Tabii ki sadece onlar bunu dedi diye hareket etmiyorum fakat forumları araştırdığımızda, kullanıcı yorumları bana göre daha önemli. RTINGS direk referans aldığım tek site, diğerlerini de es geçmiyorum tabii ama kullanıcı deneyimi şu açıdan önemli, 16.800 TL'ye alınan Samsung G6 240Hz, 32.000 TL'ye alınan Dell'den çok daha tatmin etmişti beni, panel akıcılığı olarak çok daha iyiydi elbette Dell fakat parlaklık konusunda gerçekten gözlerim ağrıdı, 15 senedir bilgisayar kullanıyorum bunun 7-8 senesi aktif bir şekilde günlük ortalama 6-8 arası olabilir ama hiç gözüm ağrımamıştı yani. O yüzden tabii ki profesyonel incelemeler önemli fakat kullanıcıların ki de önemli. Örneğin: G6 Odyssey ile alakalı kimsenin PS5 sorunu yaşadığını görmedim, Reddit, TechPowerUp, Türk forumları vs. bunun için iade ettikten sonra Gemini'ye Deep research bile yaptırdım bana yorum bulup getiremedi

ayrıca aqdmg ile çok fazla "görüntü" sorunu olduğunu Reddit'te karşılaştım o da beni itmişti bayağı. Siyahlar daha iyi olabilir de peki neden qd-OLED'ler bariz bir şekilde pahalı bende onu anlamadım. Bu arada panel akıcılığı konusunda belki Samsung mat ekran kullandığı için, Dell'e göre daha az akıcı görünmüş olabilir şu an bunu düşündüm ve muhtemelen durumda bundan ibaret.
Peki sizce 31k bütçeye hangisini önerirsiniz? Siz fikrinizi zaten söylediniz G81sf diye ama şimdi bu konuyu düşününce mat ekran gene akıcılık konusunda tatmin etmeyebilir beni. Dell'in biraz parlaklığı olsa gene düşünmeden çekeceğim ama işte onda yapamayacağım aşikar, alışmam bile imkansız gözüküyor o parlaklığa. Ya da aynı fiyata 4K G80SD 32" düşerse onu mu tercih ederdiniz?
3 senedir kullandığım monitörüm;
https://www.rtings.com/monitor/tool...-xg27aq-vs-asus-rog-strix-xg27acs/22186/56501 aq versiyonu ve gerçekten çok memnunum fakat OLED diye gerçeğin üzerine gitmek istiyorum artık. Hele ki filmlerde ve hikayeli oyunlarda o OLED'in tadını aldıktan sonra bayağıdır araştırıyorum, indirim bekliyorum.
Ayrıca ilk videoda 1.55'te ki ekran karşılaştırmasında gerçekten dediğiniz gibi woled daha doğru renk veriyor gözüküyor ama ben RTINGS'te şunu anlamadım. Dell tarafında 9.5 accuracy var fakat mesela bu woledin 8.3, ben buna da çok dikkat ediyorum ama şimdi görünene göre woled daha iyi gözüküyor gibi o bilgiyi de tam anlayamadım ben.
Son olarak; paneldeki akıcılığın sebebi qd-OLED olmasıymış yani glossy panel muhabbeti herhalde. Samsung'taki mat ve woledteki matlıktan dolayı daha az akıcı gözüküyor. RTINGS'te karşılaştırmaları okuyunca 100% olarak bu yüzden olduğunu düşünüyorum.