Birkaç oyun var galiba ama mobil için gereksiz bir özellik.

War Thunder Edge deneyebilirsin, optimizasyonu vasat bir oyun ama RT var mı var.
Arena Breakout oyununda da vardı galiba.
Küçük ekranda RT gereksiz geliyor. Bunun yerine işlemci performansı ve tasarrufu arttırılabilir.

@Thanos hocam sizde S23 FE sipariş verdiniz mübarek her şeyi sordunuz :) ben bu telefonu kullanıyorum ben bu kadar soru sormadım kimseye, zaten telefon fiyatıyla orta segment telefonları tokatlıyor. A serisi yerine s serisi telefon aldım kullanıyorum. S23 FE konusu görüyorum kesin yine paul hocam açmıştır diyorum şaşırmıyorum ;) bu açtığın konuları tek bir konuya toparla bari incelemesini yap sizin gibi merak eden insanlar için ayrı konu yerine tek bir konuda olsun. Belki düz modeli, Plus ve Ultra modelinde bu kadar soru gelmemiştir :giggle: yeni konuları görünce sanırım bu telefondaki özellikleri sorma gereği duyuyorsunuz 🙃

Bu arada yanlış anlamayın zaten gülücüklerle cevap verdim yanlış anlamayın diye. Burası forum istediğinizi sorabilirsiniz bu sizin doğal hakkınız. Sadece kullanmış olduğum telefonda fazla soru ve konu görünce şaşırıyorum özel telefon mu aldım diye.

Bir tanede ileride soracağın soruya önceden cevap vereyim. İleride yazılım problemi yaşıyorsun, Odin ile stock ROM yükleyecekseniz Knox sayacı artmıyor, garanti dışı kalmıyor. Sürüm düşüremezsin, güvenlik sebebiyle. Aynı güvenlik sürümünde stock ROM veya üst sürüm stock ROM kurabilirsiniz. Eğer illa eski sürüme dönmek istiyorum diyorsan Bootloader kilidi açarsın bu sefer de Knox sayacı artıyor ve cihazınız garanti dışı kalıyor. Knox sayacı bozulursa Samsung uygulamaları kullanamazsın telefon çöp gibi bir şey olur.

Biraz takıntılı bir insanım. Alacağım modelin tek bir parçasına kadar bilmek isterim. O yüzden de haliyle böyle bir tablo çıkıyor karşımıza. İncelemesini de benim gibi takıntılı insanlar için yapmayı düşünüyorum. Müsait bir zamanım olursa tabii. Malum dershaneye başladım ve eve geldiğimde kafa kalmıyor.

Bir tanede ileride soracağın soruya önceden cevap vereyim. İleride yazılım problemi yaşıyorsun, Odin ile stock ROM yükleyecekseniz Knox sayacı artmıyor, garanti dışı kalmıyor. Sürüm düşüremezsin, güvenlik sebebiyle. Aynı güvenlik sürümünde stock ROM veya üst sürüm stock ROM kurabilirsiniz. Eğer illa eski sürüme dönmek istiyorum diyorsan Bootloader kilidi açarsın bu sefer de Knox sayacı artıyor ve cihazınız garanti dışı kalıyor. Knox sayacı bozulursa Samsung uygulamaları kullanamazsın telefon çöp gibi bir şey olur.

Nasıl yani ben sürüm düştüm ama sayacım artmadı?

Küçük ekranda RT gereksiz geliyor. Bunun yerine işlemci performansı ve tasarrufu arttırılabilir.
Teknoloji ve fiyakalı satış terimleri söz konusu olunca dümdüz yardırıyorlar, gereksiz bir özellik.

Zaten her yeni nesilde performans ve verimliliği arttırmak için uğraşıyorlar, bazen yeni işlemciler fiyasko oluyor ama amaç daima ilerlemekten ibaret.

Son düzenleme:
Biraz takıntılı bir insanım. Alacağım modelin tek bir parçasına kadar bilmek isterim. O yüzden de haliyle böyle bir tablo çıkıyor karşımıza. İncelemesini de benim gibi takıntılı insanlar için yapmayı düşünüyorum. Müsait bir zamanım olursa tabii. Malum dershaneye başladım ve eve geldiğimde kafa kalmıyor.
Bende aynıyım. Mesela S23 FE'de parmak izi ekleyip, ekranı uyandırıp kilit ekranı görmek istediğim de gecikme oluyor ve animasyon takılıyor gibi oluyor. Bu gözüme batıyor, bazısına göstersem anlayamıyor. Parmak izi sensörü çalışıyor, hızlı okuyor ama böyle soruna sebep veriyor. Takıntılı olunca göze battığı anlaşılıyor. Bu durum ışık ortama göre mi çözemedim. Sabit ışıkta olmuyor mesela ya da ışık fazla olduğu yerde gözüme çarpmıyor.

Bilmiyorum hocam, Android 14 yurt dışı versiyonuydu yurt içi çıkınca Android 13 kurup güncellemiştim.
Model neydi?

Bende aynıyım. Mesela S23 FE'de parmak izi ekleyip, ekranı uyandırıp kilit ekranı görmek istediğim de gecikme oluyor ve animasyon takılıyor gibi oluyor. Bu gözüme batıyor, bazısına göstersem anlayamıyor. Parmak izi sensörü çalışıyor, hızlı okuyor ama böyle soruna sebep veriyor. Takıntılı olunca göze battığı anlaşılıyor. Bu durum ışık ortama göre mi çözemedim. Sabit ışıkta olmuyor mesela ya da ışık fazla olduğu yerde gözüme çarpmıyor.

Model neydi?

M33.

Senin telefona baktım. Android 13 ve Andorid 14'de U ve S ön yükleyici sürümü aynı. Büyük ihtimalle bundan sürüm düşürebilmişsin. Ama şu an en güncel sürüm olup Android 13'e düşüremezsin. Bizim S23 FE'de ancak ilk çıkan Andorid 13 ve Andorid 14 olursa düşürebiliriz. Şu an ben en güncel yazılımı kullandığım için sadece bir önceki sürümlü yazılıma düşürürebilirim. Şu an S4 bizim ön yükleyici sürümü. S2 ön yükleyici sürüm ile çok fazla yazılımı var S23 FE'nin bayağı geri sürümlere geçiş sağlanabilirdi.

Senin telefona baktım. Android 13 ve Android 14'te U ve S ön yükleyici sürümü aynı. Büyük ihtimalle bundan sürüm düşürebilmişsin. Ama şu an en güncel sürüm olup Android 13'e düşüremezsin. Bizim S23 FE'de ancak ilk çıkan Android 13 ve Android 14 olursa düşürebiliriz. Şu an ben en güncel yazılımı kullandığım için sadece bir önceki sürümlü yazılıma düşürürebilirim. Şu an S4 bizim ön yükleyici sürümü. S2 ön yükleyici sürüm ile çok fazla yazılımı var S23 FE'nin bayağı geri sürümlere geçiş sağlanabilirdi.

Teşekkür ediyorum hocam.