Cihaz neredeyse bir yıllık olacak sanki ekran suresi 1, 1.30 saat düşmeye başladı gibime geliyor. Telefonda ağır işlerde yapmıyorum flim, dizi, yayın, Discord ortalama 1.30 saat Instagram takılıyorum ama sanki çabuk bitiyor neden olduğunu çözemedim oyun filan oynamıyorum. Ayrıyeten bütün uygulamarda koyu mod ve ekstra karartma kullanıyorum. Şu an bu yazıyı yazarken bile yüzde bir şarj gitti normalde yüzde bir şarj ile 5-6 dakkika Brave'de gezinirdim. Yakında telefonu anneme verip S23 geçiceğim bu ama durum canımı sıkmaya başladı.

Arkaplanda çalışabilecek neler var cihazda? Facebook varsa direk silin bataryayı sömürüyor arka planda.

Ayarlardan pil kismina gelip uygulamalar kisminda ekran goruntusu atabilir misiniz? Buna ek olarak Otomatik Engelleyici ve antivirus ayarlari aciksa kapatin.

Screenshot_20240404_231055_Device care.webp

Screenshot_20240404_231018_Device care.webp

Bunları kastediyorsunuz galiba hocam. Böyle bir kullanımda en az %50 üstü şarjım olurdu.

Alalı ne kadar oldu? Belki pili ölüyordur. Benim M52'de bitmiyordu şarjı ilk zamanlar. 2 Güne dayanıyordu. Şu an normal seviyelerde 1 günü idare eder konuma döndü.

Alalı bir yıl olacak hocam yazmıştım yukarıda.

Kusura bakmayın göremedim. 1 yılda ortalama kullanımda pilde %7-8 ölme olur ama çok oyun oynayıp veya çok kullanıp pili daha çok şarj döngüsüne soktuysanız bu ölme oranı daha da artabilir. Bence değerleriniz 1 yıllık bir cihaz için normal.