Evden dışarı çıkamadıkları için LTE deneyememişler.

Ben daha çok Midrange segment ile ilgilendiğimden Flagship'ler konusunda bi' tık cahil olabilirim.

Ama bu modemdeki başarısızlık son Midrange modeli olan Exynos 1580'de de mevcut. Bu sorun yüzünden cihazı elinden çıkartmak isteyenleri gördüm. Qualcomm ve MediaTek kesinlikle bu konuda daha başarılı.

Üretim süreci olarak da Samsung sadece Exynos'u mahvetmiyor, rakip Qualcomm'ları da rezil duruma düşürüyor. 8 Gen 1'den beri Samsung elinden çıkma Flagship SoC görmedik Qualcomm tarafında, adamların az dili yanmadı bu konuda :D.

Listede 8 Gen 1, 2200 ve 2100'un Prime cekirdegi 8 Gen 3'ten verimli gozukuyor.

Ben Total'e bakıyorum. Hem mimariler farklı olduğundan direkt kıyaslamak sağlıklı olmaz.

@Arlecchino bu da güç tüketimi tablosu...

Bariz bir verimsizlik söz konusu, hadi bunu da geçtim bariz bir modem sorunu varken Exynos alanlar hangi motivasyonla bunu yapıyorlar acaba :)?

Eki Görüntüle 182948
Fiyat. Fiyat motivasyonuyla yapıyorlar ve yapıyorum ama anlamamakta ısrar edip kendinizin fikrinin yanlış ya da eksik olabileceğini kabul etmiyorsunuz. Şu an en güncel olan 3 Exynos cihazın birisi S24 FE, diğer ikisi de S24 ve S24+. Kimse 8 gen 3'lü amiral gemisi varken gidip de Exynos'a bayılmıyor zaten. S24 ve S24+. İkisi de gerçek amiral gemisi. O fiyata söylesene bana üstünden neredeyse 2 sene geçecek olmasına rağmen hadi işlemciyi eksiye yazdın, geriye kalanı o iki telefon kadar her anlamda kaliteli olan, tüm bir paket olarak o derecede kamera sunan, LTPO destekli paneliyle her şeyiyle başka cihaz saysana bana? 14T Pro ve Honor 400 Pro dışında başka alınabilir telefon yok. İkisi de S24+ kalitesinde değil, yine de artısını eksisini yazdığın zaman gayet alınır fiyatına değer cihazlar orası ayrı ama değil. Ayrıca S24+ 8 gen 3 ile gelseydi sence 38 bine satılır mıydı? S24 33 bine satılır mıydı? S24 35 bin seviyelerinde seyrederken gerçek rakibi olan Xiaomi 14 45-50 bin liraydı. Her ne kadar 14T Pro ve Honor 400 Pro gerçek rakibi olan S24 FE'den daha iyi olsalar da sen 25 bine S24 FE alabiliyorsun, 256'sı bile 25 bine satıldı bu telefonun. Arada 10 bin liralık, %33'lük fark var mı sence? S24 gibi gerçek amiral gemisi olup 256'sı 33 bine satılan tek bir telefon daha göstersene bana? Hadi bunların hepsini geçtim, Exynos 2400 günlük hayatta kullanmak için öyle dayanılmaz bir işlemci vs. de değil. Olması gerekenden verimsiz olduğunu, modem sorunu olduğunu hepimiz biliyoruz ama telefonu kullanırken sana sorun çıkarmıyor. Yanındaki telefondan daha az çekiyor olmasının hayatına bir etkisi olmuyor. 1 senedir elimde, modemin sorun çıkardığı oldu mu evet oldu, yaklaşık 2 kere falan. O iki kere için telefondan vazgeçeceğimi hiç sanmıyorum. Ayrıca herkesin beklentisi farklıdır ama telefon öyle kullanırken aksırıp tıksırıp 5 gün zor dayanılacak halde falan değil, saçmalık bu dediğiniz.

Genel manada sanmiyorum, video icin test lazim. Cok da olumlu bakamiyorum acikcasi.

Biraktigim saniyede cimlere bakar misiniz? Gurultu kontrolu hafiften daha iyi dursa da (Ki degil.) detay yakalama yetisi vasat. Dusuk isikta her seride ayni facia yasaniyor.

Evet, maalesef öyle ama S23'ün gerisine düşmediği sürece yapacak bir şey yok, 8 gen 3 ile yarışamaz zaten. :)

@16015 şu yazdığınız paragrafın tek sebebi yerel fiyatlandırma... O da bir zahmet olsun, şu an Türkiye'deki pazar payı olarak Android cephesinde Samsung lider konumda. Ona muadil yerel fiyatlandırma yapmaya çalışan şu an gözüme çarpan yalnızca Honor var.

İstatistiklere baktığımda 400 Pro'daki panel renk doğruluğu vesaire olarak S25+'taki panelden bile daha başarılı görünüyor. Ee durum buyken LTPO olmuş olmamış bana ne, bizi etkileyen bir eksi mi bu = hayır.

Dediğim gibi fiyat konusu tamamen yerel fiyatlandırmadan dolayı oluşan bir etki... İnsanlar alışkanlıklarından vazgeçip diğer markalara da şans verse durum daha farklı olabilirdi, Samsung da Qualcomm tabanlı modelleri ülkemize getirebilirdi.

Bir markayı öldüren de yücelten de onu oluşturan müşteri kitlesidir. Bugün baktığımızda Samsung'da yıllardır inovatif bir değişiklik göremiyorum. Aksi gibi önde oldukları panel anlamında da geride kalmaya başladılar. Gerçi kendi batarya üretim tesisi olup da Çinli CATL'den batarya tedarik eden bu markanın gidişatının hiç hayra alamet olmadığı zaten bilinen bir gerçek.

Siz memnun olabilirsiniz, olmayan da hatrı sayılır bir kesim var. Ancak kompaktlığı dışında o aletin benim nazarımda kayda değer bir üstünlüğü yok.

Ben Total'e bakıyorum. Hem mimariler farklı olduğundan direkt kıyaslamak sağlıklı olmaz.
Kiyaslanabilir aslinda. Golden Reviewer'in yaptigi gibi cekirdek bazli kiyaslama yapabiliyoruz. Veya ayni seviyedeki diger cekirdekleri de sinifindakilerle kiyaslamak mumkun. O teste yanlis demek istemedim de anormallikler var yani. Yoksa GR'yi seviyorum. Kamera testlerini hala izlerim, ozellikle Exynos'a hakaret ettirir kendisi :hehehe: Ama birakmis sanirim. Bayagidir aktif degil.

5LPE dugumden cikmis 2100'un, 8 Gen 3'ten daha verimli bir prime cekirdege sahip olmasi anormal bence.
Kaynagina erisemesem de Geekerwan'in testi varmis:

RDT_20250907_1605017695270001115419112(1).webp

Ozellikle isaretledigim alanda yani dusuk yuklerde daha basarisiz bir performans sundugunu soylemekte fayda var. Cogumuz CPU'yu agir yuklere sokmuyoruz zaten. Ayrica 8 Gen 3 de gayet iyi duruyor.

@16015 şu yazdığınız paragrafın tek sebebi yerel fiyatlandırma... O da bir zahmet olsun, şu an Türkiye'deki pazar payı olarak Android cephesinde Samsung lider konumda. Ona muadil yerel fiyatlandırma yapmaya çalışan şu an gözüme çarpan yalnızca Honor var.

İstatistiklere baktığımda 400 Pro'daki panel renk doğruluğu vesaire olarak S25+'taki panelden bile daha başarılı görünüyor. Ee durum buyken LTPO olmuş olmamış bana ne, bizi etkileyen bir eksi mi bu = hayır.

Dediğim gibi fiyat konusu tamamen yerel fiyatlandırmadan dolayı oluşan bir etki... İnsanlar alışkanlıklarından vazgeçip diğer markalara da şans verse durum daha farklı olabilirdi, Samsung da Qualcomm tabanlı modelleri ülkemize getirebilirdi.

Bir markayı öldüren de yücelten de onu oluşturan müşteri kitlesidir. Bugün baktığımızda Samsung'da yıllardır inovatif bir değişiklik göremiyorum. Aksi gibi önde oldukları panel anlamında da geride kalmaya başladılar. Gerçi kendi batarya üretim tesisi olup da Çinli CATL'den batarya tedarik eden bu markanın gidişatının hiç hayra alamet olmadığı zaten bilinen bir gerçek.

Siz memnun olabilirsiniz, olmayan da hatrı sayılır bir kesim var. Ancak kompaktlığı dışında o aletin benim nazarımda kayda değer bir üstünlüğü yok.
Herkesin beklentisinin farklı olduğunu bilerek ve ''Exynosu niye alırlar ki?'' gibi bir söze getirmeyerek anlaşabiliriz. Ayrıca yerel fiyatlandırmayı diğer markalar da iyi yaparak pazar paylarını yükseltebilirler, ben son kullanıcıyım, kimin neden ne yaptığı beni çok bağlamıyor.
Genel anlamda S24 serisi uçmuyor zaten ama fiyatlarını beklentilerle orantılı olarak karşılıyorlar kısacası. Tek savunmaya çalıştığım şey bu. Muhtemelen başka ülkede yaşasaydım Samsung'a bakmazdım bile.

Herkesin beklentisinin farklı olduğunu bilerek.

Zaten bunun farkındayım.

Eğer alanın kompaktlık gibi bir kıstası yoksa ve yakın fiyatlarda bırak Qualcomm'u, MediaTek tabanlı bir alternatif varsa gayet de denilebilir bu cümle.

Ayrıca yerel fiyatlandırmayı diğer markalar da iyi yaparak pazar paylarını yükseltebilirler.

Bunun ilk şartı zaten pazar payını arttırmak, farkındasın değil mi? Mesela TR'ye yeni gelen bir markadan yerel fiyatlandırma yapmasını bekleyemezsin. Tamamen pazarlama bütçesi meselesi bu, bu bütçeyi arttırmak da pazar payını arttırmaktan geçiyor.

Muhtemelen başka ülkede yaşasaydım Samsung'a bakmazdım bile.

Bi' sonraki cihazım kesinlikle Samsung olmayacak, umarım Samsung'un pazar payını tehdit edecek bir marka türer de biz de gerçekten yonga anlamında memnun edecek modeller görebiliriz.

Telefonda sadece Chrome kullandığım için sorun olacağını sanmıyorum :D.

Bugün Honor 400'ü ve A56'yı mağazada kıyaslama imkanım oldu tekrardan. Honor ele oturma ve boyut anlamında harbiden çok güzel bir model olmuş, ekran panelinin A56'daki panelden daha iyi olduğunu biliyordum ama canlı gördüğümde daha da emin oldum, harbiden o panel farkı hissediliyor.

A56'nın sadece kasa kalitesi güzel ama kompaktlık anlamında Honor'un eline su dökemez.

Güzel bir indirim olursa Honor 400'e geçebilirim belki :).