Yani bir forumdan sağlıkla ilgili bilgiler almak ne kadar iyidir bilmem. Kapatılmak yerine farklı bir şey de olabilir. Örnek:
Kabim ağrıyor konusu onaylanmayabilir. Gribe ne iyi gelir gibi konular onaylanabilir. Veya ilaç önerimi yasaklanabilir.
Sağlık kategorisine konu açan adam zaten en doğru bilgiyi doktordan alacağını bilmeli. Bu yüzden şu konuda bir şey yapabileceğimizi zannetmiyorum. Ayrıca sağlık kategorisi sadece kişisel sağlıktan oluşmuyor. Düzenleme yapılabilir belki ama kategorinin kapatılması söz konusu bile olmamalı.
Şunun için bilinç lazım. O bilinci de forumun bir kategorisini yasaklayarak oturtabileceğimizi zannetmiyorum.
Acaba konu açarken ufak bir bilgi kutucuğu nasıl olur diye düşündüm. Mesela ciddi ve derhal doktora görünmesi gereken sorunlar bilgi kutucuğundaki sebeple konu olarak açılmayabilir ve kullanıcı doğrudan sağlık kuruluşuna yönlendirilebilir / kullanıcının yönlendirilmesine neden olabilir diyeceğim de, bu da çok ince bir ayar çizgisi.
Yeşil sitede biri ile kavga etmiştim bu olaydan. Adam doktor edası ile doz doz dht bloklayıcı öneriyordu. Yasa dışı olmasına rağmen tedarik yollarını söylüyor bir de ceza almıyordu. Gerçekten garip bir moderasyona sahip yeşilli olan.