Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Birtakım sağlık sorunlarım var, kemik iliği yetmezliği vs. Saçım yavaş çıkıyor ve çıksa da çok saçma bir şekilde çıkıyor, bunu geçtim; günde 2 kere banyo yapsam bile deli gibi kepek oluyor. Durmadan çıkarıyorum istemsizce, saçla bütün olarak geliyor bunlar. İğrenç bir saçım var açıkçası şu an.

Bu sorunu çözebilecek ilaç, bitkisel bir yöntem fark etmez. Açıkçası her şeye açığım.

Senin durumunda dermatolog ve kemik iliği yetmezliğinle ilgilenen doktorlarla görüşerek şampuan kullansan daha iyi olur, bizim önereceklerimiz senin tedavine zarar verebilir.

Doğrudur, zaten senelerdir konuşuyorum verdikleri bir işe yaramadığı için en son bir de başkalarından öneri alayım dedim. Tedavime zarar verecek bir şey yok, tedavi dediğimiz şey günde 20 tane hap içmek zaten. Geri kalan cilt sıkıntıları.

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin durumunda dermatolog ve kemik iliği yetmezliğinle ilgilenen doktorlarla görüşerek şampuan kullansan daha iyi olur, bizim önereceklerimiz senin tedavine zarar verebilir.

Doğru bak benim aklıma gelmedi Farmasi ürünleri natural ama doktora danış. Olmadık bir şey olur, vebalini almayalım.

Kemoterapi yüzünden mds oluyor zaten, ancak asıl konu bu değil. Kür çok olsa bile kemik iliği yetmezliği bu kadar uzun süren bir hastalık değil normal şartlarda. Tamamen benim şansımla alakalı bir durum.

Yok hayır, sadece bende.

İnşaallah tez vakitte iyileşeceksin, gecmis olsun simdiden.

@Essex şöyle bir plan yaptım, sizce nasıl?

Pazartesi | yk jojoba yağı | 1 damla çay ağacı yağı | Ketoral ile banyo.

Çarşamba | 1 yk jojoba yağı | 1 damla çay ağacı yağı | Dalin gibi hafif bir şampuan.

Cumartesi | 1 yk jojoba yağı | 1 damla çay ağacı yağı | Ketoral şampuan ile banyo.

3-4 hafta düzelmezse başka bir sorun var demektir herhalde.
Fena değil ama çay ağacını alıştıkça arttırmanı öneririm. 1 damla çok az.

Ketoral kullanabilirsiniz. Eczanelerde satılıyor, reçetesiz. Kullanım talimatlarına uyun ama sakın bırakmayın kullanmayı. Genel olarak çoğunlukta kepek sorununu çözüyor. İlk etapta atıyorum haftada 3 gün, zamanla 2 güne ondan sonra 1 güne düşürürsünüz.

Bende egzema var, şampuanı değiştirdim bir nebze işe yaradı ama kesin çözüm olmadı.
Muhtemelen spor yapıp sağlıklı beslenirsem anca öyle düzelir.

Herbal Essencess markasının argan yağlı ve aloevera özlü şampuanını kullanıyorum ve genel olarak memnun kaldım diyebilirim.
Sonraki sefere Vichy markasının şampuanlarını deneyeceğim.
Market raflarındaki şampuanlardan uzak dur.