PCRaptor

Yetkin
Yer
Istanbul
Cihaz
Samsung A51 128 GB
Galaxy A51 cihazıma (şu an Android 13 One UI 5 yüklü) Android 14 One UI 6 kurarsam anakart yanabilir mi? Böyle bir olasılık var mı? Babama sordum anakartı yakarsan seni döverim dedi:) öyle deyince korkudan yapamadım.

Donanımı zorlamadıkça veya aşırı yük bindirmedikçe yazılım ile tek başına anakart yakamazsınız.

Fiziksel olarak yanmaz ama ne yaptigindan tam emin degilsen brick edebilirsin. "Yanmak"tan kasit kullanilmaz hale gelmesi ve cok profesyonel bir mudahale gerektirmesi ise evet, "yanabilir".

Hocam One UI 6 kuracağım Long UI. Daha önce de kurdum XROM kurmuştum çok bugu vardı.
Yanmaz tabii o zaman. Neden yansin ki. Madem tecruben var, sorun cikma ihtimali dusuk. en azindan tus kombinasyonlari ile download moda alma, recovery'e girme ya da PC'den ADB ile komut yollamayi falan biliyorsundur zaten.

Yanmaz tabii o zaman. Neden yansin ki. Madem tecruben var, sorun cikma ihtimali dusuk. en azindan tus kombinasyonlari ile download moda alma, recovery'e girme ya da PC'den ADB ile komut yollamayi falan biliyorsundur zaten.
Çok da tecrübem yok telefonu 2 defa bootloop'a sokmuştum :hehehe: Download mode o mavi ekran değil mi? TWRP'e de girebiliyorum. Ama komut yollama nasıl oluyor?

Çok da tecrübem yok telefonu 2 defa bootloop'a sokmuştum :hehehe: Download mode o mavi ekran değil mi? TWRP'e de girebiliyorum. Ama komut yollama nasıl oluyor?
Telefonu USB uzerinden PC'ye baglayip ADB ( Android Debug Bridge ) yazilimi ile komut gonderebiliyorsun. Buradan restart etme, download ve recovery'e girme, ROM yukleme, salt bir partition u yukleme ya da yedekleme gibi islemleri yapabilirsin. Dosya da yollayabilirsin.

recovery'e (twrp ) sokmak icin:
Kod:
.\adb.exe reboot recovery

download mode'a almak icin:
Kod:
.\adb.exe reboot bootloader

komutlarini kullanabilirsin ornegin.

Tabii uzmanlasmak icin Google ve ChatGPT'ye gitmen lazim. :)