Görüntüde çizgilenme oluyor. Kameram iyi değil başkasından alıntı gösterebilirim.
Eki Görüntüle 176691
İşaretli renklerde yatay çizgileri görüyorsun değil mi? "scanline" dedikleri sorun bu oluyor. Esas ismi pixel walk. Şu sayfada kaydırmalı bir fotoğraf var oradan daha detaylı farkı görebilirsin:
240Hz Samsung VA panellerde kronik gibi bir şey. Panelleri çok zorlamışlar tepkime süresi ve Hz gibi alanlarda o yüzden böyle oluyor. Bana göre kronik ben kronik demek istiyorum çok çok fazla şikayet var çünkü ama "bende yok" diye tutturan kullanıcılar var. Bana sorarsan gerekli testleri yapmıyorlar, gözleri görmüyor, 120Hz kullanıyorlar ya da çok şanslılar.
Şu ana kadar Samsung'un çıkardığı 240Hz VA panellerde bu sorunu göstermemiş bir model yok. Forumlarda özellikle yeşil forumda her konuda bu paneli ballandıran kullanıcılar var (ki genel olarak haklılar) ama scanline yokmuş gibi davranıyorlar. Belki aslında en doğrusunu yapıyorlar çünkü cahillik mutluluktur ama sonuç olarak ben takıntılı birisiyim, o yüzden elimdeki paneli sıfır ölü piksel olmasına rağmen değiştirmeye karar verdim, fark olacak mı merak ediyorum scanline için. Olmazsa ikinci panel sıkıntısızsa 200Hz özel çözünürlük yapmayı deneyeceğim. Şu an G65b devam mı yoksa iadesini verip OLED mi alsam diye ikilemdeyim.
Benzer mevzular OLED de var desem? Tam sizin takılacağınız tarz da hem de.
G6 OLED için RTINGS'in yazdığını okudunuz mu?
Aynısı QD-OLED'de var deniyor. Herhalde daha zor fark ediliyor. Gece vakti HDR açınca çizgilenmeler gördüm.
HDR kapatınca görmesi çok zor oluyor ama yine de var.
Ayrıca bu başlıkta yazılanları da okuyun.
Veya neredeyse tüm OLED monitörlerde olan VRR flicker sorunu.
G65B'den pek farkları yok. Bunlarda takılacağınız ufak tefek sorunlar barındırıyor. Mesela XG27AQDMg de Black crush, yansıma ve gradyan sorunları. QD-OLED'de keza siyahlarda mora dönme ve glossy WOLED kadar olmasa da yansıma sorunu var. Düşük parlaklık sorununu söylemiyorum bile. Takıntılıysan OLED de pişman edebilir.
Son düzenleme: