Bazı konular var ki "küfür serbest olsun", " çoklu hesap serbest olsun". Forumun kalitesini ciddi derecede düşüren öneriler uygulamaya geçirilmeyecek olsa dahi.

Tıpkı mesajlar gibi bu sisteme de daha iyi bir onay sistemi gelebilir düşünce özgürlüğünü bozmayacak şekilde.

Artı 15 Eksi
"Çoklu hesap serbest olmalı" önerisinde bir sorun görmüyorsun yani?
Hayır adam bunu gayet de önerebilir. Çoklu hesap kullanmak forumda özgür de olabilir bunun çözümü de çok kolay olur. Mesela benim profilime gidersin:
1. Hesap: Cranxiel
2. Hesap: Cranxiel2

Şeklinde bir ibare görürsün ve iki hesabım birbirine emoji atamaz. Amacı ne? Orasını bilemem ama eğer senin önerini değerlendireceksek "saçma öneriler onaylanmamalı" diye öneri açan konularında onaylanmamasını isteyen insanlar olacak. Bu doğru mu? Hayır.

Fikir özgürlüğü bu oluyor.

Hayır adam bunu gayet de önerebilir. Çoklu hesap kullanmak forumda özgür de olabilir bunun çözümü de çok kolay olur. Mesela benim profilime gidersin:
1. Hesap: Cranxiel
2. Hesap: Cranxiel2

Şeklinde bir ibare görürsün ve iki hesabım birbirine emoji atamaz. Amacı ne? Orasını bilemem ama eğer senin önerini değerlendireceksek "saçma öneriler onaylanmamalı" diye öneri açan konularında onaylanmamasını isteyen insanlar olacak. Bu doğru mu? Hayır.

Fikir özgürlüğü bu oluyor.
Sonra niye trollük çoğaldı, adamın çözüm sayısı neden herkesi geçti, niye sahte profil yaratıp iki farklı kişiymis gibi yapti... böyle gider.

Saçma veya değil, burada fikir özgürlüğü devreye giriyor; ben beğenmemiş olabilirim veya başkası beğenmiş olabilir, eksiledim.

Yani keşke olsa fakat yapılmaz yüksek ihtimalle. Ama zaten tonlarca konu vardır onaylanmayan.

Bazen garipsediğim fazlaca konu oluyor, böyle bakınca bi' içimden "Allah Allah" diyorum. Ancak sonra bi' düşünüyorum "Bu adam bu konuyu açmak istediyse herhalde bu konu özelinde bir isteği var ya da bir sorun yaşamış ki bunu istiyor." diyorum. O sebeple onaylamaktan çekinmiyorum.

Diğer taraftan üye gözünden baktığımda bazen rahatsız edici olabiliyor evet ancak bunun için de eksileme butonu var. Konuyu açan üye açtığı konudan sorumludur zaten, gelecek tepkileri ve olacak iş ve işlemleri kabul ederek açıyor. Bu kapsamda düşününce de bence onaylanmasında bir problem yok.

Aşağıdaki cevaba biraz fikirlerimi ekleyerek yanıtlamak istedim.

Saçma olup olmayacağını kim belirleyecek? Kötü olan önerileri zaten topluluk onaylamıyor.

Klasik saman adam safsatası, adam ne söylüyor, sen ne diyorsun?
Başlığa yazılan ile söylenen aynı mı? Başlığa nasıl yazılırsa herkes öyle anlar. O zaman "Kapattığımız hesabı tekrar açabilmeliyiz" gibi bir şey yazmalıydı. "Çoklu hesap kullanımı serbest olmalı" deyince ne anlıyorsun mesela?

Ilgili onerideki yaziyi birkac kez okudunuz mu? Oneride gidip ayni anda 10 tane hesaba sahip olabilmek degil, sadece olan bir hesabi kapattiktan sonra -cezasi olmadigi takdirde- yeni bir hesap acabilmenin ozgur olmasi isteniyor. Ayrica boyle bir oneri sunup, nasil cozulebilecegi hakkinda mantikli hicbir sey sunmamissiniz. Ozgurlugu kisitlanmadan diyorsunuz ama 1 kisinin kisisel dusuncesine gore konuyu yayinlamasini engelleyerek ozgurlugunu bitiriyorsunuz. Bu gerceklestiginde de moderatorler kendilerine gore her onerileri reddettigi icin 'moderasyon insiyatif alamasin' diye isyanlar baslayacak. Sacma bulduysaniz (-) basarsiniz; oy sisteminin mantigi zaten budur.

Bir suru konu vardir burada konuyu onaylayan moderator tarafindan mantiksiz gorulmus ama forum tarafindan kabul gormus olan. Onlar direkt olarak reddetseydi ne olacakti?