RFKaya

Başarılı
Samsung Galaxy Watch6'nın ölçümü: (Kilo verisini kendim giriyorum tabii ki)
1733161022291.webp

Spor salonundaki makinenin ölçümü:
1733161383280.webp

Vücut yağındaki tutarsızlığa bakar mısınız? Samsung'a göre yağlıyım, gerçekte hiç yağlı görünmüyorum, muhtemelen makinenin ölçümü daha gerçek. Belki Samsung'un başarısızlığıdır, belki bir saatin fiziksel imkanlarındandır bilemem. Ama saatten yapacağınız ölçümlere hiç güvenmememiz gerekiyormuş.
  • Ölçümleri aç karnına, son 1 saat su tüketmeden yapıyorum.
  • Yukarıdaki iki test aynı güne ait yarım saat aralıklarla yapıldı.
  • Evet, akıllı saatten ölçüm yaparken ölçüm kurallarına uyuyorum.
  • Saatten yaptığım ölçümler genel olarak bu sonucu veriyor. Bir defaya mahsus bir sonuç değil bu. (Bir yıldan fazladır düzenli olarak ölçerim)
  • Kol kıllarım ölçümün sonucunu değiştirmiyor.
  • Samsung Health profilime girdiğim yaş, boy bilgilerim doğru.

Samsung Galaxy Watch6'nın ölçümü: (Kilo verisini kendim giriyorum tabii ki)
Eki Görüntüle 103618

Spor salonundaki makinenin ölçümü:
Eki Görüntüle 103620

Vücut yağındaki tutarsızlığa bakar mısınız? Samsung'a göre yağlıyım, gerçekte hiç yağlı görünmüyorum, muhtemelen makinenin ölçümü daha gerçek. Belki Samsung'un başarısızlığıdır, belki bir saatin fiziksel imkanlarındandır bilemem. Ama saatten yapacağınız ölçümlere hiç güvenmememiz gerekiyormuş.
  • Ölçümleri aç karnına, son 1 saat su tüketmeden yapıyorum.
  • Yukarıdaki iki test aynı güne ait yarım saat aralıklarla yapıldı.
  • Evet, akıllı saatten ölçüm yaparken ölçüm kurallarına uyuyorum.
  • Saatten yaptığım ölçümler genel olarak bu sonucu veriyor. Bir defaya mahsus bir sonuç değil bu. (Bir yıldan fazladır düzenli olarak ölçerim)
  • Kol kıllarım ölçümün sonucunu değiştirmiyor.
  • Samsung Health profilime girdiğim yaş, boy bilgilerim doğru.
Kesinlikle bir saatin fiziksel imkanlılığı bu…
Saat elinden geleni yapıyor, bunu yapması bile bir başarı.
Apple Watch Series 9 kullanıcısı olarak da bir çok ölçüm şikayetim var, Samsung daha başarılı.

Kesinlikle bir saatin fiziksel imkanlılığı bu…
Saat elinden geleni yapıyor, bunu yapması bile bir başarı.
Apple Watch Series 9 kullanıcısı olarak da bir çok ölçüm şikayetim var, Samsung daha başarılı.
Apple'da durum nasıl hocam? Sensör ölçümlerinde nelerden şikayetçisiniz?

Apple'da durum nasıl hocam? Sensör ölçümlerinde nelerden şikayetçisiniz?
Sıcaklık sensöründen ve bir kere uyandığımızda saatin bir daha uykumuzu devam ettirmemesinden.
Sabah kalkıp tekrar yattığımda uyku ölçümüne devam etmiyor…
Ayrıca bilgisayarımda oyun oynarken herhalde spor yaptığımı sanıp aktivite hedefi rozeti veriyor.

Samsung'un EKG'si de bazen tutarsız olabiliyor, en büyük sebebi de fiziksel kısıt. Tüm ölçümü yapabilmenin sebebi o tuşlara iki parmağınla dokunman, o dokunmandaki milimlik değişim de tüm sonucunu etkileyebiliyor doğal olarak.
Ama şunu da söyleyeyim, benim ölçümlerimde maksimum sapma payı %1'i geçmedi şu ana kadar.

Sıcaklık sensöründen ve bir kere uyandığımızda saatin bir daha uykumuzu devam ettirmemesinden.
Sabah kalkıp tekrar yattığımda uyku ölçümüne devam etmiyor…
Ayrıca bilgisayarımda oyun oynarken herhalde spor yaptığımı sanıp aktivite hedefi rozeti veriyor.
Hmm, şaşırtıcı hocam ya Apple bile bu hatalara düşüyorsa bir saatten çok şey bekliyoruz bence.

Samsung'un EKG'si de bazen tutarsız olabiliyor, en büyük sebebi de fiziksel kısıt. Tüm ölçümü yapabilmenin sebebi o tuşlara iki parmağınla dokunman, o dokunmandaki milimlik değişim de tüm sonucunu etkileyebiliyor doğal olarak.
Ama şunu da söyleyeyim, benim ölçümlerimde maksimum sapma payı %1'i geçmedi şu ana kadar.
Saatten yaptığım ölçümler kendi içinde sapmıyor zaten. Yıllardır ölçerim genel olarak %18 yağlı der bana, bazen aşağı bazen yukarı ama hep böyledir. Ama farklı bir makineyle ölçtüğümde %13,2 yağlıyım.

Hmm, şaşırtıcı hocam ya Apple bile bu hatalara düşüyorsa bir saatten çok şey bekliyoruz bence.

Saatten yaptığım ölçümler kendi içinde sapmıyor zaten. Yıllardır ölçerim genel olarak %18 yağlı der bana, bazen aşağı bazen yukarı ama hep böyledir. Ama farklı bir makineyle ölçtüğümde %13,2 yağlıyım.
Yok zaten bahsettiğim makine ile farkları, orada çok az sapıyor bende.