorum, su anlik bir hata cikmadi. Bu sekilde uzun bir kullanim testi yapacagim. Cok ama cok tesekkur ederim o kadar zaman ayirdiniz. Saglikli ve huzurlu guzel uzun bir omur dilerim size ve sevdiklerinize.

Hocam uzun suredir test ediyorum, su anlik bir hata cikmadi. Bu sekilde uzun bir kullanim testi yapacagim. Cok ama cok tesekkur ederim o kadar zaman ayirdiniz. Saglikli ve huzurlu guzel uzun bir omur dilerim size ve sevdiklerinize.
Ben tesekkür ederim, stabilse ne mutlu diyelim. Çok ugrastırdı, imc iyi olsa 8000 açıyordun şu anda ya da 6400. İmc ile alakalı bir sorun bu, şansına böyle denk gelmiş. RAM ile alakalı bir sorun olmadığı anlaşıldı. 1-3-1 nitro yerine 1-2-1 nitro bak bir de, 30dk hata vermezse öyle devam et, diger her şey olduğu gibi kalabilir. Belki trcd-trp 37 37 yerine 36 36 deneyebilirsin 1-2-1 nitro ile beraber, şu anki ayarlar gayet yerinde @Engin

@Engin Bunu açabiliyor olmalıydık sende şu anda. Hero bunu verebiliyor aslında. IMC patlak geldi sanırım

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 194649

@Engin Bunu açabiliyor olmalıydık sende şu anda. Hero bunu verebiliyor aslında. IMC patlak geldi sanırım
Selamlar hocam. Bahsettiginiz 36-36 ayarlamasini yapip nitroyu da 1-2-1 olarak guncelledim. Su anda sorun yok hala. Hatta sunu soylemek istiyorum Windows'daki fare bile daha yumusak hareket ediyor artik. Akiciliktan kastim buydu.

Yalniz sormak istedigim bir sey var. Voltajlari cok yuksek verdik. Ozellikle SOC voltaji 1.30 olmasi IMC icin uzun vadede zararli bir sey olabilir mi? Bir noktada 1.65 verdigimiz bir voltaj da oldu. Bunlar iyi guzel hos su an stabil ama uzun vadede bir seylerin omrunu hizli bitirir mi?

Bir de bu kadar timing ayarini nasil belirliyorsunuz bu bilgileri nereden ogrenebilirim?

SoC 1.29, VDD 1.65'ten 1.62 dene. Diğer her şey olduğu gibi kalsın. Şu anki hali de zararlı değil, degredasyon olmaz.

Onu öğrenemezsin, BIOS'un içinde yaşaman lazım 3-5 yıl. Öğrenenlerden yardım alman gerekiyor.

Son düzenleme:
O zaman bir sey lazim olursa sizi ararim hocam. Tesekkurler tekrardan.

SoC 1.29, VDD 1.65'ten 1.62 dene. Diğer her şey olduğu gibi kalsın. Şu anki hali de zararlı değil, degredasyon olmaz.
SoC 1.29, VDD 1.62 yaptim testin 12. dakikasinda hata verdi hocam. Zaten onceki mesajimda da bahsettigim mouse akiciligi da degismisti. Psikopat gibi hissediyorum akiciligi. SoC 1.29 birakip VDD 1.65 tekrar yaptim yine test ediyorum. Akicilik duzeldi, bakalim hata verecek mi...

Son düzenleme:
Nitro kaç şu anda? VDD 1.65 kalsın aynen. Tek tek dene hangisi hataya sebep oluyorsa onu yüksek bırak @Engin Nitro 1-2-1 ise ve stabilse öyle kalsın.

Şu az konuları gez de akıcı değil diyen arkadaşları ikna et RAM ayarlamaya, ben laf anlatamıyorum. Adamlar Free-sync kapattım akıcılık düzeldi diyor, halbuki kel alaka yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…