Arkadaşlar merhaba. Laptopumda Samsung 970 EVO Plus 1 TB modeli var ama hiç vadettiği yazma değerini gerçekte alamadım. Samsung Magician yazılımında ve CrystalDiskMark uygulamasında test ettiğimde herhangi bir problem göremedim. SSD'yi nasıl test edebilirim?
Detaylar
Kim cevapladı?E sorun yok o halde?Samsung Magician yazılımında ve CrystalDiskMark uygulamasında test ettiğimde herhangi bir problem göremedim.
- SSD'nin kendi içinde dosya kopyalarken düşük hız almanı normal zira kontrolcü aynı anda hem kopyalama hem yazma yapıyor.
- SSD'ye dışarıdan dosya yazarken, kaynağınız SSD kadar hızlı olmalı. USB 3.2 Gen 1 bile kullansanız 600 MB gibi bir limite takılırsınız.
- CrystalDiskMark ve Samsung Magician, SSD'nin ardışık yazma hızını gösterir. Biz ise çoğunlukla rastgele yazma yaparız.
Özetle aslında hızda hiç sorun yok muhtemelen.
- SSD'nin kendi içinde dosya kopyalarken düşük hız almanı normal zira kontrolcü aynı anda hem kopyalama hem yazma yapıyor.
- SSD'ye dışarıdan dosya yazarken, kaynağınız SSD kadar hızlı olmalı. USB 3.2 Gen 1 bile kullansanız 600 MB gibi bir limite takılırsınız.
- CrystalDiskMark ve Samsung Magician, SSD'nin ardışık yazma hızını gösterir. Biz ise çoğunlukla rastgele yazma yaparız.
Teşekkür ederim Recep abi. Kaynağın da SSD kadar hızlı olması gerektiğini bilmiyordum.
Son düzenleyen: Moderatör:
Ek olarak kopyalamaya çalıştığın dosyaların boyutu da görece bu durumu değiştiriyor. Örneğin 50 MB'lık bir dosya kopyaladığında göreceğin en fazla hız değeri saniyede 50 MB olacak. Bu durum SSD'nin vaat ettiği hızı vermediğini göstermiyor.Teşekkür ederim Recep abi. Kaynağın da SSD kadar hızlı olması gerektiğini bilmiyordum.
Yok pek de öyle değil, 50 megabayti 10 milisaniyede yazıp yine saniyede 5000 megabayt yazma yapma şansı var, kesinlikle saniyede 50'ye takılır diye bir şey yok.