Bütçe
20.000 TL
Makaleler
1
Yer
Ankara
Merhabalar,

Telefonum A34 5G. Samsung'un son getirdiği güncellemelerden ve birazcık da eskimesinden kaynaklı pil ömründen hiç memnun değilim. Aynı zamanda AI özellikleri de olan kamerası iyi bir telefon düşünüyorum. Honor 400'ü bir mağazada denedim, tasarımı, arayüzü vs. çok hoşuma gitti. Günlük kullanıcıyım; batarya ömrü, ekran süresi, AI ve kamera özellikleri benim için değerli. Donanım tarafında Snapdragon 7 Gen 3 fazlasıyla işimi görür sanırım. Maalesef biraz geç de kalmamdan kaynaklı şu anda 20.500 TL'den alabiliyorum.

Kafamda birkaç soru var;
  • Elimdeki telefondan memnun değilim fakat nispeten çok eski bir cihaz değil, yapacağım geçişe değer mi?
  • 8 GB ve 12 GB varyantları var, hangisi alınmalı? Şu zamana kadar hiçbir telefonumu 3 seneden fazla kullanmadım. Güncelleme desteği de 3 yıl olduğu için 8 GB daha mantıklı geliyor.
  • Pro modelin 3 sene güncelleme desteği olan bir cihazda mantıksız olduğunu düşünüyorum, boşa maliyet gibi geliyor. Sizce durum nedir?
  • Fiyat kasım indirimleri ile düşer mi? Şu an 20.500 TL'lik fiyatıyla Hepsiburada üzerinde indirimli gözüküyor, 31 Ekim'de son bulacağı yazıyor.

Elimdeki telefondan memnun değilim fakat nispeten çok eski bir cihaz değil, yapacağım geçişe değer mi?

Bence değmez. Donanım tarafında Honor 400 iyi olsa da A34 Android 17 ile Honor'da 18 ile son bulacak. (Bir sürüm üstte olması önemli değil bana göre çünkü Google Play yavaş yavaş eski cihazlardan destek çekiyor şu aralar Android 9-10 seviyesinde) A34 şu anki giriş-orta seviyelere göre bence yine işinizi görecek bir cihaz.

• Elimdeki telefondan memnun değilim fakat nispeten çok eski bir cihaz değil, yapacağım geçişe değer mi?
  • 8 GB ve 12 GB varyantları var, hangisi alınmalı? Şu zamana kadar hiçbir telefonumu 3 seneden fazla kullanmadım. Güncelleme desteği de 3 yıl olduğu için 8 GB daha mantıklı geliyor.
  • Pro modelin 3 sene güncelleme desteği olan bir cihazda mantıksız olduğunu düşünüyorum, boşa maliyet gibi geliyor. Sizce durum nedir?
  • Fiyat kasım indirimleri ile düşer mi? Şu an 20.500 TL'lik fiyatıyla Hepsiburada üzerinde indirimli gözüküyor, 31 Ekim'de son bulacağı yazıyor.

1-geçişe değer tabii. Donanım anlamda her türlü yükseltme yaşarsınız.
2- 3 yıldan fazla kullanmadıysanız 8 GB yeter. Ama 4 5 sene kullanacaksanız 12 lazım.
3-yani evet, 30klık cihazın 3 sene güncelleme desteği az. Ama genel olarak çinliler 3 4 yıl güncelleme desteği veriliyor.
4-düşebilir belki. Ona bir şey diyemem.

Güncelleme desteğinin süresi önemli değil, olmasa da olur.
Cihazı uzun süreli kullanacaksan 12 GB varyantına bak, sistem ve uygulamalar gereksiz RAM şişiriyor artık.

Aslında Honor 400 almana pek gerek yok, A34 de iyi bir cihaz.

Honor 400'de 2 sürüm güncellemesi desteği var, yani onun da son güncellemesi Android 17 olacak.

Güncelleme desteğinin süresi önemli değil, olmasa da olur.

O artık eskidendi, Google şu an kendi uygulamaları için en az Android 10 istiyor.

Konu sahibine gelirsek; Honor 400'e geçmene değmez bence, 2026'da çıkacak orta segment cihazları beklemen daha mantıklı olur.

O artık eskidendi, Google şu an kendi uygulamaları için en az Android 10 istiyor.
Güncel bir orta sınıf cihaz aşağı yukarı 5 sene gidiyor batarya değişimi ile beraber, kanaatimce sorun olmaz. 🤷🏿

Tâbi günümüzün güçlü cihazları kaç sene gider muamma, telefonları zorlayacak oyunlar da bilgisayar portu oluyor genelde.

Honor'un güncelleme politikaları üzer, Android 19/20'de gelecek büyük bir özelliği kaldırabilecek bir telefona sahip olup kullanamazsınız.

Telefonlar eskisi kadar hızlı gelişmiyor artık. Bence değmez o yüzden. Yani orta seviye cihazdan yine orta seviye cihaza geçmek gibi olur biraz bu bence. Ancak üst segment güncel modellere geçilirse fena olmaz gibi. Yine de A34 ile devam edebildiğiniz kadar devam edin bence.