Merhaba, 500 GB Samsung 970 EVO Plus kullanıyorum. Samsung kendi sitesinde depolama belleğinin "Samsung V-NAND 3-bit MLC" olduğu belirtilmişken TechPowerUp sitesindeki veri tabanında TLC olduğu yazılmış? Ayrıca Samsung'un bazı versiyonlarında Elpis bazılarında Phoenix kontrolcu kullanıldığını öğrendim, yine kendi sitesinde Samsung in-House Controller yazıyor. Bendekinin hangi kontrolcüye sahip olduğunu nasıl öğrenebilirim?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
3-bit MLC, TLC demek zaten. Samsung bu şekilde isimlendirme yapıyor. Yani TLC NAND var. İlk revizyonlarsa Samsung V5 TLC varken son revizyonda Samsung V6 TLC kullanıldı.
AIDA64 gibi yazılımlar gösterebiliyor, onu kontrol et. Göstermezse SSD etiketini kaldırıp bakman gerekiyor.
- 1-bit: SLC
- 2-bit: MLC
- 3-bit: TLC
- 4-bit: QLC
AIDA64 gibi yazılımlar gösterebiliyor, onu kontrol et. Göstermezse SSD etiketini kaldırıp bakman gerekiyor.
3-bit MLC, TLC demek zaten. Samsung bu şekilde isimlendirme yapıyor. Yani TLC NAND var. İlk revizyonlarsa Samsung V5 TLC varken son revizyonda Samsung V6 TLC kullanıldı.
- 1-bit: SLC
- 2-bit: MLC
- 3-bit: TLC
- 4-bit: QLC
Üretim tarihi belli mi? Oradan bir sonuca varabiliriz.
Üretim tarihi belli mi? Oradan bir sonuca varabiliriz.
Kutusunun üzerinde 30.12.2023 yazıyor.
Görsel ekleme şansın var mı?
İlk sürümler 2019'da çıktı, daha sonrakiler yeni.
Tamamdır, yeni seri bu. Elphis vardır.
SSD etiketinin üzerindeki PN koduna bakman lazım. Üstteki ise Phoenix, alttaki ise Elpis’tir.
Dikey kutu olması hangi kontrolcünün olduğunu söylemiyor. Bendeki de dikeydi 2023 üretimi ama Phoenix geldi.
Elpis ise NAND da yenidir. Yanlış hatırlamıyorsam 980 Pro’daki NAND’lardı.
Firmware sürümünden de anlayabilirsin. 2 ise eski. Üstü ise yeni (güncellenmiş hali).
Dikey kutu olması hangi kontrolcünün olduğunu söylemiyor. Bendeki de dikeydi 2023 üretimi ama Phoenix geldi.
Elpis ise NAND da yenidir. Yanlış hatırlamıyorsam 980 Pro’daki NAND’lardı.
Firmware sürümünden de anlayabilirsin. 2 ise eski. Üstü ise yeni (güncellenmiş hali).
Yeni konular
-
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-
-
-