Su mesajda elimden geldigince anlatmistim. 2600'un hala Snapdragon seviyesine yakin olacagini dusunmuyorum ama eskisi kadar kotu de olmayacak muhtemelen.

Hocam 2400 ile farkları neler? Teknik detayları değil de daha bu çok verim konusunda. O konuda bir artış var mı? Eğer varsa iyi bence.2400 uzun süre sonra o kadar da kötü olmayan bir işlemciydi.

Hafıza kart girişini de kaldırdılar sanki çok yer kaplıyor 256 GB nereye yeter.

Hafıza kart girişi artık hiçbirinde yok. Eğer istiyorsanız Sony ya da giriş segment alacaksınız.

Su mesajda elimden geldigince anlatmistim. 2600'un hala Snapdragon seviyesine yakin olacagini dusunmuyorum ama eskisi kadar kotu de olmayacak muhtemelen.
Güzel anlatmışsınız teşekkürler.

Peki Exynos modeli çıktığında 1,2 aya belli olur muhtemelen nasıl bir işlemci olduğu. Sonrasında güzel çıkar ise alınır mı?

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

S26 almak istiyorum yeni çıktığı zaman; fakat Samsung çok rezil bir şirket olduğu için, Amerika ve Çin'e gönderdiği Snapdragon işlemcili telefonları Türkiye ve diğer ülkelere göndermiyor. Kendilerinin yaptığı kabul edilemez olmakla beraber ben bu durumu kabul etmiyorum.

S26'yı bir şekilde Amerika'dan getiren ve IMEI kaydını yaptıran satıcılar çıkar mı, Hepsiburada gibi yerlerde Snapdragon'lu versiyon olarak satan? Nereden bulunabilir veya? Bilgisi olan yazabilir mi?

Cihaza göre değişir fakat bu noktada One UI 8 ile Bootloader kilidini tamamen kapattıkları için yapılması pek mümkün durmuyor.

Exynos'tan neden bu kadar çekiniyorsunuz ki? Artık eski sorunları yok ve SoC zaten Samsung'un olduğu için OS'in daha optimize çalışacağını düşünüyorum.

Yurt dışı işi bitti zaten Samsung tarafında, One UI 8 ile birlikte OEM kilidi açılamıyor artık. Bence iyi de oldu, bundan sonrasını vergi kaçıranlar düşünsün :).

@Aakons, aslinda Exynos hep yerinde sayiyor gibi bir algi var. Bunun sebebi rakiplerine gore geride kalmasi. Ama Exynos da zamanla gelisiyor.

2400 de "meh" bir model. 2200'un aksine Samsung'un en kaliteli dugumunu kullandi ve wafer verimi %20-30 bandindan 60-70'lere cikmisti. Bu sayede kesinlikle daha iyi hissettirdi lakin bence hala iyi bir model degil. Daha cok, kabul edilebilir bir model. Mesela CPU verimi rakiplerinden kotuydu ama onceki serilerden iyiydi:

qcy4vyq13nbd1.webp

Neden meh dedigime gelelim. Dusuk yuklerdeki tuketim bizi gunluk hayatta daha cok etkiliyor. 2400'un cuvalladigi yer de orasi maalesef. Yani agir yukte rakiplerine yaklasabiliyor ama dusuk yukte sonuc uzucu. ISP ve modemde de bayagi bayagi kotu bir model. Ama 2100, 2200 gibi modellere gore daha derli toplu. Bu sebepten tum modelleri ayni sinifa koyup da hakaret etmek istemem. Hatta bence 2500'den bile daha derli toplu. Daha iyi veya guclu demiyorum, daha duzgun.

Bir de isin su kismi var ki, TSMC bildiginiz uzere tekel. Kafalarina estigi gibi zam yapabiliyor ve bu tuketiciye de yansiyor. Tekellik her zaman tuketiciye zarar. Samsung Foundry'nin bir seyler basarmaya ugrasmasi bizim lehimize. Hyundai, Tesla ve NVIDIA gibi firmalarin Samsung ile yanasmaya baslamasi hos sinyaller olabilir. Tabii, yorumlamak icin daha cok erken.

Exynos 2600, AMD iş birliğiyle geliştirilen RDNA 3 tabanlı bir GPU ile gelecek.

diye bir haber gördüm. Doğru ise Snapdragon ile emulator oyun performansında yarışabilir mi arkadaşlar tek kafama takılan şey bu. GameHub'dan oyun deneyimlemek isterim.

Burada bile güzel bir değer almış 2400 ile kullanan adam.

Exynos'tan neden bu kadar çekiniyorsunuz ki? Artık eski sorunları yok ve SoC zaten Samsung'un olduğu için OS'in daha optimize çalışacağını düşünüyorum.

Yurt dışı işi bitti zaten Samsung tarafında, One UI 8 ile birlikte OEM kilidi açılamıyor artık. Bence iyi de oldu, bundan sonrasını vergi kaçıranlar düşünsün :).
Telefonlarda vergi kaçıran insanlara hak veriyorum. Kimse zar zor para denkleştirip aldığı telefondan bir tane daha almak zorunda değil. Keşke cüzi miktarlarda vergi koyslar ve "özel tüketim vergisi" denen saçmalığı kaldırsalar. Özel tüketimden vergi kesen ilk ülkeyiz.

Son düzenleme:
Telefonlarda vergi kaçıran insanlara hak veriyorum. Kimse zar zor para denkleştirip aldığı telefondan bir tane daha almak zorunda değil. Keşke cüzi miktarlarda vergi koyslar ve "özel tüketim vergisi" denen saçmalığı kaldırsalar. Özel tüketimden vergi kesen ilk ülkeyiz.

Ben burada verilen verginin fazlalığını savunmuyorum, vergi alınması gerektiğini savunuyorum. Verilen vergide her vatandaşın hakkı var ve başka insanların hakkına girmek doğru değil.

Hükumet taraftarı değilim, ülkemi düşünen bir vatandaşım.

Ben burada verilen verginin fazlalığını savunmuyorum, vergi alınması gerektiğini savunuyorum. Verilen vergide her vatandaşın hakkı var ve başka insanların hakkına girmek doğru değil.

Vergi alınır, alınmayan ülke yoktur zaten. Keşke bu kadar çok almasalar. En sonki telefon kullanım testlerinde bilinmeyen (kaçak) telefon kullanım oranı %60 görmüştüm. Çok acı bir durum. Herkes hem vergisini verip hem de güzel bir telefon alabilmeli.

Merhabalar arkadaşlar,

S26 almak istiyorum yeni çıktığı zaman; fakat Samsung çok rezil bir şirket olduğu için, Amerika ve Çin'e gönderdiği Snapdragon işlemcili telefonları Türkiye ve diğer ülkelere göndermiyor. Kendilerinin yaptığı kabul edilemez olmakla beraber ben bu durumu kabul etmiyorum.

S26'yı bir şekilde Amerika'dan getiren ve IMEI kaydını yaptıran satıcılar çıkar mı, Hepsiburada gibi yerlerde Snapdragon'lu versiyon olarak satan? Nereden bulunabilir veya? Bilgisi olan yazabilir mi?
İthalatçı garantili urun almak istiyorsan gelir elbet. Muhtemelen hepsiburada gibi yerlerde ithalatçı garantili olanların bazıları SD versiyon olur, satıcıya model no sorup alınabilir.

IMEI kayıt ücreti denilen zımbırtıyı savunmamalısınız. Bu saçmalık sadece 3. sınıf ülkelerde mevcut.