@Arlecchino, ben 2 sene S21 Exynos kullandim. Su anda S23 kullaniyorum ve gunluk kullanimda SoC farki acisindan ISP haric bana yansiyan hicbir fark olmadi. Takilmalari da gayet benzer. Daha dun animasyonu tamamlayamadi mesela, kaldi saniyelik. CPU kullanimi olarak bende de anlik eylemlerle zirve yapabiliyor, bahsettiginiz buysa normal geldi bana. Hatta ben de simdi TikTok uzerinde dediginiz sekilde denedim, 90'i da gordu ama yakalayamadim.

Screenshot_20250907_135026_Gallery.webp

Ben sirf video isleme farki nedeniyle bile Exynos'lardan kaciniyorum ama spesifik yanlari haric beni rahatsiz eden deneyimleri olmadi hic.

RAM yonetimi noktasinda direkt One UI'i basarisiz buluyorum ben. Iki uygulama aciyorum hemen kapaniyor diger uygulamalar. Yeni Exynos'larin onbelleklerine bakmadim ama zayif kalir muhtemelen, buna katilabilirim.

@Arlecchino, ben 2 sene S21 Exynos kullandim. Su anda S23 kullanıyorum ve gunluk kullanimda SoC farki acisindan ISP haric bana yansiyan hiçbir fark olmadi. Takilmalari da gayet benzer. Daha dun animasyonu tamamlayamadi mesela, kaldi saniyelik. CPU kullanimi olarak bende de anlik eylemlerle zirve yapabiliyor, bahsettiginiz buysa normal geldi bana. Hatta ben de simdi TikTok uzerinde dediginiz sekilde denedim, 90'i da gordu ama yakalayamadim.

Eki Görüntüle 182913

Ben sirf video isleme farki nedeniyle bile Exynos'lardan kaciniyorum ama spesifik yanlari haric beni rahatsiz eden deneyimleri olmadi hiç.

RAM yonetimi noktasinda direkt One UI'i basarisiz buluyorum ben. Iki uygulama aciyorum hemen kapaniyor diger uygulamalar. Yeni Exynos'larin onbelleklerine bakmadim ama zayif kalir muhtemelen, buna katilabilirim.

Benim de kullanmadığım cihaz kalmadı gibi diyebilirim; takılma hissini sadece cn Xiaomi cihazlarda ve S24 serisinde yaşadım. S23 Ultra kullanırken, ısınmadığı sürece basit işlerde FPS düşüşü görmüyordum. S24'te 120'den 114'e, 118'e, 110'a düşüşler sık sık oluyordu. 10 kişiden 9'u hissetmez, muhtemelen; ama hassas kişilerde telefon kasıyormuş algısı oluşuyor. S24+ ve S23 Ultra arasında geçiş animasyonlarında, S23 Ultra ortalamada 2-3 FPS civarı daha yüksek sonuç vermişti. Artık perfdog hesabı oluşturamadığım için tekrardan deneyemiyorum. Belki soğutmadan kaynaklıdır; ama iki cihazı da soğutucu ile denedik. Dediğiniz video farkları ve modem farkı da cabası. Yaşadığım bölgede 865'in modemi bile daha stabil çalışıyor. Kamera ve ekran teknolojilerinde güzel atılımlar yapıp, kendi cihazlarına koymak yerine rakiplerine satıp, amiral modellerindeki Exynos dayatmasını anlayamıyorum. Haricinde sorun yok zaten hatta şu anda da yok sadece hassas kişiler fark edebilir.

@Arlecchino, onbelleklerini buldum bu arada. L3 icin 2400'un die shot'inda 8 MB girilmis. Sanirim, tum A720'lerinde de 1 MB L2'ler var. Zaten gorselin kalitesi kotu, daha da sikistirilmasin diye link de birakayim.

csm_Exy-2400-dieshot_97c93f1b69.webp

8 Gen 3 icin L3 12 MB idi yanlis hatirlamiyorsam. 9300'un onbellekleri 2400 ile yakin gozukuyor. Ama MediaTek bu konuda atagini bu sene yapti zaten.

Modem ve ISP ayri facialar, evet. S24'un iki varyanti arasinda iki konuda da ciddi farklar var. Bu tur sebepler beni de itiyor. S23'e gectigimde panelle birlikte en derin hissedilir fark video kalitesiydi. Profesyonel kameraya gecmis gibi hissettim :hehehe:

FPS mevzusunu ilk defa duydum, belirttiginiz iyi oldu.

@Arlecchino, onbelleklerini buldum bu arada. L3 icin 2400'un die shot'inda 8 MB girilmis. Sanirim, tum A720'lerinde de 1 MB l2'ler var. Zaten gorselin kalitesi kotu, daha da sikistirilmasin diye link de birakayim.

Eki Görüntüle 182933

8 gen 3 icin L3 12 MB idi yanlış hatirlamiyorsam. 9300'un onbellekleri 2400 ile yakin gozukuyor. Ama MediaTek bu konuda atagini bu sene yapti zaten.

Modem ve ISP ayri facialar, evet. S24'un iki varyanti arasinda iki konuda da ciddi farklar var. Bu tur sebepler beni de itiyor. S23'e gectigimde panelle birlikte en derin hissedilir fark video kalitesiydi. Profesyonel kameraya gecmis gibi hissettim :hehehe:

FPS mevzusunu ilk defa duydum, belirttiginiz iyi oldu.

S23 serisinde Samsung kameraya bayağı iyileştirme yaptı özellikle video ve ön kamera olarak. PC platformu gibi mobil platformda önbellek ve tek çekirdek yarışına girecek gibi duruyor. Hatta girdiler sanırım uzun zamandır SoC konusunu takip etmiyorum.

@Arlecchino, onbelleklerini buldum bu arada. L3 icin 2400'un die shot'inda 8 MB girilmis. Sanirim, tum A720'lerinde de 1 MB L2'ler var. Zaten gorselin kalitesi kotu, daha da sikistirilmasin diye link de birakayim.

Eki Görüntüle 182933

8 Gen 3 icin L3 12 MB idi yanlis hatirlamiyorsam. 9300'un onbellekleri 2400 ile yakin gozukuyor. Ama MediaTek bu konuda atagini bu sene yapti zaten.

S22'den S24'e geçtiğimde açıkcası bana daha iyi gelmişti, belki de psikolojik. S23 FE (Cihaz elimde var) ile S24 arasında ise ciddi fark var, orası kesin. E2400 de ISP'den kaynaklı olarak kamerada S23'ten geride mi?

@Arlecchino dediklerine kesinlikle katılıyorum. Samsung döküm sürecindeki sorunlara odaklanmak yerine bu eksiği cihazın VC alanını arttırarak kapatmaya çalışıyor.

Yakında bataryanın arkası tamamen VC olacak herhalde :hehehe:.

S22'den S24'e geçtiğimde açıkçası bana daha iyi gelmişti, belki de psikolojik. S23 FE (cihaz elimde var) ile S24 arasında ise ciddi fark var, orası kesin. E2400 de ISP'den kaynaklı olarak kamerada S23'ten geride mi?

S24 demiş olabilir. S24 SD versiyonu ile S24 EX versiyonu arasında dinamik aralık ve renk doğruluğu farkları var. İşleme kısmına gelmiyorum bile.

@Arlecchino bu da güç tüketimi tablosu...

Bariz bir verimsizlik söz konusu, hadi bunu da geçtim bariz bir modem sorunu varken Exynos alanlar hangi motivasyonla bunu yapıyorlar acaba :)?

1757247366024.webp

S22'den S24'e geçtiğimde açıkcası bana daha iyi gelmişti, belki de psikolojik. S23 FE (Cihaz elimde var) ile S24 arasında ise ciddi fark var, orası kesin. E2400 de ISP'den kaynaklı olarak kamerada S23'ten geride mi?
Genel manada sanmiyorum, video icin test lazim. Cok da olumlu bakamiyorum acikcasi.

Biraktigim saniyede cimlere bakar misiniz? Gurultu kontrolu hafiften daha iyi dursa da (Ki degil.) detay yakalama yetisi vasat. Dusuk isikta her seride ayni facia yasaniyor.
@Arlecchino bu da güç tüketimi tablosu...

Bariz bir verimsizlik söz konusu, hadi bunu da geçtim bariz bir modem sorunu varken Exynos alanlar hangi motivasyonla bunu yapıyorlar acaba :)?

Eki Görüntüle 182948
Listede 8 Gen 1, 2200 ve 2100'un prime cekirdegi 8 Gen 3'ten verimli gozukuyor.