@Blackraven Cildiyelerde hep aynı şampuanları reçeteyle yazıp sizi gönderiyor. Ketoral, deri kızarıklığına neden olduğu için bırakmıştım. Çocukluğumdan beri deri hastalığım var demiştim, genetiktir o diyip geçiştiriyorlar.
Maalesef öyle gittiğiniz de 5 dakika ya bakıyorlar ya bakmıyorlar. En son gittiğimde de aynısını yazıyordu bunu kullanıp işe yaramadığını belirttim başka bir şey önerdi fakat o da yaramadı.

@Blackraven cildiyelerde hep aynı şampuanları reçeteyle yazıp sizi gönderiyor. Ketoral, deri kızarıklığına neden olduğu için bırakmıştım. Çocukluğumdan beri deri hastalığım var demiştim, genetiktir o deyip geçiştiriyorlar.

Egzema zaten kalıcı bir rahatsızlık. Büyük ihtimalle arkadaşa da ketoral/konazol, saç serumu ve yüz, deri kremi yazacaklar ama bu durumlarda her ihtimale karşı doktordan tavsiye almak en iyisi. Ben yukarıda yazan çoğu seçeneği ve fazlasını denedim çözümüm ketoral+bepantholün kortizonsuz kremiydi örneğin.

Benim de yıllardır kepek sorunum vardı. Eczaneden Ketoral marka şampuan alıp kısa süreliğine kurtulmuştum fakat tekrar başlamıştı. Aşağıdaki linkteki şampuanı kullanım talimatına göre kullanmaya başladım. Tamamen bitti. Kesinlikle öneririm. Mümkünse parasına bakmadan bir tane alın ve şans verin. Talimata göre kullanın.

Ek bir öneri olarak şampuanı kullanmaya başladıktan sonra gereksiz yere saçınızı kaşımayın.

Arkadaşlar, saç derimde kepekler yapışmış gibi duruyor ve saçlarımı taradığımda kepekler dökülüyor. Ne kadar şampuan değiştirdim, ne kadar şampuan aldım, faydasını göremedim. Clear, bioxcin, bioblas, head & shoulders denedim, sadece Sepamid'i kullanmadım, onu da kullanmayı düşünüyordum fakat fiyatları oldukça yükselmiş. Siz ne tavsiye edersiniz, ne önerirsiniz, ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi merak ediyorum. Ayrıca, kardeşim biz doktor muyuz? Dersenizde doktora gitmemi söylerseniz hangi doktora gitmeliyim? Cildiye mi?

Ayrıca çok yoğun çalışıyoruz iş yerinde terliyorum çok terlemedende çabukca kepeklenme yaratır mı?

Şampuan kalitesiz olmasın. Dikkatlice araştırın bazıları saç dökümü bile yapar şampuan önemli.
Ya da şampuan yerine bezle sürtün, bu da mantıklı.

Hocam benim de hiç bir şampuan kepeğimi kesemedi. Head & shoulders Old Spice etkili olanı aldım. O inanılmaz derecede engelledi.
Hocam hangisi o? Link bırakır mısınız yanlış ürünü al mıyımda :D
Sıcak suda mı yıkanıyorsun? Sorun bundan da kaynaklı olabilir.
Bunu bir yerde görmüştüm sıcak su ile yıkayınca kepeğin arttığını inanmamıştım doğru mu bu hocam?
Cildiyeye gitmeniz gerekiyor. Sorununuzu da ketoral çözer bence bir deneyin.
Tamamdır doktor bölümünü emin olmak için sordum hocam cildiye gitmeliyim o zaman teşekkürler. Arkadaşların verdiği cevaplar çözüm olmazsa cildiye gideceğiz gibi duruyor hocam.
Head & Shoulders nedense hiç sevemiyorum kullanırken saçımı hiç yumuşatmıyordu Clear Men kullanmaya başladım ve ilk yıkamada bile yumuşatıyor ve köpürtüyor saçımı. Kepek sorunumuda çözmüştü ama Soğuk suyla duş almaya başladığım içinde olabilir
O halde soğuk suyla mı duş almalıyım? Zaten yaz ayı deneyeceğim muhakkak.

Hocam hangisi o? Link bırakır mısınız yanlış ürünü al mıyımda :D

Bunu bir yerde görmüştüm sıcak su ile yıkayınca kepeğin arttığını inanmamıştım doğru mu bu hocam?

Ben de aynı sorunu yaşıyordum. Senin gibi birçok şampuan deneyimledim. Suyu soğuğa çekip lorealindi sanırım mor kaplı bir şampuanını kullanmaya başlayınca bayağı azaldı. Hatta en son sıcak suyla duş almıştım gene arttı. Birkaç defa hafif soğuk suda almayı dene.

Benim de seboreik dermatit sorunum vardı. Bir sürü şampuan denedim doktora gittim ama çözülmedi. 6-7 aydır bu şampuanı kullanıyorum. Gerçekten o kadar rahatladım ki anlatamam. Bu şampuanı da denemenizi tavsiye ederim. Ayrıca saçınızı çok sık yıkamayın ve yıkarken sıcak su kullanmayın. Bunların da çok etkisi oluyor.
Demek doktor bile çözüm olmadı öyle mi hocam dermanınıza tuhaf vallahi doktor bile yetersiz kalıyor sorunlarımıza desene yalnız hocam ürün fiyatı pahalı ama sağlık bu dersenizde haklısınız bir şey diyemem alacağız mecburen.

Ben de aynı sorunu yaşıyordum. Senin gibi birçok şampuan deneyimledim. Suyu soğuğa çekip lorealindi sanırım mor kaplı bir şampuanını kullanmaya başlayınca bayağı azaldı. Hatta en son sıcak suyla duş almıştım gene arttı. Birkaç defa hafif soğuk suda almayı dene.
Ilıtsam olur değil mi hocam kışın için soruyorum bu soruyu şimdi zaten yaz ondan soğuk suyla alırım duşumu artık.

Hocam dediğiniz mor kaplı şampuan etkili mi link var mı ürünün?

Benim de yıllardır kepek sorunum vardı. Eczaneden Ketoral marka şampuan alıp kısa süreliğine kurtulmuştum fakat tekrar başlamıştı. Aşağıdaki linkteki şampuanı kullanım talimatına göre kullanmaya başladım. Tamamen bitti. Kesinlikle öneririm. Mümkünse parasına bakmadan bir tane alın ve şans verin. Talimata göre kullanın.

Ek bir öneri olarak şampuanı kullanmaya başladıktan sonra gereksiz yere saçınızı kaşımayın.

Kaşınmada var hocam kaşındığı için saçı kestim mecburen bıkmıştım çünkü 3 numaraya vurdum. Bunu konuda söylemeyi unuttum.

Son düzenleme:
Demek doktor bile çözüm olmadı öyle mi hocam dermanınıza tuhaf vallahi doktor bile yetersiz kalıyor sorunlarımıza desene yalnız hocam ürün fiyatı pahalı ama sağlık bu dersenizde haklısınız bir şey diyemem alacağız mecburen.

Ilıtsam olur değil mi hocam kışın için soruyorum bu soruyu şimdi zaten yaz ondan soğuk suyla alırım duşumu artık.

Olur yüksek ihtimal. Kışın ben de sıcakta yıkanıyorum o yüzden çok kepek oluyor. Yazın daha az oluyor.

Şampuanı bulamadım şu an birazdan atayım.

Olur yüksek ihtimal. Kışın ben de sıcakta yıkanıyorum o yüzden çok kepek oluyor. Yazın daha az oluyor.

Şampuanı bulamadım şu an birazdan atayım.
Hocam ben mecburen kışın ılık su ile duş alacağım öyle olur değil mi sıcak su ile alıp kepekleri geri getirmek istemem ayrıca zaten şu an yaz olduğu için soğuk suyla alırım duşumu.

Kaşınmada var hocam kaşındığı için saçı kestim mecburen bıkmıştım çünkü 3 numaraya vurdum. Bunu konuda söylemeyi unuttum.
Kepeğin sebebi kafa derisindeki mantardır. Bu mantar her insanda bulunur. Mantar popülasyonu arttığında kepek gibi sorunlar açığa çıkar. Senin yapman gereken şey bu mantar popülasyonunu olması gereken seviyeye düşürmen. Bunun için sıcak su soğuk suyla bu işi halledemezsin hocam. Bizzat kendim neredeyse 10 senedir bu sorunu yaşayan ve yaşam kalitesi düşen birisiydim. Berberimden eczaneden defalarca kepek sorununu düzelten şampuanlar aldım ama ya hiçbir işe yaramadılar ya da az bir süre işe yarar gibi göründüler. Yukarıda attığım linkteki şampuanı kullandım ve şu an o şampuanı dahi kullanma ihtiyacı hissetmiyorum. Belli bir yerden sonra kullanmaya gerek kalmıyor, kendi şampuanına geri dönebiliyorsun. Bir şans ver, denemekten zarar gelmez.

Biliyorum biraz pahalı ama sorununu çözerse fiyatı aklına gelmeyecek.