Bence fiyatı düşmez. Genel olarak monitör fiyatlarında anlam veremediğim bir artış mevcut. Ayrıca, ekonomist değilim fakat kur koruma kaldırılmış ve dolayısıyla kur yükselmesi yaşanabilir gibi geliyor. Samsung üstünden peşine taksit şekilde alınması en iyisi.
QD-OLED ve WOLED için iki tarafta da burn-in riski var. Aşırı beyaz ve yüksek parlaklık riski arttırıyor. Ben her şeyi normalde de dark mode kullanıyorum. UI elementleri sürekli sabitse sıkıntı olabilir. Samsung’un Logo Brightness diye ayarı var. Onu high yaptığında arayüzün sabit kısmı, logo gibi yerlerin parlaklığını otomatik düşürüp burn-in olmasını engellemeye çalışıyor.
Aslında adam akıllı IPS var. VG27AQML1A iyi diye biliyorum fakat bu monitörlere göre kontrastı çok düşük kalıyor. XG27ACMG‘yi hiç araştırmadım, fikrim yok. Asus’un eski VG258QM modelini kullanmıştım. ELMB aktif edince parlaklık çok düştüğü için hiç kullanmadım fakat kullanabilsem faydası vardı.
OLED tercih edin elbette. Ancak üstte dediğim gibi devamlı aynı statik görüntüdeki bir oyunu oynayacaksanız sıkıntı olabilir. 5-6 sene önce Black Desert Online oynuyordum, ekranda haritadan tut skill şeması ve kısayollar ekranda sürekli sabitti. Bugün onu oynamaya devam ediyor olsam OLED’i hiç düşünmem.
Statik içerikten kaçmak lazım.
Onun dışında akışında olan her şey için müthiş panel.