xalvorath

Yetkin
Yer
İstanbul/Eyüp
Selam, canım sıkıldığı için telefonuma Custom ROM kurmaya karar verdim, peki bunu nasıl yapıyoruz? Uzatmadan kısa şekilde göstermeye çalışacağım.

İlk adım geliştirici seçeneklerini aktif etmek (yapım numarasına arka arkaya basmak.) Şifreniz var ise ekrana şifrenizi girme ekranı gelecek girdikten sonra bum tebrikler artık bir geliştiricisiniz.

OEM kilidi açma seçeneğini buluyorsunuz ve açıyorsunuz. Dikkat etmekte fayda var çünkü telefonu sıfırlıyor ve bu birazcık uzun sürüyor. (ya uzun sürüyor ya da daha bunu yaparken telefonum brick oldu bakalım öğreniriz. Olmamış işleme devam edebiliriz.)

Sonrasında ise bu sihirli siteye giriyoruz (Samsung Galaxy S9+ (Exynos)) bunu indirdikten sonra diğer sihirli siteye giriyoruz (Samsung Odin - Root Android download page for one click root) ve indiriyoruz.

Telefon açıldıktan sonra USB hata ayıklamasını açıyoruz ve ardından kapatıp download moduna giriyoruz.

USB bağladığınız zaman gözükmüyor ise (Samsung Android USB Driver | Samsung Developers)

USB bağladınız ve Odin'i açtınız, dosyayı flashladığınız zaman "rqt_close_error" diye bir uyarı alırsanız yapmanız gereken şey basit, telefonu yeniden başlatıp açıyorsunuz ardından geliştirici seçeneklerine bakıyorsunuz ve gördüğünüz şey "OEM" diye bir seçenek olmaması çözümü basit;

"Samsung hesabınız ile oturum açmak" tam manasıyla sadece bunu yapmanız yeterli, telefonu yeniden başlatıp TWRP'yi güvenli şekilde kurabilirsiniz. (bl kısmına)

Kurduktan sonra da ütopik şekilde depolama 0 MB olarak gözükecek onun da çözümü ise şöyle;

"Wipe>format data>çubuğu kaydırın." bunu yaptıktan sonra reboot kısmına gelip recovery seçin ve yeniden başlatın tebrikler artık depolama gözüküyor.

USB kablo ile bilgisayarınıza bağlıyorsunuz ve ([ROM][OneUI 5.1][Galaxy S9/S9+/Note9 Intl/Kor][G960X/G965X/N960X]FloydROM Build 20.0 [03/27/2024]) Custom ROM'u indirip telefona atıyorsunuz, yollama bittikten sonra ekranda gözükecektir üstüne basın ve kurun. (kurulum seçeneklerini size bırakıyorum herkes kendi keyfine göre yapabilir.) Ve evet o çok dikkat edin denilen kurulum işlemi tam manasıyla bu kadardı, yükleme yaptıktan sonra ortalama 10 15 dakika kadar telefon seçtiğiniz boatloader animasyonuna göre bekleyecektir ve sonrasında kurulum ekranı karşınıza gelecektir.
İlk görüş olarak gözüme güzel geldi, tek dikkatimi çeken şey kilit ekranının tam manasıyla IPhone'a benzemesi (resim koyamıyorum çünkü o kısmı SS almama izin vermedi.) İçeride ise durum şöyle;
Kilit ekranı;

Screenshot_20240524_202239_One UI Home.webp

Ana ekran;

Screenshot_20240524_202246_One UI Home.webp

Bildirim çubuğu;

Screenshot_20240524_202252_One UI Home.webp

Ayarlar;

Screenshot_20240524_202300_Settings.webp

Screenshot_20240524_202306_Settings.webp

Menü;

Screenshot_20240524_202421_One UI Home.webp

Şarj bildirimi;

Screenshot_20240524_202452_One UI Home.webp

Geri kalanı da diğer resimlerde mevcut. Genel olarak ilk izlenimim güzel olduğu ama 1 hafta kadar deneyip ona göre konuyu tekrar güncelleyeceğim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240524_202528_One UI Home.webp
    Screenshot_20240524_202528_One UI Home.webp
    38,1 KB · Görüntüleme: 76
  • Screenshot_20240524_202535_One UI Home.webp
    Screenshot_20240524_202535_One UI Home.webp
    42,9 KB · Görüntüleme: 77
  • Screenshot_20240524_202731_Google Play Store.webp
    Screenshot_20240524_202731_Google Play Store.webp
    69,9 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleyen: Moderatör:
Elinize sağlık hocam güzel bir rehber ve inceleme olmuş.

İnceleme kısmı pek içime sinmedi açıkçası, 1 hafta kadar deneyip olmadı ya ayrı konu olarak ya da direkt buraya yazarım, düşüncen için teşekkür ederim.

Şimdiden görebildiğim en büyük fark indirdikten sonra kurma hızı oldu, internet hız kısmını test edemiyorum çünkü telefonu geçenlerde söktüm ve sanırım Wi-Fi entegresini bozdum telefon çekmiyor. Modemin yanına gidip uygulama kurduğum zaman stok yazılıma göre Custom OS direkt şekilde kuruyor ve bekletmiyor. Arayüz olarak kasma donma gibi şeyler yaşamadım. Oyun testi vs yapmak isterdim ama ne yazık ki Wi-Fi çekmemesi beni bitiriyor.

1 hafta değil de 2 gün kullandım ve stock roma dönmeye karar verdim, çözemediğim şekilde bir yavaşlık sorunu var.

Son düzenleme: