Doğrudan şebekeyi ilgilendiren kısım, yani AC tarafı Primary Side'ın kendisi. Sadece EMI filtresi değil. Şurada anlattım:
Aşırı sıkıldım, öyle böyle değil. Açıkçası inceleme yapacak pek bir ürün bulamadım. Yani var da çoğu inceleme yapmaya değecek ürünler değiller, olanlar da ülkemizde bulunmuyorlar. Belki bir ara MSI A-G, A-GF ve A-GL arasındaki farklar ile alakalı bir rehber konusu da açabilirim belli olmaz ama incelemeye değecek, ortalıkta olmayan pek bir ürün yok. Onun zirvesini Power Boost Warrior 1000W incelemesi ile şimdilik yaptık gibi. O yüzden bu sefer biraz güç kaynaklarının derinlerine inelim istedim. Ek olarak topolojiler etrafında gezerken, konu ile bağlantılı olacak ek güzel bilgiler de...
Başlamadan önce, eğer bu bölüm ile ilk defa topolojiler ile tanışacaksanız ve ilginizi çektiyse, ilk bölümü mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum. Zira ikisi birbiri ile doğrudan bağlantılı, orayı okumazsanız burası büyük oranda pek bir anlam ifade etmeyecek.
Aşırı sıkıldığım için, ilk bölümde PSU'larda kullanılan topolojilerde, topoloji seçimi esnasında göz önünde bulundurulması gereken kriterlerden, ardından topolojilerin avantaj ve dezavantajlarından bahsettikten sonra, çalışma mantığını anlamanız için güç kaynaklarında sık gördüğümüz bir topolojinin çalışma prensibinden...
Evet geldik topoloji serimizin final bölümüne. Öncelikle buraya kadar üşenmeyip, konulara ilgi gösterip okuyan herkese teşekkür ediyorum. Finali de yine korkunç detaylı, uzun ve elimden geldiğince okuması keyifli hale getirmeye çalışacağım. 3. Bölüm ile topoloji serisini ilk defa okuyacak arkadaşlarımız için bir önceki bölümde yaptığım hatırlatmayı yine yapayım: Önceki bölümleri okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Çünkü hepsi birbiri ile bağlantılı, direkt bunu okumaya başlarsanız pek bir şey anlamayacaksınız. Girişi bu sefer fazla uzun tutmadan konuya girelim, kemerleri bağlıyoruz...
Asıl sorduğunuz şeyler 2. ve 3. bölümde, ilk bölümü de fırlatıyorum. Enerji kayıpları, sızıntı ve EMI tarafı 2 ve 3'de.
Sızıntı her daim var, amaç minimize etmek bunu.