Burada gördüğünüz röle kaçak akım ile ilgili değil, NTC termistörü için koyulmuş bir röle. Bypass rölesi diyoruz ve asıl görevi sistem ilk açıldıktan sonra In-Rush Current'in bitiminin hemen ardından NTC'yi bypass ederek ısınmasını engellemek ve bu şekilde verimlilik artışı sağlamak.

PSU ilk açılışta NTC, ısınmamış hali ile o gelen anlık akımı büyük oranda ekarte eder ve sonrasında ısısı gittikçe artarak direncini düşürür. Adı üstünde: Negative Temperature Coefficent. Bypass rölesi de bu ısınma esnasında da NTC'yi bypass eder, NTC soğur ve verimlilik artışı elde edilir.

Asıl sebep konuşulduğu gibi kapasitörler.

Burada gördüğünüz röle kaçak akım ile ilgili değil, ntc termistörü için koyulmuş bir röle. Bypass rölesi diyoruz ve asıl görevi sistem ilk açıldıktan sonra ın-rush Current'in bitiminin hemen ardından Ntc'yi bypass ederek ısınmasını engellemek ve bu şekilde verimlilik artışı sağlamak.

PSU ilk açılışta ntc, ısınmamış hali ile o gelen anlık akımı büyük oranda ekarte eder ve sonrasında ısısı gittikçe artarak direncini düşürür. Adı üstünde: Negative temperature coefficent. Bypass rölesi de bu ısınma esnasında da Ntc'yi bypass eder, ntc soğur ve verimlilik artışı elde edilir.

Asıl sebep konuşulduğu gibi kapasitörler.

Peki sorunun kaynağı EMI filtresi olabilir mi hocam? Doğrudan şebekeye bağlı olan kısım o. Y kapasitörlerinin faz ile nötr/toprak arasında olması lazım. Ondan yapıyor olabilir mi? Üzerinden minnacık bir akım geçiyorsa mantıken topraklamadan doğru sisteme kaçak akımda verebilir. Çok az da olsa hopörlörün içindeki kondansatörleri zamanla doldurup ledlerin yanmasına sebebiyet veriyor olabilir. PSU nun fişini çekince bu durumun gitmesinin nedenide buradan anlaşılır aslında.

Son düzenleme:
Peki sorunun kaynağı emı filtresi olabilir mi hocam? Doğrudan şebekeye bağlı olan kısım o. Y kapasitörlerinin faz ile nötr arasında olması lazım. Ondan yapıyor olabilir mi?

Doğrudan şebekeyi ilgilendiren kısım, yani AC tarafı Primary Side'ın kendisi. Sadece EMI filtresi değil. Şurada anlattım:

Asıl sorduğunuz şeyler 2. ve 3. bölümde, ilk bölümü de fırlatıyorum. Enerji kayıpları, sızıntı ve EMI tarafı 2 ve 3'de.

Sızıntı her daim var, amaç minimize etmek bunu.

Doğrudan şebekeyi ilgilendiren kısım, yani AC tarafı Primary Side'ın kendisi. Sadece EMI filtresi değil. Şurada anlattım:

Asıl sorduğunuz şeyler 2. ve 3. bölümde, ilk bölümü de fırlatıyorum. Enerji kayıpları, sızıntı ve EMI tarafı 2 ve 3'de.

Sızıntı her daim var, amaç minimize etmek bunu.
2. bölümü okudum hocam. Fakat hala sorunun nereden kaynaklanabileceğini anlamadım. Bu arada DC-DC kartlarında mosfet kullanıyor yazmışsınız. Acaba mosfet yerine diyot kullanılan modeller var mı?

1754495046206.webp

Son düzenleme:
Doğrudan şebekeyi ilgilendiren kısım, yani AC tarafı primary Side'ın kendisi. Sadece emı filtresi değil. Şurada anlattım:

Asıl sorduğunuz şeyler 2. ve 3. bölümde, ilk bölümü de fırlatıyorum. Enerji kayıpları, sızıntı ve emı tarafı 2 ve 3'te.

Sızıntı her daim var amaç minimize etmek bunu.

Yani normal mi belirli kapasitör türlerinde bu durum? Sorun hoparlör kaynaklı mı sadece?

Şu an güç kablosunu geri taktım ses seda yok hoparlörden.😀

Son düzenleme:
Yani normal mi belirli kapasitör türlerinde bu durum? Sorun hoparlör kaynaklı mı sadece?

Elektrolikit kapasitörlerde evet, normal. Sorundan ziyade normal bir durum bu.

Kaçak %100 nereden olur onun için nokta atışı tespit yapmak gerekir, yani detaylı ölçüm. Kapasitörler ile alakalı olan kısmı normal, bence endişe edecek bir durum yok zaten.

Elektrolikit kapasitörlerde evet, normal. Sorundan ziyade normal bir durum bu.

Kaçak %100 nereden olur onun için nokta atışı tespit yapmak gerekir, yani detaylı ölçüm. Kapasitörler ile alakalı olan kısmı normal, bence endişe edecek bir durum yok zaten.

Yaklaşık 1 saattir güç kaynağı kablosundan sökük şalteri kapalıydı. Az önce taktım ve hoparlör gene mili saniyelik yanıp sönmeye başadı. Normal mi yoksa garanti yolu gözüktü mü?